Kultne srpske serije se pojavljuju na YouTube-u, zašto baš sada?

Vuk Samotnjak

Buduća legenda
Moderator
Poruka
41.280
Da li ste primetili da se u poslednje vreme sve više starih pa i ovih novijih srpskih serija postavlja na YouTube? Posle toliko godina odsustva sa interneta, izgleda da ove klasike konačno možemo gledati na jednom mestu. Serije poput Vojne Akademije, Otpisanih sada su samo na klik od nas!

Šta je pokrenulo ovaj talas objavljivanja? Da li je to nostalgija, digitalna arhivacija ili nešto treće? Lično, odrastao sam uz ove serije i osećam kao da se deo mog detinjstva ponovo vraća.

Hajde da razgovaramo:

• Koje serije vas najviše raduje da vidite?
  • Mislite li da će ovo približiti srpsku kulturu širem auditorijumu?
  • Zašto mislite da se ovo dešava baš sada i ko stoji iza toga?
Podelite svoja razmišljanja, sećanja i hajde da zajedno krenemo u šetnju kroz prošlost!

Dešava se DIGITALIZACIJA... i niko ne stoji iza toga...
Digitalizovano sve od starih serija i filmova i vise nisu potrebne trake.Ostaje za sva vremena.Opet neka gleda ova mladja generacija da vide sta se nekada radilo i koliko se snimalo.
Razumem digitalizaciju i slažem se ali zašto tek sada ? Zašto ne pre 5, 10 godina kad je postojao Youtube i kad je počeo a ne sada kad se sve češće prelazi na TikTok

Razumem digitalizaciju i slažem se ali zašto tek sada ? Zašto ne pre 5, 10 godina kad je postojao Youtube i kad je počeo a ne sada kad se sve češće prelazi na TikTok
Zato sto se digitalizacija dogodila tek sada.Bilo je govora i pre,ali su bile ppotrebne pare da se to sve odradi.Resili ovi iz vlasti da odrese kesu,za umetnost.

Nisam pratio toliko umetnost ali vidim da se nešto dešava povodom toga i stvarno je to lepo videti
Trake bi koliko god da se cuvale,kad tad izbledele i unistilo bi se veoma dobro blago nase kinematografije.Lepo je pogledati nesto staro i podsetiti se na glumce,kojih odavno nema,a i ove koji su relativno skoro otisli.Imamo mi veoma dobru kinematografiju.

Trake bi koliko god da se cuvale,kad tad izbledele i unistilo bi se veoma dobro blago nase kinematografije.Lepo je pogledati nesto staro i podsetiti se na glumce,kojih odavno nema,a i ove koji su relativno skoro otisli.Imamo mi veoma dobru kinematografiju.
Mene je pozitivno šokiralo kad sam to video ... baš sam se obradovao

Tako je, viteže!
Kinoteka je prošlog, a i ovog leta davala stare filmove koji su digitalizovani i spašeni od zaborava.
Tu sam gledala stare, digitalizovane filmove u kojima je i moj otac igrao.
Celo leto je Kinotekin bioskop radio na vrhu starog Doma armije, na ogromnoj terasi na krovu.
Mnoge projekcije su bile besplatne, tako da su Beograđani zaista uživali u noćnim bioskopima
na otvorenom...

Back