Kupovina gitare - Saveti

- Mystique -

Ističe se
Poruka
2.362
Pozdrav svima
Treba da kupim gitaru kao poklon devojčici od 17 godina. Nije dosad svirala, tek će krenuti na časove. Želi da svira za sebe i najbliže, kao neki hobi. Nema nekih većih ambicija.
Raspitivala sam se malo ali sam i dalje neodlucna. Klasična ili akustična? Kako prepoznati kvalitet? Koju marku? Ništa ne znam o tome. A opet upakovati i u neku pristojnu cenu. Ne veću od 20 000din.
Imate li neki predlog?
Hvala

Klasicna je za klasicnu muziku. Akusticna za ostalo. Sto znaci akusticna ako nece u skolu i na casove klasicne gitare.

Marka ti nista ne znaci ako si ogranicena novcem.

Zavisi gde kupujes mitros music ima mozda najveci izbor, mozda proveriti i lyrastyle. Ostali drze uglavnom no name gitare.

20k je bas malo. Cak i najeftinija yamaha f310p je sada preko toga. Mozda mozes da nadjes neki fender ili takamine za te pare ili blizu.

Sve ostalo je no name. Moralo bi da se cuje kako zvuci pre kupovine.

Klasicna je za klasicnu muziku. Akusticna za ostalo. Sto znaci akusticna ako nece u skolu i na casove klasicne gitare.

Marka ti nista ne znaci ako si ogranicena novcem.

Zavisi gde kupujes mitros music ima mozda najveci izbor, mozda proveriti i lyrastyle. Ostali drze uglavnom no name gitare.

20k je bas malo. Cak i najeftinija yamaha f310p je sada preko toga. Mozda mozes da nadjes neki fender ili tekamine za te pare ili blizu.

Sve ostalo je no name. Moralo bi da se cuje kako zvuci pre kupovine.
Hmmm...
Hvala na odgovoru 🆙

Prvo joj nadji nekog ko ce da je uci da svira, pa njega pitaj.
Vaznije je da odvojis pare za ucitelja nego za gitaru.
Kad nauci ,lako ce za gitaru.

Baš tako.
A gitaristi hoće.
I ja sam tako naučio.
Gledao dok su svirali, pa mi pokazivali kad mogu.

Posle sam imao i svoj R&R bend,
To se nekad zvalo igranke, uglavnom u domovima kulture.
Dolazilo do 200 ljudi.
I. nikad problem, nikad tuča.
U stvari samo jednom,
Došli neki mangupi i zezali tipa sa ženskom,
došao čovek slučajno.
Imao sam i ekipu.
Prvo su mu naplatili slomljeni prozor
pa ga izbacili kroz zatvoren prozor.
Glavom napred, al' su mu fino rekli da stavi ruke ispred
da ne bi isekao lice,

Dal' zbog toga ili zbog žaketa, ali nikad više problem.

PS; Samo što ja znam, 3 braka su tu začeta

Poslednja izmena:
Nasla sam ja sve te sajtove i gledala. Ali kad se čovek ne razume, ne zna sta da gleda...
Yamaha mi je jedino poznato ime...
Znače mi ovi konkretni vaši predlozi a i ta imena prozvođača....

Ajde onda ovako.

Od ovih 5 modela koji su kao najbolji pocetnicki.
Yamaha 310 je 22-23 hiljade i to je nekada bila najprodavanija pocetnicka gitara na svetu. Ali je to bas to, svaka druga yamahina je bolja ali i skuplja.
Fendera cd-60 sam video negde u oglasima za 18k mislim da je cak i crn. mitros ili rockcorner
Cort AD810 OP je kod lyrastyla mislim 16,5k
Ibanez V50NJP je 15k u gigatronu
Epiphone DR-100 je 14k u rock corneru

To je otprilike to. Neki najnizi nivo, ali da lici na nesto i da nije bas no name.
Sve drugo i od ovih firmi je bolje ali i skuplje. A bas bas kvalitet martini i tejlori su od 60k do 600k.

Mada bez obzira koliko kosta povedi nekog ko svira da isproba gitaru, jer dve iste gitare isti model mogu da zvuce jedna dobro druga lose.

ako je mogao jedan Džimi Hendiks ili Erik Klepton, Princ, Frenk Zapa i masa drugih da nauče sami...
poenta je ako nešto voliš... U ovom konkretnom slučaju nije upitno jer će devojčica da uzima časove.
Ne pricaj gluposti.Dzimi Hendriks je imao izuzetne ucitelje.Ostali takodje.
Da bi covek postigao sam koliko je Dzimi Hendriks, do njegove 27, trebalo bi mu verovatno 1000 godina.
To ti je kao kad bi rekao ,necu da idem na fakultet ,hocu da postanem sam inzenjer.
Mozes , samo ce ti za to trebati deset puta vise vremena.Najmanje.Ako se svojski potrudis.

Ajde onda ovako.

Od ovih 5 modela koji su kao najbolji pocetnicki.
Yamaha 310 je 22-23 hiljade i to je nekada bila najprodavanija pocetnicka gitara na svetu. Ali je to bas to, svaka druga yamahina je bolja ali i skuplja.
Fendera cd-60 sam video negde u oglasima za 18k mislim da je cak i crn. mitros ili rockcorner
Cort AD810 OP je kod lyrastyla mislim 16,5k
Ibanez V50NJP je 15k u gigatronu
Epiphone DR-100 je 14k u rock corneru

To je otprilike to. Neki najnizi nivo, ali da lici na nesto i da nije bas no name.
Sve drugo i od ovih firmi je bolje ali i skuplje. A bas bas kvalitet martini i tejlori su od 60k do 600k.

Mada bez obzira koliko kosta povedi nekog ko svira da isproba gitaru, jer dve iste gitare isti model mogu da zvuce jedna dobro druga lose.
Hvala na iscrpnom odgovoru

Back