Kultna ličnost - Vladeta Jerotić

Spadam u onu grupu srecnika koji su imali prilike da ga upoznaju
Posle par sati provedenih sa njim toliko sam bila fascinirana da sam danima pricala o njemu
to je fascinantan covek ali zaista
veoma mi je drago sto sam imala prilike da pricam sa njim..a da ne ispadne da se hvalim ponosna sam ono sto mi je uputio kao poruku

Spadam u onu grupu srecnika koji su imali prilike da ga upoznaju
Posle par sati provedenih sa njim toliko sam bila fascinirana da sam danima pricala o njemu
to je fascinantan covek ali zaista
veoma mi je drago sto sam imala prilike da pricam sa njim..a da ne ispadne da se hvalim ponosna sam ono sto mi je uputio kao poruku

Jel ta poruka onako duhovne prirode ili ti je nešto rekao?
Podeli je sa nama i ja bih volela da čujem tu poruku:)
Mislim..volim poruke:mrgreen:

pa otprilike je to moj potpis..tako sam ja shvatila
sto je nebo tamnije zvezde su josh sjajnije
da sve sto teze i uz vishe snage i angazovanja reshavamo svoje probleme resenje ce nam biti draze i vishe cemo mu se radovati...a mi cemo pri tom za sledece probleme biti jaci

Da,lepa poruka...tamno nebo je,barem kako ja vidim tu poruku, život i realnost a zvezde mašta i snovi...:)
E sad,koliko je bitno shvatiti tu poruku još je važnije živeti tako ali to je često nemoguće..ako se suviše predamo snovima i mašti neće biti dobro i suprotno,ako se suviše upletemo u realu i to nije dobro..gde je sredina?

Da,lepa poruka...tamno nebo je,barem kako ja vidim tu poruku, život i realnost a zvezde mašta i snovi...:)
E sad,koliko je bitno shvatiti tu poruku još je važnije živeti tako ali to je često nemoguće..ako se suviše predamo snovima i mašti neće biti dobro i suprotno,ako se suviše upletemo u realu i to nije dobro..gde je sredina?

hm...draga moja volela bih da otkrijem

hm...draga moja volela bih da otkrijem

...pribliziti se 'reali', to uspijeva samo ,-budali ?
Nezadovoljstvo je najpozitivnija tjeralica za uspjeh ali sta je to uspjeh jer cesto ono sto uspjehom zovemo ,-otjera nas u neuspjehe nepopravljive .
Ona stara :-dobijes na mostu, izgubis na cupriji ...tacno je, ali sta ja imam od stana, novca , prijatelja ,- kad uvece krenem doma , a on /DOM/, ljuti se sto klecam lagano i samo ...pun a prazan ...
Rela je ispuniti svoje grudi pravim vazduhom i ispustati taj isti sa svoje terasse jer i odlazak dragosti pravi,- dragost !?

Gnusna laž da je Jerotić *********.Ko to za Vladetu kaže na ***** ga,takoreći,nataknem.On je obilazio u totalitarnom ateističkom periodu komunizma naše manastire i pisao religiozne knjige kad su se ovi sad povampireni "vjernici" sprdali sa ikonama,onima kojima vjeruju,popovima...Jedna tiha nenametljiva krotka duša koja širi svojom dobrotom hrišćansku misiju je Vladeta Jerotić.

Све је већ растумачено на Васељенским и Свеправославним Саборима у историји Цркве. Само се треба тога придржавати и бити томе послушан...
Управо су познати теолози, свети патријарси, и остали Оци, дали кристално јасан суд о свим јеретицима у будућности, а себе не сматрам меродавнијим од било кога, док се екуменски српски патријарх и остале владике себе праве "паметнијим" од Светих Отаца. А то је шпиц гордости њихове. Зато су и под анатемама разним, и зато као народ и држава овако пропадамо...
А ми јесмо позвани да расуђујемо о овим стварима, јер ће свако од нас одговарати на Суду Божијем- појединачно.

Хвала Богу да постоје заиста мудри епископи и теолози који су послушни учењу Цркве, тј. Духу Светоме, али они нису у Србији, већ међу грчким старокалендарцима.

Износио сам чињенице, а ти управо судиш...кажеш:"секта". Докажи, ако можеш, ову тврдњу.

Опрости пријатељу мој,али ко је дао за право да они доносе одлуке.
Ко су свети оци?:rtfm:
Који патријарси?:rtfm:
Ко је њих прогласио светим?:dontunderstand::dontunderstand:
Свеци су Исус Христ и Апостоли...и нико више.
Колико светаца има данас?
Зашто су они свеци?:dontunderstand:
Хоће ли црква због овога да баци анатему на мене?
Са којим правом?
Шта је црква?

Vladeta Jerotic je previse pametan da bi ga svako shvatio.Mislim da mi sada nemamo medju Srbima veceg intelektualca od njega.Kad se javno izlaze neka teza,problem svakom intelektualcu je,da nema vremena da je detaljno obrazlozi.Ne moze se to u jednoj emisiji ili predavanju.Ali sta je sustina? Kad slusas neko takvo ime,ne donosi prerane zakljucke,bolje se malo zamisli.Ali kako ljudi ovde da se zamisle i razmisle kad nemaju "link",bez toga nista.
Veoma postujem pametne ljude,retki su,cak veoma,veoma retki.

Bez obzira kakav stav prema njemu imate, mislim da ćete se složiti da ga broj knjiga koje je napisao i broj predavanja koja je održao svrstavaju u grupu ljudi koje nazivamo kultnim
ličnostima
.
Dakle, kakvo je vaše mišljenje o Vladeti Jerotiću?

Један српски господин и Хришћанин, са великим почетним Х који показује да је могуће живети савременим животом и бити интелектуалац, а хришћанин и да је могуће бити стручан, а скроман и ненаметљив. Господин у правом смислу те речи, жао ми је што нема много више људи попут њега, него се изненађујемо нечим што би требало да буде уобичајено, а нажалост није.

I meni taj čovek deluje kao tihi prosvetitelj ovog naroda i žao mi je što je star, jer je Spska pravoslavna crkva u deficitu sa slobodoumnim, iskrenopobožnim (koliko ja mogu da procenim) i nefanatičnim eruditama kao što je on.

У потпуности се слажем са овим. Стварно је непроцењива штета баш тај дефицит у квалитетним људима дораслим времену у СПЦ и једна велика катастрофа да смо таквих људи имали више пре 100 година него данас.

Bez obzira kakav stav prema njemu imate, mislim da ćete se složiti da ga broj knjiga koje je napisao i broj predavanja koja je održao svrstavaju u grupu ljudi koje nazivamo kultnim
ličnostima
.
Dakle, kakvo je vaše mišljenje o Vladeti Jerotiću?

Pratim ‚‚Agape‚‚ i slušala sam ga uživo dva puta.
Moj utisak - izuzetan intelektualac, ali odiše hladnoćom, što je po meni nespojivo sa produhovljenošću.

Pratim ‚‚Agape‚‚ i slušala sam ga uživo dva puta.
Moj utisak - izuzetan intelektualac, ali odiše hladnoćom, što je po meni nespojivo sa produhovljenošću.

gresis...on isijava toplinom i mirnocom..........prosto svetli i obasjava.........i smiruje...bar na mene tako deluje..slican sam osecaj imala kad sam stupila na tlo zemlje koje pripada manastiru Kakovo..metoh manastira Hilandar

Back