Kupovina motora

Pilgrim

Veoma poznat
Poruka
10.254
E ljudi... kako je došlo proleće razmišljam o kupovini motora...
Prvi put u životu...
Jel ima na krsti motorciklista :D
kakva su vam iskustva...
šta uzeti za početak
gledao sam neke klipove i ljudi uglavnom ne poštuju vozače motora na ulici... baš tužno...

uvek je problem sa tim motociklistima oni seku levo desno voze kao idioti ne svi doduše ali treba im napraviti neku posebnu traku ili da voze po trotoaru isto važi i za one na bajsu,ovo kažem svestan da je većina drajvera i onako ometena u razvoju i samo im fali još neki debili na motoru i eto recepta za problem

E ljudi... kako je došlo proleće razmišljam o kupovini motora...
Prvi put u životu...
Jel ima na krsti motorciklista :D
kakva su vam iskustva...
šta uzeti za početak
gledao sam neke klipove i ljudi uglavnom ne poštuju vozače motora na ulici... baš tužno...
Ako pogledaš motor je svaki put pravio prekršaj i namerno išao da provocira ljude. Nadam se da mu je neko otkinuo glavu na kraju. Debil.

šta uzeti za početak
APN 4 ili automatik, ako si totalni pocetnik. Nista preko 125ccm i ne gledaj.
Ako hoces da ti pocetak bude i kraj -R6 je prava stvar za to. Zver koja ne izgleda tako, i nije za neiskusne, cak nije ni za neke iskusnije.
uvek je problem sa tim motociklistima oni seku levo desno voze kao idioti ne svi doduše ali treba im napraviti neku posebnu traku ili da voze po trotoaru isto važi i za one na bajsu,ovo kažem svestan da je većina drajvera i onako ometena u razvoju i samo im fali još neki debili na motoru i eto recepta za problem
Ne zna se ko je gori, dal' motociklisti koji ne vode racuna ili vozaci koji ne umeju da gledaju u retrovizor.

Ako hoces da ti pocetak bude i kraj -R6 je prava stvar za to. Zver koja ne izgleda tako, i nije za neiskusne, cak nije ni za neke iskusnije.

Ne zna se ko je gori, dal' motociklisti koji ne vode racuna ili vozaci koji ne umeju da gledaju u retrovizor.
Pa to, mislio sam lagano nesto do 125ccm cak i manje za tu kroz kraj ? ako imas neke klipove, slike tih motora posalji ?
Najbolji si covjek na ovu krstaricu zivota mi moga, na svaku temu moju otvorenu si mi dao odgovor i savjet ? zivio tebra

E ti si legenda krstarice a ne kao neki sto su bahati jer su dobili mod pa misle da su mudo

Pa to, mislio sam lagano nesto do 125ccm cak i manje za tu kroz kraj ? ako imas neke klipove, slike tih motora posalji ?
Najbolji si covjek na ovu krstaricu zivota mi moga, na svaku temu moju otvorenu si mi dao odgovor i savjet ? zivio tebra

E ti si legenda krstarice a ne kao neki bahat jer je dobio mod pa misli da je mudo
Nisam seo na motor bas dugo, iskreno, a i sad bih vozio samo neki skuter, malo brzi od bicikla.Godine stizu, a i video sam nekoliko ljudi koji su zbog adrenalina i prebrze voznje zavrsili karijeru. Ima tih zujalica po oglasima dosta, zavisi i kakav bi da kupis, gde bi da ga parkiras, da li je brdovito ili ravno mesto gde bi ga vozio...

Nisam seo na motor bas dugo, iskreno, a i sad bih vozio samo neki skuter, malo brzi od bicikla.Godine stizu, a i video sam nekoliko ljudi koji su zbog adrenalina i prebrze voznje zavrsili karijeru. Ima tih zujalica po oglasima dosta, zavisi i kakav bi da kupis, gde bi da ga parkiras, da li je brdovito ili ravno mesto gde bi ga vozio...
Ne bih nista jako, sto ti kazes bih tu neku zujali u za kroz kraj, za pocetnike a da opet nije neka vespa ko za djecu 😀 parkirao bih ga u garazi sve regularno 😀 ravno je ravno 😆
Ovaj drugi dio posta ne komentarises 😁

Твоји габарити су битан фактор код одабира скутера.
Има их који су предвиђени за високе људе, има их који су довољно удобни и оних код којих су седишта незгодна.
Дакле, мораш да пробаш сваки који будеш гледао да купиш па тек онда да одлучиш.
Јефтинија варијанта је либерти 125 али они се углавном довозе са пређених милион километара у некој курирској служби.
Даље, ако ниси вичан поправкама и одржавању, распитај се колико ти је доступан добар сервис и добар сервисер.
Распитај се пре куповине о могућности набавке делова и потрошних елемената.
Ја сам, рецимо избегавао да купујем скутере код којих се фар не помера са окретањем кормана, никако нисам могао да се навикнем на то.
Ако си при парама, пјађо је, по мени, одличан избор.

