Kupovina pištolja

Занима ме да ли неко зна да ли у том процесу игра улогу то ако је неко служио цивилно војску?Да ли те то аутоматски елиминише или не?

Mora obuka ali to se radi u streljani i nije kao kod automobila..
Ali ne volim ovakve teme, jer ....nije dzaba srbin srbin, srbenda..

Ma necu ja tako, ma sta me boli uvo sto to drugima smeta, a koja je tu korist za mene....i dovoljno jasno dobijas osobe koje teraju po svome, jos mu daj pistolj u ruke i imas divlji zapad koji je divlji od samog divljeg zapada, jer tamo se bar znalo da nema pravila, a ovde upuca pa posle place ko pitch na sudu ili pred policijom..
Moj komsa nedavno, bahat u pm , znaci nije stoka, stoka je non stop stoka, on je samo ono sto danas vecina zove ponosni srbin, duva se gde god moze, ebe sta mu dize cenu djokici (mladu piletinu bi , samo trazi onu pokvarenu, kurvonjsku, a ne radi mlade piletine, radi tela i ljubavi i strasti)...
I ima pistolj i sta ja znam kako su se zakacili on i jedan pijanac , ali taj samo prica, vise prica o sebi, nego sto vredja druge, ali ne da ni da ga ti vredjas a i da je normalno drustvo 95% onog sto prica bi bilo sramota za druge a ne za njega...
I ovaj bahati izneo pistolj iz kuce, jer se zakacio sa pijancem, a moze da ga izudara i fizicki, ali ko zna zasto su se zakacili...mora da je nesto u vezi toga, a ne fizicke snage..
I nisam ja nego neke zene, ali stvarno mislim da bi svaki takav slucaj trebalo prijaviti , iznosenje pistolja ili mahanje njime...ustvari ne znam ko je prijavio, sreca te ovaj bahati nije pomislio da sam ja, jer vec se ne podnosimo, jos mi fali da se zakacimo , a ja prilicno brzo resavam stvari kad neko moze ili poteze oruzje na mene, i ne biram bas puno nacin, vec brzo i efikasno...

Tako da, sto manje pistolja u ovoj poremecenoj i bahatoj Srbiji to bolje..

Naravno da treba prijaviti. To je pretnja ubistvom. Ja bih ga prvi prijavio. Pistolj se oduzima, on snosi krivicnu odgovornost.
Sto se oruzja tice generalno, ja imam ekstenzivnu obuku u rukovanju oruzjem. Necu da kazem kako i gde nije ni bitno. Nemam oruzje. Ne drzim ga, niti cu. Bas zato sto ne vidim da bih sa oruzjem mogao da se odbranim. Jer ne bih pucao u coveka. Naravno sada bi se pametni nasli, rekli: Nikada ne reci nikad, i krenuli sa ekstremnim scenarijima: Uleti ti u kucu i siluje zenu i cerku i sl.
Ne kazem da si nesto preterano bezbedan u Srbiji, ali i postoji dovoljna doza bezbednosti. Gledaj svoja posla, izbegavaj sukobe sa ljudima za koje vidis da nemaju bas izgradjen mozak do kraja i to je to. Da sr'''nja se desavaju svuda. To ne znaci da treba da glancas hromirani stoljpi svaki dan u kuci i cekas na to. To stvara paranoju i menja covekovu psihu. Pogotovu ovde, gledajuci ko sve ima dozvolu, i ovako laicki procenivsi njegovo psihicko stanje, cudim se kako su je dobili...

Slazem se. Ja doduse ne krijem da iopste nemam dilemu upucati ili neupucati, u onom zenskom smislu kao ne bi a 100%. Isto kao sto kad procenjujes nekog fajtera, nekad , ali samo nekad vidis da covek izbegava kriticne tacke, znaci neutralise a ne da ostavi posledice, znaci nema grkljan, prepone (sto zene obozavaju preko sugestije na tv) , nema vrat, ozbiljne tacke na glavi itd...ko zna o cemu pricam zna...

Bezbednost konstantno opada a sprdavci kao Vucic to drasticno ubrzavaju, bez pomena ili primera konkretnog ulicnog nasilja, osim savamale...
Jer kad neko dodje i stalno izjavljuje da on moze ovo jer tako treba i ovo jer mu se moze i tako treba, a plus ima izgradjen sistem reagovanja i rezonovanja na IQ 80 , to znatno podize tu populaciju da smeju sve i mogu sve...

I ovaj pomenuti nije mnogo mahao dok je bio DS , jer je DS vise protiv oruzja nego SNS, DS su ekonomski lupezi , a ovo su SPS SNS sloba mutezi i lupezi...
Tako da , a svi znamo , ne treba puno da se urusi bezbednosna slika neke zatucane sredine kao Srbije...

Pa dobro ali i Srbi tu igraju ulogu. Ne samo vlast, politicke partije ili sistem. Da smo mi malo drugaciji, pa kad je taj komsija izvukao pistolj, svi iz zgrade se okupe, prijave policiji i cekaju policiju. Pa da je u pitanju okruzni sudija, hebali bi mu sve po spisku ako sistem ne reaguje. Nego batice..vole ovde ono cuveno : Ko jachi...to je pre presudno nego zdrava logika.

Nema, napadnes nekoga, pa makar da mu udaris cvrgu, odmah nahebavas. Nema tu pravila, samo sam ga malo..ili sam se zezao, ili sam hteo da odmerimo misice. Neko mozda ne kapira salu ili izazov, niti zeli da razmislja sta je neko pod time mislio.

