U kojim prehrambenim prodavnicama volite da kupujete i kako?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Velikim (fora 20 kasa),srednjim ili malim?

Da li idete po spisku,pamtite,odete po nesto sa ciljem da bas to kupite a vratite se kuci sa necim totalno drugim ili sta vam se dopadne tog trena kupujete bez plana?

Idem u veće prodavnice, ali nemam stalnu, konkretnu...
Vrtim se između 3 i 4 koje su sasvim blizu jedna drugoj.

Do tri stavke pamtim, više od toga po spisku, koji ponesem i
flomasterom precrtavam stavke....
Pravilo je da su u korpi nađu i artikli izvan spiska.
Vidiš na rafu, pa se sabereš da ti treba....

Da li idete po spisku,pamtite,odete po nesto sa ciljem da bas to kupite a vratite se kuci sa necim totalno drugim ili sta vam se dopadne tog trena kupujete bez plana?

Ja nakupujem za šest meseci unapred za ono što može. U svim ostalim slučajevima kupujem u malim prodavnicama sa dve kase i na pijaci, naravno.

Ne volim da kupujem jer mi je kupovina dosadna aktivnost. Naročito izbegavam ogromne markete koji samom svojom ogromnošću troše vreme kupaca. Nikad ništa ne kupujem planski, nego samo kad mi zatreba a i onda ne momentalno nego tek kad i ako naletim na to što mi treba onako kad šetam na primer i to najčešće u maloj komšijskoj radnji na povratku kući da ne bih vukljala kesu duže od dvadesetak metara. Čak i hranu kupujem tako neplanski. Samo zbog sladoleda i lubenice bih ciljano krenula u kupovinu a i to bih kupila negde napolju da bih izbegla smaranje po prodavnicama.
Kupovinu skupljih stvari, npr. neke tehnike, obavljam preko interneta tako što se prvo na više sajtova raspitam u proizvodima neke vrste i njihovim karakteristikama, a onda naručim da stigne na adresu.
Kad bih bila mnogo bogata, zaposlila bih kurira za kupovinu raspoloživog 24h na neodređeno, sa sve prijavom radnog staža i sve po propisima.

Poslednja izmena:
За мене је шетња кроз велике маркете уживање.

Мислим, ствар је у начину гледања на ствари. Ја у свему налазим забаву.

Uživanje u pretrazi među rafovima s proizvodima? Život je prekratak za takvo traćenje na zanimljivoj planeti Zemlji.

...uh, velike ne podnosim...uhvati me neka nervoza cim krenem na taj put...u njima nema ni 2% meni potrebnih stvari, povrce i voce svejedno uzimam sveze tokom nedelje, imaju ponudu svega i svacega a nista mi od svega toga ne treba...uopste ne znam sta kupujem u tim radnjama, zato nikada i ne idem...srednje velicine su mi ok, ima ih svuda po gradu, imaju sta mi je potrebno ali gro hrane uzimam u DM-u kod nas...namaz za dorucak, palentu, ulja, brasna, pirinac, testeninu, ranije su imali Bakinu tajnu dok istu nisu prodali...DM mi dodje najbolji market a pijaca najbolji drugar...

...spiskove ne pravim jer kupujem cesto ali volim da znam nedeljni plan kuvanja, cisto da znam sta cu kada spremati i jesti...tako mi je manje stresno i ekonomicno...

Generalno u vecim, ali ponekad je nesto bolje i u manjim, zavisi.

A zasto markete i WalMart tipove prodavnica nazivas 'prehrambene prodavnice'? Vise je pekara i kiosk brze hrane prehrambena prodavnica nego Idea i Maxi.

Nije valjda da stojiš u redu sa penzosima komunjarama?
Ili ideš samo u one veće da gledaš "sortiman"?

E paz budala kad kažu "asortiman" - isto s.ranje drugo pakovanje

Poslednja izmena:
Nije valjda da stojiš u redu sa penzosima komunjarama?
Ili ideš samo u one veće da gčedaš sortiman?

E paz budala kad kažu "asortiman" - isto s.ranje drugo pakovanje

Stojim u redu sa penzosima komunjarama, da.

Pricao sam vam kada sam skoro stajao u redu u posti, i neki penzos krenuo da se dere salterusi kako on nije gospodin, nego Drug. Dobrodrzeci penzon, pretpostavio sam da je bio neki grejac stolice 40 godina u Elektrodistribuciji.

- - - - - - - - - -

Где нађе овде Волмарт? Ок, капирам сада, мислиш на тип.

Da, mislim na takav tip prodavnica, posto je generalno Volmart pojam za takve.

Back