Corto Malteze
Veoma poznat
- Poruka
- 12.221
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Primetili ste da se nisam nesto javljala u poslednje vreme, vec da sam pritajeno, stidljivo cutala. Sigurno ste se pitali zasto. Pojavio se veliki problem u mom zivotu.
Ja sam strogo i patrijarhalno vaspitana. Ucena sam da cenim ljude, sebe, svoje postenje, biljke i zivotinje. Posebno mi je uvek naglasavano da cenim svoju porodicu. U mom zivotu je kumstvo sveto.
Razgovarala sam prekjuce sa svojom koleginicom, koju jako volim. Ona mi je i jako dobra drugarica. Ona je u vezi sa jednim deckom oko dve - tri godine. Iako je on njoj veran, ona se cesto smuva sa nekim, ali mislim da ga jako voli. Izmedju ostalog, mislim da on planira da je zaprosi, jer me je propitivao sta je potrebno za tradicionalno, crkveno, srpsko vencanje, posto zna da ja drzim do tradicije i domacinskog duha. Moglo bi se, dakle, reci, da je to prilicno ozbiljna veza.
Medjutim, koleginica mi se poverila da je otkrila da ce je on zaprositi. Na pitanje kako, ona je rekla: "Spavala sam sa buducim kumom." Ja sam se zgrozila, jer mi je kumstvo jedna od najbitnijih stavki u zivotu u drustvena pojava, koju uzasno cenim. Nisam htela da je osudjujem, jer svi smo gresni, ali mislim da to nije lepo sto je uradio taj njen buduci kum. Mislim, da nije trebalo da otkriva da ce je ovaj decko zaprositi.
Sta vi mislite o kumstvu? Mislite li da je moralno imati seks sa kumom/ kumom (zenski rod)? Koga biste odabrali za kuma/-u? Da li ste se nekada nabacivali svom kumu/ svojoj kumi? Sta za vas kumstvo uopste znaci? Da li je to za vas neka vrsta incesta?
ili što bi rekla ona stara pesma:
dođe kum na svadbu
sav je unezveren
pogleda pevaljku
totalno usmeren
pevaljka je dobra
dobri su i čvarci
al kad vide mladu
prođoše ga žmarci
aaaaj daj mi mladu daj
da kum prvi ljubi
pravilo je znaj
x2
Jao kume, $ta uchini kume
Za$to QMu napravi traumu![]()
I dalje se pitam kakav je to kum, koji moze tako da izda kuma i otkrije nesto sto je trebalo da cuti.
Ček malo...nešto meni ovde nije jasno.
Ti sve vreme njega optužuješ zašto je odao da ovaj hoće da je zaprosi, a uopšte ga ne osuđuješ što mu je kresnuo buduću ženu i svoju buduću kumu.![]()