A od vas ko vozi motor pa da je kompetentan da da odgovor sem Trust no one?
Pokretac teme nije napisao koliko novca bi izdvojio za motor a to je velika stavka.
Novo ili polovno?
Za po gradu nema bolje nista od skutera ali usled strucnog sns kadra neisplativo je uzimati 125 ccm kom je registracija skoro ista kao za 250 ccm a koji ide dosta bolje. Cak i za 50 ccm je registracija samo koju hiljadarku manja nego za 250 ccm koji moze i na duza putovanja jer moze da ide 130-140 ali mu je neka putna brzina 100-110.
Ima tih malih 125 motora sa manuelnim menjacem ali ko ce to isaltati i n on stop raditi s menjacem?
Ovako das gas i opustis se a da ne pricam o prostoru ispod sedista gde npr ja kod mog skutera Yamaha X-Max 250 mogu da stavim dve ful face kacige.
Moj prvi motor je bio sa 500 ccm a prvi koji sam probao na nagovor drugara je bio sa 600 ccm tako da nije pod obavezno moras krenuti sa malom kubikazom.
Mozak je najvazniji deo jer motor je potentan i na ovom videu se vidi kako grese i vozaci automobila ali i motociklisti. Naravno vozaci automobila uvek misle da su oni u pravu a ne vide da su potencijalna opasnost za motocikl izlecuci iz sporednih ulica sto se i vidi na videu.
Jedino sto nije u redu sto pokazuju odmah srednji prst ali to je do njihove kulture.
Suma sumarum,cifra ce odrediti koji ce to dvotockas biti a izmedju ostalog i da li imas dozvolu uopste za motor?:)

Isto ovo sam htio napisati.Voznja motora je kao razredi u skoli.
Automatik je 1. razred...
Nema preskakanja razreda.
I pocinje se kao dijete.
Stariji treba da se zadrze na nekom skuteru.

Skuter je nezaobilazan tu ako se skrljaš znaš da ne ideš dalje a ostaneš živ. Maxi skuter recimo završava sve potrebe.

Komšija ima neki kymko običan skuter, vidim da ima žutu 50 ccm tablicu a zvuči ko 125 kuba ?

Nemoj nipošto podceniti ni ove od 125ccm jer ima i njih koji idu baš baš brzo,blago rečeno.Ja sam ostavio motore pre nekoliko godina i prešao na električni bicikl i nisam se pokajao,znam da sam dosadan ponekada u vezi ovoga ali šta ću kada ih obožavam.Ovo ti je eventualno neka opcija ako želiš možda neku sredinu,ni brzo-ni sporo a opet da si aktivan ako hoćeš a ako nećeš voziš samo na gas tj. El energiju,skoro kao motor.

Ja bih vozio taj električni ali izgledaju smešno ipreskupi su.
Evo reci @mario80 da li ovaj moj izgleda smesno a zavisi od konfiguracije terena,vetra,opterećenja dostiže brzinu ponekada i preko 70km/h ali 60 ladno bez problema.Pisao sam o tome dosta puta ovde.Nema buke,karika,radilice,svećica,filtera,ulja itd.skoro je nečujan.Ja dok nisam probao nisam verovao a sada samo nečujno kroz prirodu..Snaga je 1000w.
IMG-d6b371d3bd68d768e9c311868d0ea67d-V.jpg

Evo reci @mario80 da li ovaj moj izgleda smesno a zavisi od konfiguracije terena,vetra,opterećenja dostiže brzinu ponekada i preko 70km/h ali 60 ladno bez problema.Pisao sam o tome dosta puta ovde.Nema buke,karika,radilice,svećica,filtera,ulja itd.skoro je nečujan.Ja dok nisam probao nisam verovao a sada samo nečujno kroz prirodu..Snaga je 1000w.
Pogledajte prilog 1128307
Mislio sam na skutere električne bicikl mi je glomazan da ga nosim sa sobom motor zaključam i upalim alarm.

Back