Antigon@
Elita
- Poruka
- 16.981
Nije to napredak kakav je oduvek bio.Transhumanizam je samo pomodarsko ime za napredak. Onakav kakav je oduvek bio. S covekom jednim te istim.
Mada opet ne istim, vec malo i boljim, ali svakako organski - istovetnim.On je stimulator svega, on je i kontrolor.
Tako ce biti i ubuduce: tehnologija ce odskociti na neku novu, visu platformu, ali ce covek i dalje biti njen pratilac, samo s drugacije pozicije.
Kakvu je, uostalom, oduvek i imao - kroz progres... Rec je pomodarska, jer smatram da bez ikakvog regulusa i samokritickog posmatranja pokusava
da materijalisticki i "spoljasnje" ( kako rece @pesho ) zameni pojam transcedencije, koja je duhovna, maltene dusevna pojava, oznaka istinske specifikacije.
Ranije se napredak bazirao na promenama oko nas, a sada se nauka usredsređuje na promene unutar nas i bojim se da se mi za to njihovo eksperimentisanje uopšte ne pitamo.
Što je najstrašnije, mi uopšte ne možemo ni da pojmimo dokle je stigla i na kojim principima se bazira nanotehnologija. Isuviše su to komplikovana znanja, praktično su razvijana u velikim institutima i sa visokorazvijenim tehnologijama što običan čovek ne može ni da pojmi. Samim tim je opravdana bojazan prosečnog čoveka u pogledu primene ovih znanja.
Intervju sa naučnikom iz BIH koji radi u Londonu je svedočanstvo o primeni nanotehnologije u proizvodnji vakcina i lekova protiv virusa. U mnoštvu podataka o poslednjoj pandeniji (za koju neki tvrde da to nije) izleti su neki podaci koji ukazuju na trag o tome da smo mi već u procesu transhumanizacije, ili transformacije pojedinaca.
Naslov intervjua je:: Istraživač iz BiH s potencijalom da transformiše svijet

U jednom delu intervijua, izmešu ostalog on kaže : “Iako farmacija i medicina nisu moje oblasti, očigledno je da je nanotehnologija bila ključna za razvoj ne samo vakcine protiv korona virusa, već i lijekova za ublažavanje simptoma virusa ili razvoj materijala i tkanina koji nude zaštitu prilikom izlaganja virusu. Veliki broj naučnih radova je objavljen na temu primjene nanotehnologije u borbi protiv virusa”, napominje dr. Adnan Mehonić.
Ili ovo:
"Memristori mogu emulirati (oponašati, simulirati) ključne funkcije bioloških sinapsi i neurona. Ovo otvara mogućnost razvoja principijelno drugačijih sistema umjetne inteligencije koji bi po svojoj funkcionalnosti i efikasnosti bili sličniji biološkim sistemima”
https://balkans.aljazeera.net/teme/...novator-s-potencijalom-da-transformise-svijet
Poslednja izmena: