Kupujem prodajem sajt poskupeo? Alternativa?

Kad udjes na Kalenic pijacu (ili bilo koju drugu pijacu u Srbiji) kao prodavac, radnik pijacne uprave ti to i naplati, tako je jos od srednjeg veka. Doduse, naviklo se medju blokaderima da se prodaje svercovana roba ispred Kalenica, sa gepeka rasklimatanog Zigulija, blokadersko bezakonje i izbegavanje normalnih civilizacijskih normi.

KupujemProdajem je online pijaca, privatno vlasnistvo, te vlasnik ima pravo da odredi uslove ulaska na njegovu pijacu. Da li je odrezao preveliku cenu ili ne pokazace vreme. Slepci vec danas kukaju i prete da ce da odu negde drugde, samo ne znaju gde pa traze informaciju na ovom forumu.

A šta je sa Facebook Market? Da li to postaje popularan način prodaje u Srb?

Po meni je to mnogo transparentniji način prodaje, mozes da vidiš profil kupca ili prodavca, za prodavca se vidi šta je sve do sada prodao, kontakt preko Messenger-a, i kupac i prodavac se medjusobno ocenjuju.

Marketplejs je dobar ja sam sad skoro kupio mini cabrio preko njega. U oglasu je sve bilo pogrešno i naopako pa sam spustio cenu za 50%
Nemam fb tako da sa ženinog sam to odradio.

Na kp sam navikao da prodajem nepotrebne sitnice tj stari monitor 24" led ispravan 2500 din. Evo već treći oglas dajem spustio na 2000 niko se ne javlja.
Al da plaćam za to 300 din to vala nikako ide u đubre.

A nekome treba sigurno za komp, kasu, displej za kamere.

Sto znaci da treba da napraviš site kao sto je KP. Sličan princip al daleko povoljnije + recimo tipa kao Amazon prime što ima sa pretplatom ( Amazon Prime) I/ilipreko neke sume da prodavac ima free shipping uz placen oglas.
Nema puno ocena na KP mozda oko 100, u jednom momentu sam imao balans od oko 20k dinara ( bilo pre 4-5god kada platiš duplira ti se) sada možda 70din ostalo

Pa i ne treba da bude za džaba, ljudi su uložili ozbiljan rad da naprave najbolji sajt za polovne stvari na Balkanu.

Nego sirotinja nije navikla da plati uslugu.

Ove što bi teli za džaba treba pustiti da naprave sami svoj sajt.
Pa ne bas, žive od kupaca/prodavaca ane garantuju bezbednost kupovine, Amazon recimo ako je SBA/FBA item garantuje dok za MP ( marketplace) ima podrška/zaštita al samo od 60/90 dana od kupovine.
Ovde dobiješ ciglu I mozes da se lupaš njom.

Neko ko hoće da udje u tu priču. Kupindo/limundo su bi OK,. Drugi princip/aukcija al nisu ulagali u sebe. Sada sa svim alatima I sa AI neko ko ima vremena može da uradi clone site-a I unapredi ga jako lako.
Razumem , lakše je preko fb , samo sto.je kp posećen , ali stvari su prično stale .Idu stalno mobilni , delovi za kola , automobili i nekretnine.
I ovi sto kupuju lipsalu stoku za kobasice .
Ostalo manje .

Razumem , lakše je preko fb , samo sto.je kp posećen , ali stvari su prično stale .Idu stalno mobilni , delovi za kola , automobili i nekretnine.
I ovi sto kupuju lipsalu stoku za kobasice .
Ostalo manje .
Problem KP je sto veliki broj preprodavaca prodaje stotine predmeta mesecno a ne placa državi porez. Ja samo čekam kada će im pasti namet da procesljaju prodavce I kazu ej vidi Pera iz Subotice je za 3 god sakupio 5000 ocena, prodaje teh robu, daj da procesljamo malo, kako je roba ušla u Sr, dal je izdavao fiskalne, plaćao porez....

Back