Kultne stvari!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dr.koki:
Ne nego Ateista koji veruje samo u coveka kao superiorno bice i nauku kao njegov element izrazavanja. Mislim da sa IQ od preko 150 ne treba da verujem u boga.

Hm.. i moj IQ preko 150, a ja verujem u Boga. U biti, vera u Boga ne zavisi od IQ-a, pošto su mnogi genijalci verovali u Boga, a mnogi idioti nisu. Mislim da ti je IQ dovoljno visok da shvatiš da ideja prethodi svakoj kreaciji.

Oximoron:
"Ne nego Ateista koji veruje samo u coveka kao superiorno bice i nauku kao njegov element izrazavanja. Mislim da sa IQ od preko 150 ne treba da verujem u boga."
Sama ova izjava pokazuje da ti je iq manji od broja patika,a ni priblizhno toliko.
hahaha -svaka cast Oxi
Ako su takvi clanovi Mense onda cu da prestanem da placam clanarinu ;-) ;-) ;-)

Ne nego Ateista koji veruje samo u coveka kao superiorno bice i nauku kao njegov element izrazavanja. Mislim da sa IQ od preko 150 ne treba da verujem u boga.
NENENENENENEENENENENEE.........i ne! Zatucani mensancin takodje moze da veruje u to. Na veru treba gledati sa filozofske tacke gledista, na bibliju kao jedno znacajno umetnicko delo, a ne slepo verovati u to, i ne vredjati je. Budi pametan i ignorisi ih!

inteligencija je samo potencijal. Pamet je vazna!!!!

NaraYan:
Bog ne komunicira.
Varas se. Bog komunicira sa svakim covjekom. Neko se odazove (postane svjestan njegovog prisustva) a neko ne. Tvoj mozak je mjesto gdje ti Bog ostavlja poruke. Svaka tvoja misao (pomisao, ideja, mentalni sklop, ...) mozda i nije potpuno tvoja. Pokusaj da odgonetnes uzrok nekih dogadjaja iz licnog zivota ili iz istorije. Sve sto ti se dogadja da li si licno (vlastitom voljnom odlukom) uzrokovao? Sta mislis da je podsvijest? Moze li otuda da te Neko upozorava, usmjerava, skrece paznju ... ?

ristob:
Varas se. Bog komunicira sa svakim covjekom. Neko se odazove (postane svjestan njegovog prisustva) a neko ne. Tvoj mozak je mjesto gdje ti Bog ostavlja poruke. Svaka tvoja misao (pomisao, ideja, mentalni sklop, ...) mozda i nije potpuno tvoja. Pokusaj da odgonetnes uzrok nekih dogadjaja iz licnog zivota ili iz istorije. Sve sto ti se dogadja da li si licno (vlastitom voljnom odlukom) uzrokovao? Sta mislis da je podsvijest? Moze li otuda da te Neko upozorava, usmjerava, skrece paznju ... ?
Ne, ne i ne ti se varas. Bog ne komunicira sa svakim covekom, ja sam pravi primer a ima nas jos (znas i gde su). Odazivaju se samo oni koji su "ogrezli" u veri. Tvoj mozak je mesto gde se odvijaju hemijsko-fizicki procesi i nauka polako ali sigurno otkriva te procese. Svaka tvoja misao je rezultat tih hemijsko-fizickih procesa i sigurno jeste potpuno tvoja. Sve sto ti se dogadja jeste vlastitom voljom uzrokovano, osim onih dogadjaja koji ne zavise od vlastite volje i ako si podlozan uticaju drugih onda radis po njihovoj volji a nigde nema Bozije volje. Bozija volja je izgovor za neznalice, uplasene, beznadezne...Nauka moj @ristob, nauka resava te stvari. Religija samo jos mesetari po bunjistima koje nauka nije resila. Vise vam Bog ne daje kisu, ni grmljavinu nego vam eto salje poruke iz podsvesti, ja bih rekao iz nesvesti. Nauka @ristob, nauka. Kuca ti je puna nauke a ti i dalje razmisljas kao tvoji istomisljenici iz srednjeg veka. Gotovo je, gotovo sa tim. Nauka @ristob, nauka. Osvrni se malo u proslost pa vidi sta se desilo na mestima gde su se nauka i religija srele u objasnjenju pojava. Zasto vec jednom ne shvatis da religija i Bog nemaju sta da traze u objektivnoj realnosti. Uporiste jedino mogu da nadju u duhovnoj unutrasnjosti religioznih ljudi, kao sto si ti

@stnco, to je ultra glediste...
Postoji nesto sto nauka nikada nece moci da objasni, nesto sto nauka nikada nece postici - umetnost. Sve sto je covecanstvo ostavilo iza sebe u sferi umetnosti, pocev od gradjevina, kipova, slika, spisa, muzike i cega sve jos, u najvecoj je meri plod nesvesnog, verovanja u nesto vise i mocnije. Cak i oni koji nisu verovali u Boga pisali su o Njemu kako bi Ga opovrgnuli. Nije sve nauka, nije sve hemija i fizika, postoji jedna nit koja daje finese, koja stvara nesto sto se zove umetnost.
A bez verovanja u nesto vise covek ne bi postojao. Bez obzira da li to nesto postoji ili ne, covek mora da veruje kako bi postigao nesto, ''vera u uspeh, uspeha je pola'', sad da li ce to nesto biti Bog kako ga prikazuje crkva ili kako ti kazes fizicko-hemijski procesi, druga je stvar.
Nije svet bas takav kakvim ga opisuje nauka.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back