Kupovina jeftinih stvari iz kine

• Začetnik teme Začetnik teme HAD~
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

HAD~

Aktivan član
Poruka
1.923
Planiram da kupim neke jeftine stvari iz kine posto sam odustao od onih koje kostaju preko 50 evra jer tu krece igra sa carinom... E sad, zanima me da li na cenu stvari koju kupim, a ona kosta ispod 50 evra, placam samo 20 posto pdv ili jos nesto mogu da mi uvale? Na primer na uredjaj koji kosta 10 evra dodam jos 2 evra pdv i ukupno po danasnjem kursu platim 1450 dinara?

Koji mentoli.

– Pošiljke male vrednosti (do 50 evra), koje su naručene iz inostranstva od pravnog lica, oslobođene su carinskih dažbina, ali podležu naplati PDV-a. Dosta građana to ne zna, pa se često dešava da reaguju zbog iznosa uvoznih dažbina koje treba da plate prilikom carinjenja – navode u Upravi carina.

U praksi to znači da kupac koji naruči pantalone iz inostranstva za 40 evra, neće platiti carinu, ali će platiti PDV od 20 odsto. U ovom slučaju, taj trošak će ga koštati 8 evra.

Ili, ako kupite knjigu iz inostranstva koja košta 5 evra, takođe nećete platiti carinu, ali ćete morati da platite PDV od 20 odsto, a u ovom slučaju to je jedan evro.

Eto to sam video. A mene zanima za stvari do 15 evra. Nadam se da tu ne placam oboje (i carinu i pedeve)

Koji mentoli.

– Pošiljke male vrednosti (do 50 evra), koje su naručene iz inostranstva od pravnog lica, oslobođene su carinskih dažbina, ali podležu naplati PDV-a. Dosta građana to ne zna, pa se često dešava da reaguju zbog iznosa uvoznih dažbina koje treba da plate prilikom carinjenja – navode u Upravi carina.

U praksi to znači da kupac koji naruči pantalone iz inostranstva za 40 evra, neće platiti carinu, ali će platiti PDV od 20 odsto. U ovom slučaju, taj trošak će ga koštati 8 evra.

Ili, ako kupite knjigu iz inostranstva koja košta 5 evra, takođe nećete platiti carinu, ali ćete morati da platite PDV od 20 odsto, a u ovom slučaju to je jedan evro.

Eto to sam video. A mene zanima za stvari do 15 evra. Nadam se da tu ne placam oboje (i carinu i pedeve)

Po zakonu ne placas carinu. Mada iz mog iskustva najverovatnije neces nista platiti.

nema veze koliko platis ako ti zapadne pajser/ka od carinika 1000 ti ne gine i postarina nekad

- - - - - - - - - -

pa cak iako stoji da je poklon

- - - - - - - - - -

panduri su to obuceni da klepaju ako je aliexpres

- - - - - - - - - -

panduri su to obuceni da klepaju ako je aliexpres

Pa to isto kao ovde, i ovde je free shiping ali se placa carina i porez

Free shiping zavisi od prodavca. I nije besplatno kao sto pise. Uracunaju oni to u cenu.

- - - - - - - - - -

Jeftine jesu, ali tu nema nikakvog kvaliteta.
Uglavnom, za jednokratnu upotrebu....

Počeće da prave patike, cipele i papuče od kartona !

Generalizujes. I u Kini vazi pravilo koliko para toliko muzike. Sta bi ti hteo, kvalitetne kozne cipele za 10 Evra?

Recimo uzeo sam kopiju RayBan za 18.5 Evra iako ih je bilo i za 10. Moju kopiju je skoro nemoguce provaliti i ima 100% UV zastitu, proverio sam.

Poslednja izmena:
Planiram da kupim neke jeftine stvari iz kine posto sam odustao od onih koje kostaju preko 50 evra jer tu krece igra sa carinom... E sad, zanima me da li na cenu stvari koju kupim, a ona kosta ispod 50 evra, placam samo 20 posto pdv ili jos nesto mogu da mi uvale? Na primer na uredjaj koji kosta 10 evra dodam jos 2 evra pdv i ukupno po danasnjem kursu platim 1450 dinara?

ja razmislja jednom o tome al reko batali se bakces sa nasom carinom neka hvala...

ja razmislja jednom o tome al reko batali se bakces sa nasom carinom neka hvala...

