Kupovina polovnjaka

vozacka kao dokument ne vazi da se identifikujes po potrebi.
Није тема, али - да, сада не важи.
Док смо имали папирне могли смо и гласати са возачком дозволом, јер је важила као идентификациони документ из разлога што је садржала и фотографију и јединствени матични број. То није случај са овим електронским, па се слажем да је новчана казна беспотребна. Међутим, знамо да буџет мора да се пуни на све могуће начине, та креативност је давно престала да ме изненађује.

Ne vidim kakve veze ima mesto izdavanja vozačke dozvole to je potpuno nebitno i to je dozvola za upravljanjem, sve je vezano za ličnu kartu i saobraćajnu (tablice)
Са процесом куповине нема.
Али када буде возио тај купљени ауто, ако не жели да плаћа казне, мора да промени дозволу.

Opet ne znam kakve veze ima koje izdao vozačku dozvolu koja važi u celom svetu. Brkate inostranstvo sa srbijom, kada preko prijaviš boravak možeš još godinu dana da voziš sa srpskom vozačkom izdatom u svrljigu. Posle moraš da je "prevedeš"

Opet ne znam kakve veze ima koje izdao vozačku dozvolu koja važi u celom svetu. Brkate inostranstvo sa srbijom, kada preko prijaviš boravak možeš još godinu dana da voziš sa srpskom vozačkom izdatom u svrljigu.
Могу ја да имам пријављен боравак у Сврљигу, а возачку издату у Приштини, и могу да возим тако не годину дана, него 25 година, ако ме у тих 25 година никада не заустави полиција.
Пишем зашто и како се добија та казна, али нема ко да чита.

Има везе. Ако ти је возачка издата у Београду, а ти се преселиш у Тутин, имаш месец дана форе да је замениш.
Могу да те зауставе саобраћајци и због рутинске контроле, па ако ти узму и личну карту и возачку да погледају, и виде да је дозвола издата у Београду, а место пребивалишта у личној карти Тутин, добићеш казну.

Моју сестру коштало 10 000. Да ли је то јединствена "тарифа", то не знам. Али функционише стандардно, пола ако уплатиш у року од...колико већ? Шест дана, седам, осам? Не знам.

Да будемо прецизнији, не након промене адресе већ након промене места пребивалишта. У смислу општине, града. Регистарског подручја.

Верујем ја вама да то пише, али какве то има везе једно са другим?
Пребивалиште, брачни статус, број деце и слично немају везе са способношћу и категоријом вожње.

Верујем ја вама да то пише, али какве то има везе једно са другим?
Пребивалиште, брачни статус, број деце и слично немају везе са способношћу и категоријом вожње.
Господине, то је административна казна. Нико није ни рекао да има везе са способношћу вожње.
Ја сам мислила да говорим/пишем српски, али изгледа да ипак не, па ћу напустити тему. Поздрав!

Господине, то је административна казна. Нико није ни рекао да има везе са способношћу вожње.
Ја сам мислила да говорим/пишем српски, али изгледа да ипак не, па ћу напустити тему. Поздрав!

Мене није толико ни занимало да ли пише у закону, него какве везе има твоја адреса или пребивалиште са возачком дозволом?
Да ли је то урађено због Косова или шта?

Član 16

Vozač koji promeni prebivalište u smislu odredbe člana 183. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, prijavljuje se u evidenciju vozača koju vodi organ nadležan za izdavanje vozačke dozvole i podnosi zahtev za izdavanje vozačke dozvole zbog promene prebivališta.

Uz zahtev iz stava 1. ovog člana prilaže se dokaz o uplati administrativne takse i naknade za obrazac i troškove izrade vozačke dozvole.
https://www.paragraf.rs/propisi/pravilnik_o_vozackim_dozvolama.html
Ispade da bi trebao da menjas dozvolu, 8 je prebivaliste a ne ko je izdao :azdaja:
Lopovi...

Zakon je nešto drugo i ako nije suviše jasan daje priliku da neuki komplikuju život.
Citas li ti uopste temu ili samo mlataras svoje?
Evo ti gore zakon....Jasno napisano.
Мене није толико ни занимало да ли пише у закону, него какве везе има твоја адреса или пребивалиште са возачком дозволом?
Да ли је то урађено због Косова или шта?
Pa meni, tebi, svakom normalnom nema, ali zakon je takav, mora da se otme sto vise para od naroda za sto krace vreme.
Dobro je da ne menjamo saobracajnu kad menjamo gume ili sijalicu.

Pa meni, tebi, svakom normalnom nema, ali zakon je takav, mora da se otme sto vise para od naroda za sto krace vreme.
Dobro je da ne menjamo saobracajnu kad menjamo gume ili sijalicu.

😁

На следећим изборима разматра да гласам само за онога ко у програму има укидање последње ставке члана 183 закона о Безбедности саобраћаја на путевима.

Back