Kupujte domaće

• Začetnik teme Začetnik teme Jacob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nije samo vazhno shta vec i gde cemo kupovati. Imamo divan izbor izmedju hrvatske Ajdije, slovenachkog Merkatora, slovenachkog Rodica, nasheg srpskog Tempa Mishkovica i bratskog grchkog Super Vera. Ja biram ovaj poslednji.

P.S. Chiji je Metro?

Nije bitno gde cemo kupovati, bitno je samo sto vise kupovati domacu robu.
Btw......Vero radi sa najvecim marzama tj. tu je negde sa Merkatorom.

Ja vec duze vreme ne kupujem hrv proizvode.

ja moram da priznam da kad kupujem belu tehniku..svaki put napravim skandal kad mi prodavac drito u glavu ponudi gorenje...necu...jednostavno necu gorenje..pored toliko boljih proizvodjaca da ih ne nabrajam necu gorenje i tacka

nacionalna ekonomija je , osim kratkorocnog uspjeha, najgora za potrosace...i to iz vise razloga
-pomanjkanje konkurentnosti,
-monopol na cijenama..
-demotivacija proizvodaca za poboljsanjem kvalitete i inovativnim produktima
-demotivacija za izvoz i trazenje novih trzista
-ustaljene proizvodzacke strukture, jer prodaja proizvoda im je, bez obzira kakva bila "sigurna"
-permanentno dizanje cijena...
itd. itd.
za robu tzv. "siroke potrosnje" biti nacionalan potrosac je u suprotnosti sa zdravim razumom i osnovnim ciljem potrosaca,a taj je, da za svoj novac dobije najmogucu dobru kvalitetu uz realnu cijenu kao da moze da bira izmedu onog najskupljeg proizvoda izvrsne kvalitete i onog "normalnog" uz osrednju kvalitetu...toga u nacionalnoj ekonomiji nema..

Imaju i Hrv. i Slo. dobre proizvode.
Meni samo smeta ispranost nasih mozgova da je sve hrv ili slo kvalitetnije.
A u pitanju je samo marketing koji su slovenci prvi poceli da uvode davnih davnih godina..........

da..to je boljka...sve tudje je bolje...to je da covek ne poveruje..naravno da postoje proizvodi koji su bolji...ali bash svi...to nije tacno
fruktalovi sokovi su ok..ali meni su Srbijanka Valjevo bili bolji..te sam i kupovala...

Imaju i Hrv. i Slo. dobre proizvode.
Meni samo smeta ispranost nasih mozgova da je sve hrv ili slo kvalitetnije.
A u pitanju je samo marketing koji su slovenci prvi poceli da uvode davnih davnih godina..........

svaka od ex Yu drzava ima neke super proizvode..
npr. srpski kiseli kupus je jedinstven u svijetu (za moj ukus), manje vise cijela povrcna zimnica
ili hrvatska Vegeta..
ili slovenska radenska...

da..to je boljka...sve tudje je bolje...to je da covek ne poveruje..naravno da postoje proizvodi koji su bolji...ali bash svi...to nije tacno
fruktalovi sokovi su ok..ali meni su Srbijanka Valjevo bili bolji..te sam i kupovala...

Fruktalove sokove sam prestala da kupujem pre 6-8 godina nakog sto je ustanovljena prekomerna doza radioaktivnosti.

Ne nedostaju mi ni Gavrilovicevi proizvodi, jer kad se setim da je ubijeno hiljade ljudi iz Petrinje / sa Banije .......koji su tu nekada radili i osnovali fabriku............ dodje mi da im razbucam i rafove po marketima.

Sto se tice hrane kupujem domace..Prosto nasa hrana je bez lazne skromnosti najkvalitetnija..Sto rece Jacob u uvodnom postu,ne razumem da ova drzava uvozi krompir ,dok nasi seljaci svoj bacaju svinjama..Imamo li mi ikakav plan i program za ekonomiju,poljoprivredu,industriju..za bilo sta?:(

Back