Kumstvo-Ime-savet

luchia

Zainteresovan član
Poruka
138
Imam prijatelja, drugara jos iz detinjstva i bicu kuma :srecna: On se dugo zabavljao sa devojkom verili se prosle god i trebalo je vencanje krajem god meni preminula mama pa su odlozili za pocetak septembra.Ona je trudna i krajem septembra pocetkom oktobra je termin( devojcica)E sad problem je sto on uvek nabaci da spremam ime mislila sam da se sali, i razgovarali smo x puta i on kaze da cu ja dati ime, njegovi kazu to neki obicaj, svestenik kaze ok
Sta ima da ja dajem ime detetu, oni neka izaberu, nemam pojma sta da radim :think:
Sta vi mislite o tome?

Imam prijatelja, drugara jos iz detinjstva i bicu kuma :srecna: On se dugo zabavljao sa devojkom verili se prosle god i trebalo je vencanje krajem god meni preminula mama pa su odlozili za pocetak septembra.Ona je trudna i krajem septembra pocetkom oktobra je termin( devojcica)E sad problem je sto on uvek nabaci da spremam ime mislila sam da se sali, i razgovarali smo x puta i on kaze da cu ja dati ime, njegovi kazu to neki obicaj, svestenik kaze ok
Sta ima da ja dajem ime detetu, oni neka izaberu, nemam pojma sta da radim :think:
Sta vi mislite o tome?

Dragica Nikolić dva ...

Ne znam da li je istina ili ne,nekada ranije dok sam bio klinac pitao sam svoje roditelje zato su mi dali bas ovo ime?
Odgovorili su mi da su oni rekli kumu 3 imena koja im se svidjaju a on je odabrao ili je on njima rekao 3 imena pa su oni odabrali.
Tako i ti kazi im da ti daju tri - cetri imena koja im se svidjaju pa da ti odaberes jedno.

Poslednja izmena:
Sta vi mislite o tome?
oces ime ili da li su u pravu?jok ti si u pravu,sta ima da te smaraju,bitno da se lepo skockas i podelis slike na fejsu

Ona je Ruskinja i njoj svejedno samo vice, kako ti kazes :aha: Ponudila sam da napravim spisak da izaberu :rtfm: nece :fdlan: a meni je mnogo glupo da dam detetu ime i sad samo razmisljam o tome, nista se ne izjasnjavaju moderno, staro....

Ona je Ruskinja i njoj svejedno samo vice, kako ti kazes :aha: Ponudila sam da napravim spisak da izaberu :rtfm: nece :fdlan: a meni je mnogo glupo da dam detetu ime i sad samo razmisljam o tome, nista se ne izjasnjavaju moderno, staro....

Kuma treba iz poštovanja da ponudi prvo ime babe, zatim svoje ime, i na kraju ako dbiju i jedno i drugo da da ženskom detetu ime Srbislava, a muskom Srbislav.

Ako i to odbiju, onda treba da traže drugog kuma / kumu

Sta vi mislite o tome?

Andjela mij e lepo ime..
Emina mi je najlepse,a nisu losa ni Tara i Alena..Uostalom nadji ti neko sta mi ima da ti predlazemo...

Zahebava te ovaj za babu . Još će da te nagovori da odabereš imena Spasa , Roksa , Birđa .
Da je prijateljima neko ime posebno priraslo srcu oni bi ti već na neki način skrenuli pažnju .
Kod nekih familija postoji običaj da se daje djedino ili babino ime a meni to glupavo .

kakav kum bre?

pa da nabije detetu komplekse za ceo zivot?

daj joj neko lepo srpsko ime...
Milica, Ruzica, Ljubica su moja 3 favorita.
mozes i neko internacionalno tipa Marija...

Ne kapiram roditelje koji žele da bilo ko drugi da ime njihovom detetu.

Al to je vise zelja zbog vere,tj u duhu postovanja iste...

- - - - - - - - - -

daj joj neko lepo srpsko ime...
Milica, Ruzica, Ljubica su moja 3 favorita.
mozes i neko internacionalno tipa Marija...

Svesi stavio osim onog sto treba :batina::lol:

- - - - - - - - - -

Ja imam drugaricu ednu koju su tajno krstili(ne secam se koje je ime) jer je tata jevrejin i nije hteo(a i razvedeni su nebitno sad) i ona ima krsteno ime i ime pod kojim je upisana u knjige rodjenih,a niko je ne zove pod tim krstenim imenom..
Pa mozda ima dosta tih fora,kao jedno crkveno drugo normalno kad se rodis:lol:

I ja imam dva imena, to drugo sam dobila prilikom krstenja ovo zvanicno spc nije priznavala, zapetljano.Ajde da su oni ono neki revnosni vernici utvrdjeni u veri pa i nekako, obicaji i tako to.Meni je sad i zbog kume srpski je tezak lomi jezik ona i moje ime tesko izgovara sve neke skracenice :D A ni ja nisam mnogo bolja

Sta vi mislite o tome?

Razgovaraj sa njima, pitaj ih koja imena vole.
U najgorem slucaju daj im crkveni kalendar pa neka izaberu iz njega jedno :)

Detetove babe. Očeve majke.

To kum očekuje kad se obrati kumu da da ime detetu.

Očekuje i da detetu daš svoje ime, to je bar opšterasprostranjeno i čudi me kako za to ne znaš.

Kao treću opciju dao sam imena kakva bih ja da sam kum ponudio kao treću opciju.

Nekako ne ide baba i unuka isto ime.Ja ima Talijansko ime opet ne ide.Ne zna zivi ino povremeno u Srbija, bila sam davno kuma prijateljici, ali su oni sami birali imena deci ja samo krstenje u crkvi.

Poslednja izmena:

Back