Kud plovi ovaj brod ?

macka vracarka

Veoma poznat
Poruka
13.093
Pola pet.Kalenic.Automobili u koloni se mimoilaze.Meni u susret u suprotnoj traci dolazi dzip,u njemu dvoje mladih.Jasno vidim da im zbir godina ne prelazi cetvrtu deseticu.On celav,detinja faca ali mrka...mase rukama,Ona lepa kao lutka,sa konjskim repom,crnokosa,uplakana,izoblicena od suza...Mirno sedi na suvozacevom sedistu,a on u trenutku pocinje da je drmusa,snazno,ona se ne pomera,on je desnom rukom udari preko lica,glava joj odlete...Tu smo se mimoisli..Uspela sam da vidim broj tablica-instinktivno, pozeleci da ga prijavim,da ga uhapse da ga razapnu na sred Terazija..Srce mi je jako tuklo...u mislima postadoh i sama uzasno agrsivna...bespomocno besna...
Pomislih da imam zensko dete...pomislih da ima mnogo zenske dece...
Citavo popodne sam pod jakim utiskom dogadjaja...
Pitam Vas...da li je nama slucajnim prolaznicima u moci da reagujemo..da li se ljudi uopste usudjuju da nekoga nepoznatog odbrane u nevolji..da li bi da sam srela milicijsku patrolu nadomak imala prava,i koristi ako bih prijavila ovo maltretiranje?
Zbunjena..po prvi put...

..он је удара...али она и даље седи у џипу...

И ша рећи даље?

Pa nista. Klinac ako ima 20 godina a ima dzip tu nesto ne stima. Jasno je kako je stekao isti....ili su mu roditelji kupili a ti roditelji sumnjam da su legalno stekli novac.

Ta kobila sto je sa njim je sa doticnim zbog toga sto vozi dzip i ima para....da to nema ne bi ga ni pogledala......Neki "sirotan"( sto su vecina u ovoj drzavi ) bi se verovatno prema njoj lepo odnosio ali tada ne bi mogla da se vozi u dzipu. Sve ima svoju cenu. Ne treba zaliti doticnu.

ja sam u "slicnoj" situaciji zvala policiju po prvi put u zivotu( nisam ostavila licne podatke), ali tek kada je devojka zavapila ... niko na ulici nije reagovao ...
zivotinju ( ona nabijena strvina od 30-tak god ) sam oterala dranjem sa terase da dolazi policija ;)...

Poslednja izmena:
Pa nista. Klinac ako ima 20 godina a ima dzip tu nesto ne stima. Jasno je kako je stekao isti....ili su mu roditelji kupili a ti roditelji sumnjam da su legalno stekli novac.

Ta kobila sto je sa njim je sa doticnim zbog toga sto vozi dzip i ima para....da to nema ne bi ga ni pogledala......Neki "sirotan"( sto su vecina u ovoj drzavi ) bi se verovatno prema njoj lepo odnosio ali tada ne bi mogla da se vozi u dzipu. Sve ima svoju cenu. Ne treba zaliti doticnu.

Stvarno mi je smešna ova teorija kako samo bogati tuku devojke a siromašni momci ih vole, paze i maze...
Mislim da materijalni status veze nema sa sadizmom.

Sve je tu na svom mestu.
Nasla krpa zakrpu.On njoj odgovara jer ima novca,ona njemu jer trpi njegove komplekse.
Moje misljenje je da se ne treba mesati u takve stvari.

A šta ako ona želi da pobegne od njega a ne sme, ne ume, plaši se?
Misliš li da svaka žrtva zlostavljanja ostaje sa zlostavljačem jer to želi, vlaži kad joj on opiči šamar?

