Kupovina 3d štampača

mekflaj

Poznat
Poruka
8.291
Ima li neko i kakva su iskustva?

Bitno mi je za što sitnije detalje i male figure, koji model preporučujete?
Znači treba mi model koji sitnice brutalno dobro štampa, brzina nije važna, dok za veće predmete 10+cm može da uopšte nema kapacitet.

Ovo i mene zanima, mada bih ja nesto domace, ne znam da li se i koliko jos placa dodatno pri kupovini iz inostranstva, garancija, itd.
Gledala sam ovaj sajt. Nemam pojma koji bi bio ovako najbolji za te stvari.
https://3dmarket.rs/3D/3d-stampaci/
Carina + pdv :zkez:
Ako ti treba nešto obično za nekih 200 evra pa naviše se može naći dosta toga.
Onaj što sam naveo u linko je oko 750 dolara, ali je dobar npr za industriju.
Radi sa dosta materijala, lagan je za uptrebu i za prototipe je više nego dovoljan.
Čak poprilično i strukturalne delove može da štampa.

Trebalo bi, može da izvuče preciznost od 0.4 mm.
Nikada nismo koristili tako preciznu štampu jer nije bilo potrebe.
Za te domenzije od 3-5cm mislim da ne bi trebalo biti problema.
Na kraju krajeva možeš otiči negde da odštampaš probno na nekom 3D štampaču i vidiš na šta izgleda.
I da, što kvalitetnija štampa i veća ispunjenost modela vreme štampe ide u nedogled :lol:

Trebalo bi, može da izvuče preciznost od 0.4 mm.
Nikada nismo koristili tako preciznu štampu jer nije bilo potrebe.
Za te domenzije od 3-5cm mislim da ne bi trebalo biti problema.
Na kraju krajeva možeš otiči negde da odštampaš probno na nekom 3D štampaču i vidiš na šta izgleda.
I da, što kvalitetnija štampa i veća ispunjenost modela vreme štampe ide u nedogled :lol:
a da li je potreban jak komp kako bi se programi pokretali preko kojih se zadaju gotovi modeli za štampu?
imam praistorijski core 2 duo i w7

a da li je potreban jak komp kako bi se programi pokretali preko kojih se zadaju gotovi modeli za štampu?
imam praistorijski core 2 duo i w7
Mislim da ne, prusa ima neki njihov slicer program za pripremu.
Možeš nači specifikacije na netu šta minimalno treba ali koliko znam nije zahtevan program.
NIsam siguran možda je i besplatan program a ako i nije skineš ga negde i pokušaš na svom kompu.

Back