buudala
Stara legenda
- Poruka
- 84.857
Nisu to gluposti nego tužna istina.Takve gluposti pricaju i za hleb,sto ni malo nije istina.Reklame su cudo,kada treba nesto bolje da prodaju,a nesto da uniste.
Nahrani stoku kukuruzom.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nisu to gluposti nego tužna istina.Takve gluposti pricaju i za hleb,sto ni malo nije istina.Reklame su cudo,kada treba nesto bolje da prodaju,a nesto da uniste.
Licno nemam stoku,ali ima ovde ko ima ovce i svinje,krava je sve manje,ili ih nema uopste.I ljudi hrane kukuruzom.Ranije su vise hranili koncentratom,ali je dokazano da u koncentratima ima ribljih mlevenih kostiju i da lose uticu na stoku,pa je narod odbacio to i hrani cistim kukuruzom.Nisu to gluposti nego tužna istina.
Nahrani stoku kukuruzom.
Nisam rekao da ti nahraniš svoju stoku.Licno nemam stoku,ali ima ovde ko ima ovce i svinje,krava je sve manje,ili ih nema uopste.I ljudi hrane kukuruzom.Ranije su vise hranili koncentratom,ali je dokazano da u koncentratima ima ribljih mlevenih kostiju i da lose uticu na stoku,pa je narod odbacio to i hrani cistim kukuruzom.
Ispasa je uvek najbolja za stoku,ali ko ima uslove.To oni po planinama,puste u prolece i vrate u kasnu jesen.Vecina nema toliko livada da bi mogla tako da ih hrani.Svince kada treba da se utovi za klanje,daje se kukuruz,jer brze napreduje.Od trave ne moze.Inače i u stočarstvu se prepoznaje i više vrednuje grass feed od korn feed.
Čisto da se zna
Nije bio.Kukuruz je bio i bice osnovna hrana za stoku,hteli mi to ili ne.E sad tretiranje tog kukuruza i koliko utice ta hemija na stoku,je pitanje.
Tako je.Ispasa je uvek najbolja za stoku,ali ko ima uslove.To oni po planinama,puste u prolece i vrate u kasnu jesen.Vecina nema toliko livada da bi mogla tako da ih hrani.Svince kada treba da se utovi za klanje,daje se kukuruz,jer brze napreduje.Od trave ne moze.
Jeeste , ni prasića ne bi bilo.da je kukuruz tako los meksikanaca ne bi bilo a ni oba americka kontinenta
Pa ti si majstor za to, čak si nam i slike kačio svog.Uzeo sam neke klipove jer obozavam kuvan kukuruz i koliko se to kuva na sporetu?
mlad šecerac se brzo skuva..nekih pola sata do cetrdeset minuta od momenta kada provri..u ekspres loncu još bržeUzeo sam neke klipove jer obozavam kuvan kukuruz i koliko se to kuva na sporetu?
Ја волим паленту од жутог ( сточногKukuruz je loš za ishranu ljudi.
Loš je i za stoku, al ajd
) кукуруза
Isti smo ..i ja volim palentu sa sirom na primerЈа волим паленту од жутог ( сточног) кукуруза
Спремам је 2 -3 пута месечно за доручак
Убацима велику кашику кајмака смикасам па тако једем
Уз пут заливам хладним јогуртом
Тако се лепо осећам после тога
Много ми лепше него оне форе са корн флексом

Palenta i proja (čisto kukuruzno brašno) očiste želudac i creva kao ribaća četka. Treba svakog dana jesti kačamak/palentu. a još bolje da se nadje brašno sa manje centralnog dela zrna (skroba) a više opne.Ја волим паленту од жутог ( сточног) кукуруза
Kod nas se nekada jela proja, hleb od čistog kukuruznog brašna bez ikakvog dodatka belog brašna, sira i slične fensi stvari. Ne zato što nisu hteli da dodaju nego nisu imali.Šećerac ne zrije brzo. Bude najmanje dva tjedna najbolji za kuhanje. Dok hibridni kukuruz brzo sazrijeva i bude tek tri do četri dana dobar za kuhanje , a nije u biti hibridni kukuruz ukusan kao šećerac

jogurt ne valja.Palentu bih mogla svaki dan da jedem. Sa pavlakom ili sirom i obavezno hladnim jogurtom.
Kiselo mleko je bolje, istina.jogurt ne valja.
ja sam ga pio po litar dnevno do kraja juna kad sam bio na jednom sluzbenom putu i tamo je bila jedna doktorka koja se bavi i nutricionizmom i malo smo pricali i tako mi ga je popljuvala da ga od tad nisam ni liznuo
iskljucivo sad cepam kisela mleka![]()
Nije to ovaj kukuruz.jeo sam kod indijanaca njihovu tradicionalnu hranu vrlo bazicnu - kuvan kukuruz i slanina.
U redu je povremenoЈа волим паленту од жутог ( сточног) кукуруза