Ni zenama ni osobama ispod 27 ne treba davati dozvolu za pistolj...to naslucuju svi koji rade obuke sa oruzjem ili ga koriste u druge mnogo opasnije svrhe...

- - - - - - - - - -

Isto kao sto se treba povlaciti dozvola kad predje 55

Planiram kupiti pištolj u cilju lične bezbednosti i samoodbrane. Mislim da bih se tada osećao sigurnije pošto nemam poverenja da me država može zašititi.
Zanima me da li je neko prošao kroz proceduru izdavanja dozvole za nabavku oružja?
Kao i za preporuku u vezi kupovine, tj. gde se uopšte kupuje oružje?

Na sajtu MUP-a vidimo
Fizička lica podnose lično zahtev za izdavanje odobrenja za nabavku oružja iz kategorije B (obrazac broj 1) u organizacionoj jedinici ovog ministarstva prema mestu prebivališta podnosioca zahteva pri čemu je neophodno priložiti sledeća dokumenta:
važeću biometijsku ličnu kartu;
Uverenje od nadležnog Osnovnog i Višeg suda da se protiv lica ne vodi krivični postupak;
uverenje o obuci u rukovanju vatrenim oružjem, za oružje za koje se podnosi zahtev za nabavku, osim konvertibilnog (obuke su oslobođeni zaposleni i penzionisani pripadnici državnih organa koji po službenoj dužnosti nose ili su ranije nosili oružje, profesionalna i penzionisana vojna lica, rezervne vojne starešine i sportski strelci koji nastupaju u disciplinama sa vatrenim oružjem);
Uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja;
Dostave dokaz o opravdanosti razloga za nabavljanje oružja;
Dokaz o uplaćenoj taksi.

• Odobrenje za nabavljanje oružja važi šest meseci od dana izdavanja.

kako izgleda procena zdravstvene sposobnosti?
kako izgleda i koliko traje obuka?
šta se obično navodi kao dokaz o opravdanosti nabavke?

a sta ces da radis, kad se ti tako lepo odbranis pistoljem, pa zavrsis na robiji zbog toga
alal si se odbranio jebalomajku :lol:
pa nije ti ovo teksas da mozes da ubijes sve sto ti prodje ispred ociju

i ko ce to tebe bas da napadne i gde

ako ti se puca idi u streljanu, od pucanja u ljude neces se ovajditi
osim ako te ne pali cinjenica da budes necija devojka u zatvoru :lol:

Planiram kupiti pištolj u cilju lične bezbednosti i samoodbrane. Mislim da bih se tada osećao sigurnije pošto nemam poverenja da me država može zašititi.
Zanima me da li je neko prošao kroz proceduru izdavanja dozvole za nabavku oružja?
Kao i za preporuku u vezi kupovine, tj. gde se uopšte kupuje oružje?

Na sajtu MUP-a vidimo
Fizička lica podnose lično zahtev za izdavanje odobrenja za nabavku oružja iz kategorije B (obrazac broj 1) u organizacionoj jedinici ovog ministarstva prema mestu prebivališta podnosioca zahteva pri čemu je neophodno priložiti sledeća dokumenta:
važeću biometijsku ličnu kartu;
Uverenje od nadležnog Osnovnog i Višeg suda da se protiv lica ne vodi krivični postupak;
uverenje o obuci u rukovanju vatrenim oružjem, za oružje za koje se podnosi zahtev za nabavku, osim konvertibilnog (obuke su oslobođeni zaposleni i penzionisani pripadnici državnih organa koji po službenoj dužnosti nose ili su ranije nosili oružje, profesionalna i penzionisana vojna lica, rezervne vojne starešine i sportski strelci koji nastupaju u disciplinama sa vatrenim oružjem);
Uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja;
Dostave dokaz o opravdanosti razloga za nabavljanje oružja;
Dokaz o uplaćenoj taksi.

• Odobrenje za nabavljanje oružja važi šest meseci od dana izdavanja.

kako izgleda procena zdravstvene sposobnosti?
kako izgleda i koliko traje obuka?
šta se obično navodi kao dokaz o opravdanosti nabavke?

Opasan je pištolj, nije za zajebavanje. :cool:
Bolji ti je biber sprej ili ako već mora nešta jače elektrošoker. :lol:

Ni zenama ni osobama ispod 27 ne treba davati dozvolu za pistolj...to naslucuju svi koji rade obuke sa oruzjem ili ga koriste u druge mnogo opasnije svrhe...

- - - - - - - - - -

Isto kao sto se treba povlaciti dozvola kad predje 55

kakve veze imaju godine i pol sa dozvolom. ja sam sa 22 dobio dozvolu za posedovanje, a znam i zene koje bolje rukuju oruzjem od mnogih muskaraca. ako je neko budala ne sme mu se dati dozvola bez obzira na godine.

- - - - - - - - - -

Samo kad kupis pistolj na crno on je tvoj i posluzice ti za svrhu sve ostalo je budalastina kad ti zaista bude trebao oduzece ti ga.

tacno :ok:

27747947_803838856484236_215317842266826985_o.jpg

Kupi pistolj i sakri ga na sigurno vremena su sve teza i opasnija a nije zgoreg imati sta da ti se nadje ako dodje ludilo koje je u najavi.Covek ima pravo da se odbrani i zastiti a drzava odavno nema potencijal za to dakle moras se sam pobrinuti za svoju bezbednost.

• Podržavam
Reactions: o.O

Back