Kupovina stana u Austriji?

Bora Beograd

Početnik
Poruka
3
Srdačan pozdrav svima!

Molim vas za jednu informaciju, ako neko zna.

Moja porodica i ja živimo u Srbiji. Imamo srpsko državljanstvo i nemamo poslovne odnose sa Austrijom. Nedavno smo dobili informaciju da građani Srbije imaju pravo da kupe nekretninu (stan) u Austriji.

Da li imamo pravo na to i šta je potrebno (osim, naravno, novca) da bismo to pravo ostvarili?

Da li je potrebno nekakvo uverenje o zaposlenju, da li je procedura komplikovana, da li znate neku agenciju, firmu, advokata u Srbiji koji se bave ovom problematikom?

Hvala!
Bora ;)

Pa, obzirom da su ukinute vize za Srbiju, a to znači da niko više ne može dobiti radnu dozvolu u Austriji, već kao turista može boraviti, ne verujem da biste mogli kupiti stan.Jer, logično ako kupite stan ili kuću u Austriji, kako ćete živeti, odnosno na osnovu čega ćete dobiti radnu dozvolu...Mislim, možda je i moguće , ali se bolje kod nekog advokata raspitajte.
Pozdrav...

Mislim, cak i tvrdim, da sa parama mozes da kupis bilo sta i bilo gde, ali sa parama, na sa kreditom...
Ako imas pare zive, nije problem za nekretninu... Ali ako trazis pare od banke, onda ti treba jos jedan kubik papira, poput dokaza o zaposlenju, izmirenom porezu i bla bla...
Na Malti se podnese zahtev i ceka se odobrenje nekih mesec dana...
Posedovanje nekretnine ne utice nimalo na izdavanje radne dozvole ili boravisnih papira...
Guglaj malo, sve ima na netu, a ako neznas nemacki onda angazuj nekoga ko zna ili koristi guglprevodioc... A ako imas viska para, onda angazuj advokata...
pozz

Pa, obzirom da su ukinute vize za Srbiju, a to znači da niko više ne može dobiti radnu dozvolu u Austriji, već kao turista može boraviti, ne verujem da biste mogli kupiti stan.Jer, logično ako kupite stan ili kuću u Austriji, kako ćete živeti, odnosno na osnovu čega ćete dobiti radnu dozvolu...Mislim, možda je i moguće , ali se bolje kod nekog advokata raspitajte.
Pozdrav...

Ne vidim zasto bi radna dozvola i kupovina stana bili povezani..znam x ljudi koji su odavno kupili stanove po budimpesti i isli poslovno povremeno..sad vidim na netu da se rentiraju nasim turistima

I mene ovo pitanje zanima!Naime ja sam nasledila stan u Nemackoj,sluzbenica Ambasade mi je objasnila da mogu posedovati,ali papire na osnovu nekrtnine ne mogu dobiti!
Sobzirom na tu cinjenicu,resili smo da stan u Nemackoj prodamo,a za taj novac kupimo neku nekretninu u Austriji,jer zbog blizine!Do Nemacke imam 1400km,a do Beca 650km.Sta ce mi stan,ako ne mogu cesce da odem?
Ako kao turista ne mogu kupiti stan u Austriji,svakako onaj u Nemackoj ne bih prodavala,vec izdavala!

I mene ovo pitanje zanima!Naime ja sam nasledila stan u Nemackoj,sluzbenica Ambasade mi je objasnila da mogu posedovati,ali papire na osnovu nekrtnine ne mogu dobiti!
Sobzirom na tu cinjenicu,resili smo da stan u Nemackoj prodamo,a za taj novac kupimo neku nekretninu u Austriji,jer zbog blizine!Do Nemacke imam 1400km,a do Beca 650km.Sta ce mi stan,ako ne mogu cesce da odem?
Ako kao turista ne mogu kupiti stan u Austriji,svakako onaj u Nemackoj ne bih prodavala,vec izdavala!

u kom gradu je stan u Nemackoj,, koliko kvadrata, koja je cena?
imam zainteresovanog kupca..

Pozdrav...

radna dozvola moze da se dobije, ali je potrebno da imas papire od poslodavca u austriji

Poslednja izmena:

Back