Kuda to idemo?

Poli46

Stara legenda
Poruka
78.527
Problem sveprisutne kategorije polutanata iz farmaceutskih proizvoda i proizvoda za ličnu negu
jasno je identifikovan. Škakljivo pitanje je šta preduzeti u vezi s tim. Najočiglednija mera bila bi birati netoksične proizvode za ličnu negu. Oni su bolji za naše telo i za okolinu. Smanjivanje zavisnosti o farmaceutskim lekovima korištenjem prirodnih terapija još je jedan očigledan korak koji bi trebalo preduzeti. Odmah!

lekovi-shutterstock_1625085415.jpg

Jedno praktično rešenje za problem bacanja lekova u kanalizaciju bio bi program povrata farmaceutskih proizvoda, poput onog koji se sprovodi u nekoliko evropskih zemalja, te Australiji i Kanadi. Država Majn, SAD, nedavno je zakonski odredila stvaranje programa povrata lekova poštom u kojem se ljudima daju omotnice koje mogu upotrebiti za slanje nepotrošenih lekova Upravi za suzbijanje zloupotrebe droga. Međutim, za ostatak SAD-a rešenje je prilidno složeno, budući da ne postoji ni osnovni set propisa ni smernice za postupanje s neupotrebljenim lekovima.
 

Poli46

Stara legenda
Poruka
78.527
U bliskoj budućnosti nazire se dodavanje još većeg broja farmaceutskih lekova. Proizvođači lekova trenutno ciljaju na oko 500 poznatih biohemijskih receptora u
ljudskom telu. 0čekuje se da će taj broj uskoro porasti za čak 20 puta -
na 10.000 ciljeva. Dr. Daughton iznosi uznemirujuću misao. 'Enorman raspon farmaceutskih proizvoda postajaće sve raznovrsniji i širi s napretkom u mapiranju ljudskog genoma. To ce izazvati eksponencijalni porast već vrlo velikog spektra
hemijskih klasa, svake sa specifičnim načinom biohemijskog delovanja, od kojih su mnogi slabo proučeni.' Što je s postrojenjima za pročišćavanje kanalizacijskih voda?

lekovi-asortiman-beograd-novi-sad.jpg

Međutim, još uvek ostaje pitanje odlaganja otpada: samih upotrebljenih membrana i preostale zagađene vode. Druge opcije mogle bi uključivati tretiranja UV zrakama ili ozonom; i jedno i drugo manje je skupo od reverzne osmoze. No i tretiranje UV zrakama i tretiranje ozonom uzrokuju stvaranje brojnih oksidacijskih proizvoda, povećavajući time broj prisutnih hemikalija. Dakle, ako se ne možemo osloniti na sisteme za pročišćavanje kanalizacijskih voda, znači da zapravo svako od nas mora sam pronaći rešenje. 0čigledno je da domaćinstva, restorani, bolnice, škole i kompanije moraju spoznati važnost raspolaganja vodom koja je čista ne samo od pesticida i teških metala.
 

Poli46

Stara legenda
Poruka
78.527
Budući da se kožom hemikalije apsorbiraju 600 puta delotvornije nego gutanjem, sva voda za kupanje, kao i voda za piće, trebala bi biti adekvatno filtrirana. Investicija u
visoko kvalitetan vodeni sistem za celu kuću s filtracijom pomoću aktiviranog ugljika koji pročišćava svu vodu koja se koristi u vašem domu, tj. vodu za piće, kupanje i pranje, bila bi vaša najbolja linija obrane. Ako ništa drugo, koristite filtracijski sistem na principu aktiviranog ugljika za svu vašu vodu za piće.
water-2296444_1920-750x536.jpg


Ali, u ovom trenutku, čini se da smo prepušteni sami sebi. U svetu povezanosti, još jednom nas se na bolan načln podseća da ništa što činimo nije izolovano od svega ostalog. Naši najuobičajeniji izbori, u ovom slučaju lekovi koje gutamo i proizvodi za ličnu negu koje koristirno, mogu imati doživotne posledice ne samo po nas, nego i po sve bezbrižne ljude i prirodu nizvodno od nas.
Setite se, svako živi nizvodno od nekog drugog.!

Izvor Čonoplja njuz
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.