Kupovina polovnjaka

Milooos

Primećen član
Poruka
553
Hteo bih kupiti neki polovnjak, e sad gledam iskljucivo od vlasnika da kupim jer sam jednom kupio auto od vlasnika sa ovlascenjem da mogu da ga registrujem, prebacim, otudjim, ... bla, bla, bla, medutim nisam mogo da ga registrujem na svoje ime vec sam morao opet za KG kod prethodnog vlasnika i da radimo kupoprodajni ugovor (sreca nije bilo problema al opet bilo cimanje). ... Sad me malcice strah iskreno da uzimam od preprodavaca na ovlascenja il kad vidim u oglasu da je registracija npr. SD a prodavac u recimo Lazarevcu. Iskustva, saveti - sve je dobrodoslo.

nemoj baš sa placa, to je prešlo boga oca kilometara i čuknuto na hiljadu mesta
ili doteraj sam iz inostranstva ili kupi ovde od prvog vlasnika
Nisam bas toliko zaludjen automobilima da idem po inostranstvo, ja sam onaj tip coveka kome auto sluzi samo u svrsi da me sigurno preveze od tacke A do tacke B. Najvise bih voleo ovu drugu varijantu, ovde od prvog vlasnika, no to odma nekako nanjuse ovi preprodavci (vise puta dokazana teorija licno iskustvo).

I uzmes od vlasnika koji je auto uzeo na placu a na kom je vracena kilometraza.
Beskonacan krug plus peripetije oko prepisa i ugovora tako da je laksa kupovina kad auto ide na ime kupca tj kad je iz uvoza.
Poenta je sto tu ima jako dobrih primeraka ali ne treba gledati najjeftinije na oglasu a ocekivati nova kola.
Tu je najveci problem jer onda su vam sve krsevi a da dodate 200-500€ videli bi sasvim neka drugacija kola i ne bi piskarali kako su sve krsevi.
Izmedju ostalog na svakom placu postoje krsevi ali i poneki dobar auto i zato trebate povesti nekog ko se razume ali razume a ne da je naebdjen da se razume jer dozivljavao sam da mi x njih dovede "strucnjaka" koji kad pocene da pokazuje svoje znanje ja pucam od smeha u sebi.
Eto nedavno sam jednoj rodjaki koju nisam video 20 godina preporucio jedan C3 2011 koji je zaista bio u top stanju ali je ona povela "strucnjaka" zbog kog je cena skocila za 100€ jer ovom drugaru,kom sam ja prepustio taj C3 da nesto zaradi,pale roletne cim je ovaj strucnjak poceo da lupeta i zveknuo je vecu cenu zbog toga. Kad sam ja insistirao da odu da se provozaju ona je rekla da je odusevljena autom i da ce ga uzeti ali da zbog strucnjaka mora da ode da vidi jos jedan auto cisto da ga ispostuje.Kasnije se vratila sama i kupila auto i odusevljena je.
Znaci ili naci pouzdanog prodavca ili pouzdanog lika koji se zaista razume u kola.
Eto mene zove lik koji je dosao do mene preko jedne poznanice i ja nemam taj auto sto on trazi ali sam rekao da mogu da mu pregledam kola i sad ocekujem poziv da idem sa njim da pogledam jedan takav auto i naravno bicu realan kao i uvek do sada jer prilicno se razumem posle svih ovih kola i 17 godina rada s njima.

Nisam bas toliko zaludjen automobilima da idem po inostranstvo, ja sam onaj tip coveka kome auto sluzi samo u svrsi da me sigurno preveze od tacke A do tacke B. Najvise bih voleo ovu drugu varijantu, ovde od prvog vlasnika, no to odma nekako nanjuse ovi preprodavci (vise puta dokazana teorija licno iskustvo).
Onda kupuj od vlasnika nikako sa placeva tamo se prodaju samo kršine sa skinutom kilometražom ušivena sedišta, zavareni katalizatori, ispoliran opeglan nauljen a drži se ko babini zubi.
I vidi se da dugo nisi kupovao nema više niko ne daje ovlašćenje.

I zlatno pravilo, auto sa 200-300 tkm unutra mora da bude kao nov auto u salonu bez tragova habanja.

Back