I još nešto, da li bi svi vi muškarci bili tako oštri u osudama da se šamaranje dogodilo u fići?

eto kakva je sudbina mnogih(ne svih) lepih devojaka u Srbiji.......da ih biju buzdovani(puni para) u dzipovima....

one devojke koje nisu toliko lepe i atraktivne bar nece proci kroz taj "divni zivot",ali se zato nece ni voziti u dzipu i gledati debeo vrat svog "dragog"....

svaka medalja ima dve strane...:)

A šta ako ona želi da pobegne od njega a ne sme, ne ume, plaši se?
Misliš li da svaka žrtva zlostavljanja ostaje sa zlostavljačem jer to želi, vlaži kad joj on opiči šamar?

pa mozda bi teze otisla od njega ako joj je on muz,i on nece razvod......ako mu je samo devojka ili sta vec,to je mnogo lakse.....ionako takvi likovi imaju po "sto" takvih riba...

I još nešto, da li bi svi vi muškarci bili tako oštri u osudama da se šamaranje dogodilo u fići?

ja bih bio ostar u osudi i da se samaranje dogodilo u fici........samo,sto ce se tako neka BG lepotica retko kad videti u fici......:)

Stvarno mi je smešna ova teorija kako samo bogati tuku devojke a siromašni momci ih vole, paze i maze...
Mislim da materijalni status veze nema sa sadizmom.

pa pazi ako siromašan opiči devojku ona će otići i naći boljeg = koji ima više para
misim to je valjda ta logika da bogati imaju pravo da rade šta žele ...od prevare do nasilja
njihov argument, ako sežena pobuni, je: pa ti idi,(ako smeš:per:) nađi boljeg, al nema više zimovanja na himalajima, letovanja itd

mada, tačno je da materijalni status nema veze sa nasiljem....barem se nadam da je tako

pa mozda bi teze otisla od njega ako joj je on muz,i on nece razvod......ako mu je samo devojka ili sta vec,to je mnogo lakse.....ionako takvi likovi imaju po "sto" takvih riba...

ja bih bio ostar u osudi i da se samaranje dogodilo u fici........samo,sto ce se tako neka BG lepotica retko kad videti u fici......:)

kakve veze ima ako muz nece razvod. Ako se ne plasi da se razvede, moze to i bez njega.

Ali ni muzevi ni momci ne podnose dobro ostavljanje. Tu je problem. Nije lako otici kad se preti pustoljem i "doci cu ti na gajbu"

A da li biste bili manje ostri u osudi da nije BG lepotica?

a dal bi bio oštar i da se nasilje dešava u fići i plus toga ružnoj devojci
jel muškarci smeju da tuku ružne žene?

bio bih ostar :) svejedno gde se desava nasilje(u fici ili dzipu) i svejedno prema kakvoj zeni(lepoj ili ruznoj).....mislim,osudio :) bih bilo kakvo nasilje prema zenema(nevezano za njihov fizicki izgled)

nego ipak,danas je u Beogradu IN(ili kako vec da nazovem) da lepe devojke i zene budu u dzipovima i luksuznim automobilima....:)..........naravno,mogu i ruzne zene posedovati takva vozila.....ali ako ih daju npr svojim sinovima,oni ce najcesce hteti da provozaju neku lepoticu,a ne neku ruznu devojku,pa se vracamo na pocetak...:)

bio bih ostar :) svejedno gde se desava nasilje(u fici ili dzipu) i svejedno prema kakvoj zeni(lepoj ili ruznoj).....mislim,osudio :) bih bilo kakvo nasilje prema zenema(nevezano za njihov fizicki izgled)

nego ipak,danas je u Beogradu IN(ili kako vec da nazovem) da lepe devojke i zene budu u dzipovima i luksuznim automobilima....:)..........naravno,mogu i ruzne zene posedovati takva vozila.....ali ako ih daju npr svojim sinovima,oni ce najcesce hteti da provozaju neku lepoticu,a ne neku ruznu devojku,pa se vracamo na pocetak...:)

Dobro al kakve veze boldovano ima sa batinama?

I naravno da to nema veze sa materijalnim stastusom.

Znam mnogo maltretiranih zena a sve sirotinja.

Koji li je tu izgovor, pitam se? Ili i one to vole?

te siromasne zene koje trpe maltretiranje najcesce nemaju nikakvog drugog izbora.....znaci,nemaju gde da odu........radi se cesto o nezaposlenim zenama koje su manje-vise potpuno zavisne od svog muza nasilnika,i jednostavno nemaju nista vise osim tog zivota sa takvim covekom.....
cesto ih ni rodjeni roditelji ne bi primili nazad,jer to je sramota.......sta ce komsije i rodbina da kazu?

a sa BG lepoticama je drugacija situacija.........one uglavnom mogu da odu od svojih debelovratih momaka nasilnika,ali ko ce onda da im kupuje skupocene poklone?.....ko ce da ih vozi u dzipu na more ili na kopaonik?............to sve sigurno nece moci neki normalan nezaposleni momak,ili neko ko ima 200 erua platu...

Dobro al kakve veze boldovano ima sa batinama?

ima veze,zato sto je u danasnje vreme vecini takvih ljudi(cast izuzecima) koji mogu da poseduju takve skupocene dzipove i automobile(koji vrede kao omanji stan) dozvoljeno da rade (skoro) STA GOD hoce........da gaze ljude po ulicama,da voze te dzipove 200 na sat u centru Bg-a itd.......pa onda sta je tu problem da odalame samar nekoj Bg lepotici?.........narocito u situaciji kada po 10 takvih lepotica obigrava oko njih,svaka se nadajuci da ce dobiti tu cast da sedne na tron(suvozacevo mesto u dzipu)

te siromasne zene koje trpe maltretiranje najcesce nemaju nikakvog drugog izbora.....znaci,nemaju gde da odu........radi se cesto o nezaposlenim zenama koje su manje-vise potpuno zavisne od svog muza nasilnika,i jednostavno nemaju nista vise osim tog zivota sa takvim covekom.....
cesto ih ni rodjeni roditelji ne bi primili nazad,jer to je sramota.......sta ce komsije i rodbina da kazu?

a sa BG lepoticama je drugacija situacija.........one uglavnom mogu da odu od svojih debelovratih momaka nasilnika,ali ko ce onda da im kupuje skupocene poklone?.....ko ce da ih vozi u dzipu na more ili na kopaonik?............to sve sigurno nece moci neki normalan nezaposleni momak,ili neko ko ima 200 erua platu...

Ma slazem se ja, ali....

Gledajuci kako je tekla tema, ispada da dolazimo do zakljucka da siromasne zene treba zaliti i one su sve ruzne, a BG lepoticama tako i treba, udri....

A sta je sa siromasnim mladim zenama lepoticama, pa jos i ako nisu iz BGa?

Osudjujemo kad ih tuku ili podrzavamo?

Ili siromasne lepotice niko ne tuce? Ili siromasna ne moze da bude lepotica?

Ma slazem se ja, ali....

Gledajuci kako je tekla tema, ispada da dolazimo do zakljucka da siromasne zene treba zaliti i one su sve ruzne, a BG lepoticama tako i treba, udri....

A sta je sa siromasnim mladim zenama lepoticama, pa jos i ako nisu iz BGa?

Osudjujemo kad ih tuku ili podrzavamo?

Ili siromasne lepotice niko ne tuce? Ili siromasna ne moze da bude lepotica?

pa te "Bg lepotice" su najcesce siromasne i poticu iz siromasnijih ili sasvim prosecnih porodica.....ali se nadaju da ce taj debelovrati manijak u dzipu da promeni njihovo materijalno stanje,pa da vise ne budu siromasne ili prosecne.........ima i bogatih Bg lepotica,ali uglavnom one nemaju potrebu da se voze sa nekim manijakom u dipu,kada imaju sopstevni dzip koji im je kupio tata...:)

enivej,ja rekoh da osudjujem bilo kakvo nasilje nad bilo kakvim zenama(lepim ili ruznim)....i sto se mene tice nije tacno da "tako treba sa Bg lepoticama,udri....".....samo sam naveo moje misljenje zasto one same ne odu od takvog nasilnika.......

Back