Jos dok sam dojila primetila sam neku malu kuglicu na desnoj dojci i sva preplasena i uplakana otrcala kod ginekologa. Doktorka mi je samo palpacijom rekla da je to fibroadenom i da ne panicim, da samo s vremena na vreme pogledam da li je ista. Sad kad bolje razmislim mislim da sam je imala i pre samo sto nisam mogla da je jasno napipam kao tada, jer su mi dojke bile dosta cvrsce.
Od tada je proslo skoro cetiri godine. Nekad se ne bih mesecima setila da je pogledam. Konacno sam skupila hrabrost i uzela uput za pregled grudi kod onkologa. Od tada samo razmisljam o najgorem, sva sam preplasena, necu ne mogu da spavam. Inace sam veliki panicar kad je zdravlje u pitanju. Otici cu na pregled za dva tri dana, cim suprug bude mogao da podje sa mnom, jer ja sama da odem nema sanse.
Inace, kuglica je i dalje tu, nista se nije promenila i dalje je iste velicine, nije pricvrsćena za kozu, nikakvih drugih simptoma nemam, al ja sam mnogo uplasena.
Suprug me smiruje i tvrdi da je to nesto ne daj boze maligno do sada bi dalo jos neke simptome ne bi sigurno ostala ista sve ovo vreme. Nikako mi nije jasno sto me je bas sada uhvatila panika kad znam da je imam odavno.
Od tada je proslo skoro cetiri godine. Nekad se ne bih mesecima setila da je pogledam. Konacno sam skupila hrabrost i uzela uput za pregled grudi kod onkologa. Od tada samo razmisljam o najgorem, sva sam preplasena, necu ne mogu da spavam. Inace sam veliki panicar kad je zdravlje u pitanju. Otici cu na pregled za dva tri dana, cim suprug bude mogao da podje sa mnom, jer ja sama da odem nema sanse.
Inace, kuglica je i dalje tu, nista se nije promenila i dalje je iste velicine, nije pricvrsćena za kozu, nikakvih drugih simptoma nemam, al ja sam mnogo uplasena.