Kupujte domaće, bojkotujte američko, nemačko, britansko,hrvatsko,slovenačko i tursko!

Па Србија је хрватска колонија у овом часу. Хрварти држе 70% српске првреде. Не постојање националне свести код Срба и мржња једног дела српског народа према сопствеој земљи им је то омогућила. У осталом, тако суи у рату победили. Не само зато што је запад био на њиховој страни, него зато што је пола Београда и пола Новог Сада било на њиховој страни.

Па Србија је хрватска колонија у овом часу. Хрварти држе 70% српске првреде. Не постојање националне свести код Срба и мржња једног дела српског народа према сопствеој земљи им је то омогућила. У осталом, тако суи у рату победили. Не само зато што је запад био на њиховој страни, него зато што је пола Београда и пола Новог Сада било на њиховој страни.

a sta ti imas protiv nase brace Hrvata? Takvi Ruski placenici kod nas u Srbiji samo prave probleme. Hrvati su nasa evropska braca i sasvim normalno je da je podrzavamo. Meni je samo degutantno da toliko ljudi koji zive u Evropi podrzavaju Rusiju??? EJ RUsiju? ILI jos gore oni pacenici sto podrzavaju Kinu ili Iran? Direktna izdaja.

SVE STO JE MADE IN EU je za mene domace a sve sto dolazi VAN EU je zapravo stana roba i podrzavanjem tih proizvoda cinite direktnu izdaju nasih evropskih nacionalnih interesa.

a sta ti imas protiv nase brace Hrvata? Takvi Ruski placenici kod nas u Srbiji samo prave probleme. Hrvati su nasa evropska braca i sasvim normalno je da je podrzavamo. Meni je samo degutantno da toliko ljudi koji zive u Evropi podrzavaju Rusiju??? EJ RUsiju? ILI jos gore oni pacenici sto podrzavaju Kinu ili Iran? Direktna izdaja.

SVE STO JE MADE IN EU je za mene domace a sve sto dolazi VAN EU je zapravo stana roba i podrzavanjem tih proizvoda cinite direktnu izdaju nasih evropskih nacionalnih interesa.

Највећи део Европе је у Русији. Граница Европе је много даља на исток, неко га назпад. Више има Русије у Европи, него сцих осталих европских земаља. Граница Европе је на реци Урал, близу ушћа у Каспијско море. Хрвати су највећи непријатељ Срба. Њихов идентитет је заснован мн а мржњи према Србима. Заклали су један милион Срба. У сваком рату су ратовали против нас, а тако ће бити и будућим ратовима. ОНи нису у Србију дошли само да зараде паре него и штету да напаве. А ти си један јефтини провокатор.

Ne slažem se potpuno sa Vama.Moje iskustvo je da naša voljena Država sve čini kako bi nam zagorčala život,kako nama u inostranstvu tako i u Srbiji.

Ne slažem se potpuno sa Vama.Moje iskustvo je da naša voljena Država sve čini kako bi nam zagorčala život,kako nama u inostranstvu tako i u Srbiji.

Какве ово везе има у опште с оним што сам ја написао. Хрватска предузећа заиста држе у свом власничтву 70 % све постојеће привреде у Србији. УЗ то, хрвати штампају уџбенике за српску децу. То је веома лако проверити.
Цинично је рећи , вољена држава, а мислити на наметнуту администрацију на окупираној територији.

Čuo sam da je Dobro kafa loša. Ne pijem kafu. Jel to tačno?

Sa gledista ukusa kafe i njenog kvaliteta, a time i cene iste nemoze da bude dobra kao npr Grand Aroma i da kosta ko kafe nizeg kvaliteta.

Drugim recima samo trziste diktira cenu i kvalitet, kao i za sve. Nisam ekonomista ali mislim da je ovo sustina.

Ako ste gledali Tezinu lanaca, onde je lepo objasnjeno kako to ide, kroz subvencije se pritiska i SLABI domaca roba time vremenom i proizvodnja do gasenja firmi kroz losa Restrukuiranja firmi i na kraju jos lose stecaje.

Tako nam je DiHkic zesci licemer kad pomene domaci ajvar. z:D

Dabog dobio domaci djon preko nosa hehe.

Poslednja izmena:

A ostatak je previse liberalan. Oni ce da nas pljuju, a mi cemo da se secamo Jugoslavije.

Дакле, реални економски патриотизам се показује у супермаркету или продавници, поред тезге и на каси. Кад купујете било шта гледајте где се производи и чија је робна марка, мада је важније чија је робна марка. Ако вам је тешко да похватате чија је робна марка јер је власничка структура произвођача често веома компликована, и ако нисте сигурни да ли је нека хрватска фирма купила нашу гледајте бар да се то што купујете производи у Србији. Ако не знате чији је произвођач (робна марка) питајте продавца мада се често дешава да ни он не зна па гледа на паковању. :mrgreen:

Конкретни савети: Немојте да купујете турске влажне марамице, купујте српске! Немојте да купујете турске чарапе! Купујте српске! Немојте да купујете турске мајице на брителе и дуксеве! Купујте домаће! Немојте да купујете Цедевиту! Купујте Мултивиту! Немојте да купујете Јану или Јамницу воду! Купујте Росу или Вода воду!

