Kupovina fotoaparata u inostranstvu, jeftinije ili ne?

Vidi-ja sam koristio Olympus C50 zoom-manuelne kontrole, trazilo, Aluminijumsko kuciste, dobijao se sa njim daljinski IC upravljac za njega itd.Prodaos sam ga posle godinu dana i ispao glup al nema veze :) al je taj aparat davne 2003ce godine placen oko 350 evra...dan danas ne znam jel ziv al znam da je dugi niz godina usrecivao sledecu vlasnicu...Sad pored Nikon DSLRa imam Fujija F70-plcen pre 2 god oko 230 evra-nije los jedino ponekad pobrljavi bez razloga nece fokus nikako da ubode!Inace za tu klasu vrhunske slike, isto metalno kuciste i sl.Tj.,=ja licno mislim da postoje kompakti za 50-150 evra za siroke narodne mase i tu puno filozofije nema-kupis jeftino, traje dok traje i to je TO! Dalje postoji ta neka srednja klasa kojoj pripada ta Fuji EXR serija, 200-300 evra...onda postoje oni bas BAS dobri kompakti-Nikon 7000, 7100, Canon G serja, Olympus XZ serija i sl...koji kostaju djavo i po, trajace duze sigurno ali jednom kad rikne BILO STA=ekran, baterija, objektiv, ma bilo sta odelektronike/mehanike nebitno-mozete se pozdraviti s njim...ISta prica je i sa Ultrazoom klasom(semi-pro tzv.) koji nude nesto losije izrade ugl. ali veci raspon zuuma...i uvek neke skrivene mane/kompromise...

Kvarovi se dešavaju bez obzira da li je kompaktni aparat ili dslr od 1000e, kupljen u Srbiji ili USA, proverite komentare kupaca na amzon.com. Zato je bolje kupiti u Srbiji kod ovlašćenog prodavca koji ima i svoj servis. Mala je razlika u ceni aparata u Eu i kod nas, jedino se isplati ako se lično kupuje u Severnoj Americi, pa imate vremena da testirate i reklamirate apart za najmani problem.

Znaci ljudi ala ste nemoguci...!>dakle nemojte pisati nesto sto ne znate! >konkretno ja sam sad "preko" i da, foto-aparati JESU jeftiniji...Npr-Nikon D7000 je kod nas 1150 evra a ovde sam nasao za 1030...malal li je razlika...?a da ne pricam i more drugih aparata Panasonic TZ serija ne znma koji(svi su dobri bdw) je kod nas 200+evra ovde je 170...Nikon P7100 je u NS oko 400 evra ovde je 370...itd itd...A moj komentar je glasio vro koncizno=ne da se ne kvare DSLRovi-vec cete mnogo lakse naci deo za njih cak iposle vise godina...A pitanje za gospodina iznad-jesi li IKAd koristio DSLR? Da jesi verujem da ne bi pisao takav komentar...
Moj potpis govori sasvim dovoljno i stvarno ne znam sto diskutujem uopste...Ajde nazdravlje kupujte krsheve i uzivajte:klap::bye:

Mislim da sam bio dovoljno jasan, aparati jesu jeftiniji u Severnoj Americi i jos jeftini u Hong Kongu, ali za prosecnog kupca mislim da je neisplatljivo da putuje van Srbije da bi ustedeo par eura koje bi inace potrosio na putne troskove. Sto se Evrope tice i tamo postoje razlike u cenama 50-100e, u Austriji su jeftini nego u Italiji.
I da, koristio sam jos i analogne slr-ove koji i dan dans funkcionisu bez problema, dok sam dslr-ove morao da nosim na servis i pre i posle isteka garancije ( od mehanickih problema, do mrlja na senzoru, da sad ne pominjem pojedine proizvodjace i losa iskustva sa njima.) Peace!

Ne znam koliko je komplikovana racunica da se od 1170 evra oduzme 1030 pa da s e dobje razlika u ceni-140 evra..."par evra...?!Cak ui u slucaju Nikona P7100-370/400-10 %-na jednu stvar!>malo li je?"da dodamo da put u ove krajeve tipa Nemacka Austrija uopste nije skup iz Srbije a da se moze uzeti stosta jeftinije*tipa TV 47 "FULL HD LED za 500+evra dok kod nas nije ispod 700-800... + uzimas robu za zapadno trziste-prolazi rigoroznije testiranje kvasliteta i sl. Znaci ustedi se 10 % od potrosenih para +kupi kvalitetnija tehnika sigurno+se vidi sveta...a bdw ja sa DSLRom nisa imao tako losa iskustva-bio 2x u servisu jednom zavesica posle 3 god+jednom mojom krivicom ali sve u svemu na opravke sam dao za 6,5 godina cirka 12 % vrednosti aparata...uzmi u obzir da se za kola da 30tak % GODISNE sve ti je jasno...

Back