Ljudi sta vam je, zasto ste toliko naplaseni? Bas sada gledam od 12 puta koliko sam kupovao na Aliexpres-u samo sam 2x platio. Za tablet od 75 Evra platio sam oko 1500 Dinara i jos jednom nesto sitno ne secam se sta sam kupio. Imao sam dve porudzbine od preko 50 Evra za koje nista nisam platio.

Isto iskustvo imam i sa Ebay. Za kuhinski noz nisam nista platio iako je kostao preko 50Evra. Za neke sitnice tipa baterije, baterijska lampa mislim da sam jednom nesto sitno platio i opet me je jeftinije izaslo nego da sam ovde kupovao.

Jeftine jesu, ali tu nema nikakvog kvaliteta.
Uglavnom, za jednokratnu upotrebu....

Počeće da prave patike, cipele i papuče od kartona !

12112086_1035371593160964_8814380568273198877_n.jpg

A jel moze neko da mi preporuci sajt i da mi objasni kako da kupim. Kupovao bih stvari do 20 ili 30 evra. Recimo power bank, prenosivi zvucnik i tako te sitnice... :) Nalazio sam tutorijale al to je sve uopsteno i ne mogu nikako da se snadjem :) I da li mi se uopste isplati da kupim tako nesto. Recimo nasao sam power bank za oko 4 e od 2500 mah...

Free shiping zavisi od prodavca. I nije besplatno kao sto pise. Uracunaju oni to u cenu.

- - - - - - - - - -

Generalizujes. I u Kini vazi pravilo koliko para toliko muzike. Sta bi ti hteo, kvalitetne kozne cipele za 10 Evra?

Recimo uzeo sam kopiju RayBan za 18.5 Evra iako ih je bilo i za 10. Moju kopiju je skoro nemoguce provaliti i ima 100% UV zastitu, proverio sam.

Nisam njihov čest posetilac.
Tek da nabavim po neku sitnicu.
Zadnja kupovina, bežično zvono.
Platio 350 din.
Isto to zvono (tip kupuje kod njih, verovatno), bukvalno na 50 met. od kineza - 680 din. (!?)
Kinezi ovde donose jeftinu robu.
Znači, slabijeg kvaliteta.
Ne kažem da, tamo negde, nemaju i skupu, kvalitetnu.
Ovde to ne donose, jer znaju da nećemo moći da kupimo....
Osećaju Kinezi puls tržišta, sigurno.
Što se "Rey Bana" tiče...
Kupio sam ga u Bagdadu pre 20 - tak godina.
220 US$....
Kupio sam i "Cartier" tamo.
Mislim da sam platio oko 170 US$.

Jesu cifre, a jesu i "očki"...!

Poslednja izmena:
po meni nije vredno zezanja .

za skuplje stvari se isplati ali nemas garanciju ni sigurnost kao pri kupovini u sigurnoj prodavnici

za jeftinije stvari nije velika usteda pa se ne isplati cimanje i zezanje sa carinskim bizgovima koji ne gledaju cenu koja pise nego rebnu carinu ili pdv koliko im padne na pamet.

Stigle su mi 3 porudzbine. 2 preko Aliexpressa i jedna iz Engleske. Nisam nista dodatno platio a porudzbina iz Engleske bila je 60ak Evra. Ove iz Kine su 10-15 Evra.

Kolegi sam uzeo futrolu za mobilni, 9.5 Evra. Ovde slicna ali dosta losija ne moze da se nadje ispod 2000 dinara.

Danas sam sebi narucio displej sa staklom za telefon. 29 Evra a ovde su mi za to trazili 70 Evra sa ugradnjom. Videcemo kako ce to proci.

Poslednja izmena:

Back