Kupovina pištolja

Sa vazdusnim pistoljem i puskom najvise sto mozes je da nekome izbijes oko.

А онда ће тај неко њему да избије оба ока.

- - - - - - - - - -

Узгред...нико ти неће дати дозволу за поштољ. Не надај се томе. ТАквима као ти се не издају дозволе. Дозволе дају само озбиљним људима.

Зато...правац тренинг, ако хоћеш да се осећаш сигурно.

А онда ће тај неко њему да избије оба ока.

- - - - - - - - - -

Узгред...нико ти неће дати дозволу за поштољ. Не надај се томе. ТАквима као ти се не издају дозволе. Дозволе дају само озбиљним људима.

Зато...правац тренинг, ако хоћеш да се осећаш сигурно.

Sta lupas, na osnovu cega znas da on nije ozbiljan i da nece dobiti dozvolu?

Sta lupas, na osnovu cega znas da on nije ozbiljan i da nece dobiti dozvolu?

На основу писања на форуму.

Опет, ја могу да не знам, али они који буду додељивали оружје ће сигурно знати.

Право на поседовање оружја није опште право, па да самим тим што је неко грађанин ове земље и испуњава формалне услове, да ће му се дати оружје.

Pre dobijanja oruzja nadlezno lice razgovara sa komsilukom o osobi koja je konkurisala.Provera.

Civil ne moze da dobije dozvolu za nosenje oruzja nikako.Za posedovanje i djene djene zavisi od bezbroj faktora ali smeju da nose samo oni u sluzbi.

Planiram kupiti pištolj u cilju lične bezbednosti i samoodbrane. Mislim da bih se tada osećao sigurnije pošto nemam poverenja da me država može zašititi.
Zanima me da li je neko prošao kroz proceduru izdavanja dozvole za nabavku oružja?
Kao i za preporuku u vezi kupovine, tj. gde se uopšte kupuje oružje?

Na sajtu MUP-a vidimo
Fizička lica podnose lično zahtev za izdavanje odobrenja za nabavku oružja iz kategorije B (obrazac broj 1) u organizacionoj jedinici ovog ministarstva prema mestu prebivališta podnosioca zahteva pri čemu je neophodno priložiti sledeća dokumenta:
važeću biometijsku ličnu kartu;
Uverenje od nadležnog Osnovnog i Višeg suda da se protiv lica ne vodi krivični postupak;
uverenje o obuci u rukovanju vatrenim oružjem, za oružje za koje se podnosi zahtev za nabavku, osim konvertibilnog (obuke su oslobođeni zaposleni i penzionisani pripadnici državnih organa koji po službenoj dužnosti nose ili su ranije nosili oružje, profesionalna i penzionisana vojna lica, rezervne vojne starešine i sportski strelci koji nastupaju u disciplinama sa vatrenim oružjem);
Uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja;
Dostave dokaz o opravdanosti razloga za nabavljanje oružja;
Dokaz o uplaćenoj taksi.

• Odobrenje za nabavljanje oružja važi šest meseci od dana izdavanja.

kako izgleda procena zdravstvene sposobnosti?
kako izgleda i koliko traje obuka?
šta se obično navodi kao dokaz o opravdanosti nabavke?
šta će ti to u životu
samo će da ti nakače paprene takse svake godine
bolje jedan M70 na crno u slučaju da zarati da te ne rokne komšija da preživiš

komšije me gledaju sumnjičavo i skroz smo na distanci. iako se nekima od njih uredno javljam u prolazu, sigurno ni oni neće imati lepe reči za mene.

a da pazarim samostrel? svega 8k din.
ne treba dozvola za ove manje a ispaljuje strelice 200 kmh.
pitanje koliko bi bio efiksan u bliskoj borbi

možda bi mač bio bolje rešenje
nije loše imati mač

napravi praćku

Postoji u USA , a vidim i u Kini pracka koja lako ubija....elasticna je guma, ima torbicu na kraju i moze da sluzi kao odapinjac strela a strela probusi metu ili kuglice pa kuglica razbusi metu kao da je iz pistolja ispaljena...kosta oko 20$...

- - - - - - - - - -

Ne treba dozvola za drzanje, a za samostrel treba milion dozvola...

Planiram kupiti pištolj u cilju lične bezbednosti i samoodbrane. Mislim da bih se tada osećao sigurnije pošto nemam poverenja da me država može zašititi.
Zanima me da li je neko prošao kroz proceduru izdavanja dozvole za nabavku oružja?
Kao i za preporuku u vezi kupovine, tj. gde se uopšte kupuje oružje?

Na sajtu MUP-a vidimo
Fizička lica podnose lično zahtev za izdavanje odobrenja za nabavku oružja iz kategorije B (obrazac broj 1) u organizacionoj jedinici ovog ministarstva prema mestu prebivališta podnosioca zahteva pri čemu je neophodno priložiti sledeća dokumenta:
važeću biometijsku ličnu kartu;
Uverenje od nadležnog Osnovnog i Višeg suda da se protiv lica ne vodi krivični postupak;
uverenje o obuci u rukovanju vatrenim oružjem, za oružje za koje se podnosi zahtev za nabavku, osim konvertibilnog (obuke su oslobođeni zaposleni i penzionisani pripadnici državnih organa koji po službenoj dužnosti nose ili su ranije nosili oružje, profesionalna i penzionisana vojna lica, rezervne vojne starešine i sportski strelci koji nastupaju u disciplinama sa vatrenim oružjem);
Uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja;
Dostave dokaz o opravdanosti razloga za nabavljanje oružja;
Dokaz o uplaćenoj taksi.

• Odobrenje za nabavljanje oružja važi šest meseci od dana izdavanja.

kako izgleda procena zdravstvene sposobnosti?
kako izgleda i koliko traje obuka?
šta se obično navodi kao dokaz o opravdanosti nabavke?

Pa prvo ce te pitati: Sta ce ti?
A ti ces reci: Ne osecam se bezbedno.
Znaci da eliminises nekoga.
I tu je kraj sa dozvolom.

i ja sam bio nasledio cz pištolj, mada ga nikad nisam uzeo u ruke, a onda zbog civilnog služenja vojske i poreza ga predao državi, kakva greška

Ti si debil jednom recju.

Nemoj nikada ali niakda da razmisljas o kupovini oruzja jer ces time sebi naskoditi.

Ja sam hteo sa 15 godina da kupim pistolj i kupio sam 2.

Sada ih imam 8.

I ne moze niko da ih nadje.

A nemam dozvolu ni viljusku da drzim.

Чекај, још си сисица која је цивилно служила војску?

па никад ти неће дати дозволу.

- - - - - - - - - -

Једино ти остаје да држиш пиштољ на црно.

То је мање више, скоро исто. Ако те не ухвате. А како да те ухвате?

I ne treba da dobiju oruzje ako su civilno sluzili.

Back