Kupovni ajvar

ja kupila danas neki jeftiniji, moc prirode, pise na etiketi "uprzen".
e, sad ja ga nisam jela sto godina, al' meni dobar, pojela sam pola teglice za obrok, pa sam dosla da i vas obavestim.

ja kupila danas neki jeftiniji, moc prirode, pise na etiketi "uprzen".
e, sad ja ga nisam jela sto godina, al' meni dobar, pojela sam pola teglice za obrok, pa sam dosla da i vas obavestim.

Uvek je bolji kad piše da je upržen, i kada je od istog proizvođača, onaj "neupržen" često ima ukus (i izgled) kao da je kečap od paprike - pa može i da posluži jedino kao kečap.
Makedonski su jako dobri,a to što gorči, može biti da ima u njemu plavog patlidžana, i on se stavlja u pojedine vrste ajvara.

Pa, patentirali, kad nemaju obraza, ni stida ni srama! I kad smo mi budale, koje misle da će ih svet čekati dok se smisle da nešto preduzmu. A svako normalan zna poreklo ajvara, i to da paprike nikada nisu ni gajene u Sloveniji dok nisu izmišljeni staklenici (sada: plastenici), a i sada uvoze paprike za taj ajvar. Oni prosto, nemaju u svojoj tradiciji gajenje i upotrebu paprike.
Razumela bih da su ga patentirali Makedonci, ili Bugari, ili Grci, ali Slovenci, bilo bi smešno da nije žalosno.:roll:

Pre neku godinu je bio dobar ajvar iz Kostunica, ali vec 2 godine ne mogu nigde da ga nadjem. Kazu i pojavi se nekad u malim kolicinama ali plane u veoma kratkom roku pa ko ima srece da ga uvati, uvatio je. Cini mi se da sam cula da ih prodaju u nekim firmama, ono radnicima. Blago njima
a050.gif

:lol:
da dodam da u tu malu teglicu staje samo 360 grama:rumenko:

bakina tajna...360g košta 360 din........misim, opasno je dobar...al mu je mana što se kvari brate...nema konzervansa...a ja ne mogu iz cooga da pojedem celu teglu...misim, pakovanje...bez tegle....i onda ostavim..pa već preksootra..ako ne sootra popodne...on se ukvario...šo stvarno nije fer.......tako da.... bakinu tajnu treba jesti u dvoje.... ( :

Back