Kultna stvar-FORUM

galanad:
Forum je upravo ono sto sama rec oznacava jos od straog Rima: mesto okupljanja i razmene misljenja. Ono sto je nama koji smo na "forumu 21. veka" zajednicko je da u odredjenom trenutku imamo potrebu za dijalogom ali se nalazimo u "jednosmernoj ulici". Forum okuplja ljude sa raznim pobudama: egzibicioniste, altruiste, dokone, zeljne intelektualne avanture ili seksualnih fantazija. Forum je potreba ali verujem da je lose ako postane navika.
U koje ti spadas?
Ja jesam jedan iz te mase...i drago mi je zbog toga.
Forum prerasta u R.L.(koristim skracenicu iako mi se ne svidja,ali s` obzirom da spada u domen forumskog nacina izrazavanja - koristim je...)Forum stvara,oblikuje,unistava misljenja, a onaj ko to ne vidi - ili je slep ili se samozavarava...

Šakal:
Svima koji smo ovde forum je postao neka vrsta zamene za nešto
U mom slucaju nije zamena vec dodatak realnom zivotu.

Da budem preciznija, ovu komunikaciju na forumu niposto ne smatram inferiornom u odnosu na rl vec samo drugacijom.

Mnogo sam saznala, ponekad mi je zabavno, neki stavovi koje sam ovde nasla mnogo su mi pomogli, misljenja nekih ljudi odavde su mi bila korisnija i znacajnija od misljenja nekih ljudi iz rl. Sama cinjenica da cesto dozivljavamo emotivno (u pozitivnom i u negativnom smislu) razmenu misljenja ovde govori o tome da je forum mnogo vise od slova na ekranu.

Harmony:
Mnogo sam saznala, ponekad mi je zabavno, neki stavovi koje sam ovde nasla mnogo su mi pomogli, misljenja nekih ljudi odavde su mi bila korisnija i znacajnija od misljenja nekih ljudi iz rl. Sama cinjenica da cesto dozivljavamo emotivno (u pozitivnom i u negativnom smislu) razmenu misljenja ovde govori o tome da je forum mnogo vise od slova na ekranu.
Ako se izuzmu pojedinci koji se ovdje igraju (mahom djeca), izivljavaju (zlobne osobe) ili neplodno polemisu (destrukivne i neprihvacene osobe) ovo sto je napisala Harmony
trebalo bi da predstavlja naajbolji opis onoga sto se zove forum. Forum bi trebalo da bude polazna tacka (nesto kao prva pomoc) za svakoga kojega nesto muci ili interesuje. Gajim nadu da ce, vremenom, forumi prerasti u nesto slicno. Ovdje posebnu paznju skrecem moderatorima (i ne znam kako se sve zovu) da budu vise fleksibilni i mudri, vise objektivni i tolerantni, a manje subjektivni i egojisticni. Jeste da postoje strucnjaci, specijalisti i literatura ali, nekako, je najlakse i najprirodnije da se ode prvo na forum. Tu svi mogu nesto da saznaju ili da nauce. Forumi, vec, djeluju vapitno i edukativno. Ne slazem se sa onima koji kazu da su forumi beznacajni, da ne sluze nicemu ili da sluze samo za sirovo praznjenje emocija. Nasi su, pa potrudimo se da posluze svrsi.

"Vremenom neko,neki...počnu živeti svoj nick u stvarnom životu..."Shakal
vrlo zanimljiva tema.cuo sam da se u u.s.a. chat i forum cak daju na recept...ne znam koliko je to tacno.forum je svakako postao kultna stvar samo mislim da je zeznuto ako preraste u zavisnost.Negde sam cuo da je zavisnost ono o cemu razmisljas dobar deo dana,recimo preko 2 sata ako se dobro secam.Cenim da i nije lose ako neko postane svoj nick u pravom zivotu,znaci da je to ipak ono sto je hteo da postane a ovakve stvari mogu da pomognu u tome.Postoji i druga strana medalje ali...verovatno negde vec postoji tema o zavisnostima pa da ne pocinjem...

Back