kupovina knjiga preko inetrneta ili u knjizari

• Začetnik teme Začetnik teme asuss
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zavisi sta na sta mislis kad kaze "preko neta" ?
Ako mislis na porucivanje od knjizara ali putem njihove zvanicne stranice...to se naravno ne isplati jer oni salju preko neke od brzih posta a ne kao tiskovine. Tako da je postarina fiksna 200 din na npr. jendu knjgu. Tu imas racunicu malo u plusu tek ako uzmes 4,5 knjiga, ai to je reda velicine 50-100 din ustede!
Ako mislis na uzimanje preko limunda/kupinda/kupujem, prodajem...to se svakako isplati ali sve zavisi od tebe koliko zelis da platis.
Da se knjige ostete se retko desava, meni nije nijednom. Od skoro je u posti ukinuta nepreporucena tiskovina tako da je time izbacena mogucnost da se knjiga i zagubi

Poslednja izmena:
Da se knjige ostete se retko desava, meni nije nijednom. Od skoro je u posti ukinuta nepreporucena tiskovina tako da je time izbacena mogucnost da se knjiga i zagubi

Meni se desilo 4 puta da mi stigne oštećena knjiga (kako su vukli džak u pošti, tačno se vidi oštećena ivica). Nisam reagovala, jer pri izboru vida slanja nije ni bila naznačena vrednost pošiljke, tako bi mi nadoknadili četvorostruku vrednost poštarine (to u slučaju da se izgubi), ali su knjige bile vrednije od toga a plaćene po 100 dinara na Limundu. Poštarina je tada bila 44-60 dinara po knjizi, sada je najjeftinija 99.
Zato se vredne knjige šalju post expresom, ali to više košta.
Ovo s poskupelom poštarinom ako me ne odvikne od kupovine, ništa neće...:lol:

Back