Не купујте немачке, словеначке или хрватске котлове! Купујте домаће! Не купујте немачке, словеначке или турске фрижидере, купујте шведске (Електролукс), јужнокореанске (Самсунг) или сличне! Не купујте словеначке шпорете и веш машине, купујте наше (Алфа плам, Смедеревац) и Самсунг! Не купујте немачке телевизоре! Купујте јужнокореанске (LG, Самсунг) или јапанске (Panasonic). Исто важи и за фиксне телефоне! Не купујте америчке мобилне телефоне, купујте Samsung i LG! Не купујте америчке лаптопове, купујте јапанске Toshiba. У суштини, Самсунг вам је добра робна марка (скоро) ма шта да купујете!

Не купујте немачка или француска кола! Купујте јапанска, хибридну Тојоту, Мазду, Хонду или евентуално јужнокореански Хјундаи. Ови јапански произвођачи не само да су у истом рангу као немачка кола него су их увелико и превазишли, да не кажем прешишали по квалитету, ниској потрошњи енергената, издржљивости и стабилности! Дакле, одавно је превазиђен онај "аргумент": "Немој да возиш BMW, Mercedes ili Audi! А шта да возим? Трабанта? Варбург! Или Фићу? Југо?"

Па вози Тојоту или Мазду! Ако имаш пара за Бенџу или Мечку, имаш и за Тојоту или Хонду!

Немојте да купујете немачку ПВЦ столарију! Купујте или грчку алуминијумску (Алумил) или евентуално ПВЦ столарију неких аустријских робних марки! Аустрија је према нема ипак починила много мање злочина од Немачке и није чланица фашистичког нато-а а њихова ПВЦ столарија је по квалитету у рангу са немачким ПВЦ профилима! Исто се односи и на британске производе! ВБ је кроз историју увек радила против Срба!

Дакле бојкотујте хрватско, словеначко, америчко, немачко, британско и турско! Избегавајте француско, италијанско (кад год можете да бирате) и производе из остатка ЕУ! Ја сам свестан тога да не можете да бојкотујете производе из свих земаља НАТО и ЕУ али их бар избегавајте а бојкотујте производе из главних НАТО земаља као што су САД, Турска, ВБ, Немачка...

Није реално да сиромашан Србин куповином америчких и немачких производа финансира богату немачку или америчку индустрију с обзиром да су они били водећи у бомбардовању и уништавању Срба и Србије (кроз историју) а Хрвати и Словенци нам забију нож у леђа кад год могу и кад год им се укаже прилика а последњи пут су то учинили приликом гласања у УНЕСКО и зато и њихову робу треба бојкотовати!

ПОЕНТА ОВЕ ТЕМЕ ЈЕ ДА СВАКИ ПРОИЗВОД И РОБНА МАРКА ИМАЈУ АДЕКВАТНУ АЛТЕРНАТИВУ ТЈ. ЗАМЕНУ ПА И АМЕРИЧКА И НЕМАЧКА РОБА!

И још нешто, веома важно, ми не можемо да бомбардујемо Вашингтон, Берлин или Брисел, не можемо да убијемо Обаму или Меркелову, не можемо да окупирамо Америку или Немачку али не морамо да купујемо њихову робу и то је једини начин на који колико-толико можемо да им наудимо-по џепу, а то је оно што њих највише боли!

Што се мене лично тиче, не користим Виндоуз, користим Линукс. Не користим Фејс али користим Гугл, Јутјуб и Твитер, знам да су они амерички али користим их БЕСПЛАТНО, дакле, не плаћам их, не дајем им паре и нећу да купим ни Гугл ни Твитер! Скајп ретко користим у задње време! Ето и он има алтернативу! Користим и обожавам Вајбер! Вајбер је такође јапански. Основали су га Израелци а купили га Јапанци а седиште му је на Кипру!

Poslednja izmena:
Slazem se, podrzavam, pozdravljam....
Keva pre neki dan kupila podravkinu mlevenu papriku.
Starija zena, nije zagledala. Hteo sam u top da je stavim. Naravno figurativno ;)

Primetio sam da nasi prodavci bas tu stranu (a narocito hrvatsku) robu serviraju na tezgama onako u prvi plan.
Tek nekako iza ili sa strane, malo povuceno, se nalazi isti proizvod domaceg proizvodjaca.
Ili se meni samo tako cini?

Slazem se, podrzavam, pozdravljam....
Keva pre neki dan kupila podravkinu mlevenu papriku.
Starija zena, nije zagledala. Hteo sam u top da je stavim. Naravno figurativno ;)

Primetio sam da nasi prodavci bas tu stranu (a narocito hrvatsku) robu serviraju na tezgama onako u prvi plan.
Tek nekako iza ili sa strane, malo povuceno, se nalazi isti proizvod domaceg proizvodjaca.
Ili se meni samo tako cini?
Напред иде онај који је за ту привилегију платио. Место на рафу у висини очију, или поред касе се плаћа. Сећате се качења Максија и Јафе кад Јафа није хтела да да специјалне рабате, па је ови на кратко избацили из понуде...

Back