kud ide ovaj svet

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

dive

Legenda
Poruka
61.234
nekad su vazduh i voda bile osnovne stvari zagarantovane pravom svakom coveku na ovoj planeti
danas je voda izuzeta od toga

imam poznanicu koja je zivi i radi u holandiji
svakog vikenda sa prijateljicama ode na rucak
ovog puta su sele i porucile hranu..konobar je pitao za pice, sve sem jedne su porucile, a ta jedna je porucila samo casu obicne vode
i naisla na - izvinite ne sluzimo vodu iz cesme..mozete da porucite flasiranu..znate, mi svakog meseca platimo racun 2000eu zbog te porucene case vode
kaze da su rucak pojele, ali da im je ostao u grlu
i seca se da svaki put kad dodje u srbiju i ode u omiljeni kafic, konobar bez pitanja prvo na sto iznese bokal vode sa nanom i casu za svakog

ne kazem da i u srbiji ne postoji pojava nesluzenja cesmovace
realno, ako pogledamo da ta casa vode nije samo popijena voda, nego i deterdzent i voda koje se koriste da bi se ta casa oprala, dodjemo do cinjenice da voda sa cesme nije nesto sto treba da se sluzi besplatno u restoranima

do juce, ta besplatna casa vode se podrazumevala cak i da samo svratite sa ulice i zamolite za casu vode

da li je ta obicna besplatna casa vode najava onoga sto nas ceka sutra?

Poslednja izmena:
I kod nas u restoranima vrlo nerado služe česmovaču. Da bi ti doneo, moraš da napraviš dobar ceh, pa će onda da proceni da li da donese.

Sa druge strane te konstatno zatrpavaju flaširanom vodom kako sedneš. Čim primete da je malo odmakla, odmah novu donose... i stalno treba da im se govori da nećeš vodu...

To je praksa bukvalno u nekim i to važe za dobre restorane...

Da, mislim da si u pravu i da će se naplaćivati i kod nas mesto do štrafte skuplje nego u nekom ćošku, uključujući sve tako..do obične čaše vode....

I kod nas u restoranima vrlo nerado služe česmovaču. Da bi ti doneo, moraš da napraviš dobar ceh, pa će onda da proceni da li da donese.

Sa druge strane te konstatno zatrpavaju flaširanom vodom kako sedneš. Čim primete da je malo odmakla, odmah novu donose... i stalno treba da im se govori da nećeš vodu...

To je praksa bukvalno u nekim i to važe za dobre restorane...

Da, mislim da si u pravu i da će se naplaćivati i kod nas mesto do štrafte skuplje nego u nekom ćošku, uključujući sve tako..do obične čaše vode....

Kazes izvinte gde je lezaljka,kakva lezaljka,pa na sejselima platim lezaljku na plazi i voda je dz,nisi bio na sejselima,e steta

U Irskoj se voda ne plaća. Uveli su plaćanje vode krajem 2014., ali su Irci stalno protestvovali i plaćanje je ukinuto od 01.06.2016. do 31.03.2017. Šta će poslije toga biti ne znam, ali i dok je bio na snazi zakon o plaćanju jako mali procenat Iraca je plaćao. Ovdje isto donesu bokal sa vodom za sto besplatno. Možda se negdje i plaća, ali meni do sad nisu nigdje naplatili.

Skoro mi je palo na pamet kako smo kao klinci odlazili u obližnju poslastičarnicu kod Pelivana i tražili da nam daju vodu da ne idemo kući po istu. Mora da im nije bilo drago, ali smo uvek bili usluženi kao da plaćamo. Pa razmišljam tako sva deca u tom delu grada....
Posle je nekoj budali palo na pamet da posle nekog incidenta na Kosovu razbije izlog... Razbiti Gorancima radnju da se osvetio Albancima stotinama kilometara daleko, maestralno. :sad2:

Skoro mi je palo na pamet kako smo kao klinci odlazili u obližnju poslastičarnicu kod Pelivana i tražili da nam daju vodu da ne idemo kući po istu. Mora da im nije bilo drago, ali smo uvek bili usluženi kao da plaćamo. Pa razmišljam tako sva deca u tom delu grada....
Posle je nekoj budali palo na pamet da posle nekog incidenta na Kosovu razbije izlog... Razbiti Gorancima radnju da se osvetio Albancima stotinama kilometara daleko, maestralno. :sad2:

U Pionirskom je oduvek bila česma, kao i na Tašu, al nema veze... nema veze sa razbijanjem izloga..

- - - - - - - - - -

Kazes izvinte gde je lezaljka,kakva lezaljka,pa na sejselima platim lezaljku na plazi i voda je dz,nisi bio na sejselima,e steta

Kažeš i ništa ne uradiš... ovaj ne skapira da se zezaš ( :

Naravno da neće da donesu vodu, ništa ne zarade na njoj., već samo imaju trošak. Piti se mora, svakako će se nešto naručiti ukoliko se ne dobije besplatna voda sa česme. Nema to veze sa nestašicom vode.

- - - - - - - - - -

nekad su vazduh i voda bile osnovne stvari zagarantovane pravom svakom coveku na ovoj planeti
Nikada voda i vazduh nisu bili zagarantovano pravo na ovoj planeti. Čak se ni svojim telom nije moglo uvek raspolagati kako ti hoćeš, nego kako ti vlasnik naredi.

Nisam imala takva iskustva, čak vidim da ako neko naruči samo kafu, a npr ne i neko piće uz kafu, konobar uglavnom donese čašu česmovače uz to. U kafićima.
U restoranima nisam nisam viđala pojavu da nekome ne žele čašu vode uz ručak da donesu, mada nisam baš ni viđala da ljudi traže običnu vodu, uglavnom mineralnu.

Potpuno isto sam doživio u jednom gradu u Dalmaciji pre xy godina . U restoranu sam poslije ručka zatražio od konobara čašu vode
i rekao mi je da nemaju običnu vodu . Odem do šankera koji je prao čaše i objasnim mu da poslije dobrog ručka najviše volim popiti čašu obične vode .
Kaže mi da voda kojom pere čaše nije ispravna za piće . Na to ga upitam da li pere čaše otpadnom vodom . On se iznervira i kaže od čega bi
on dobijao platu kad bi svi pili običnu vodu .Objasnim mu da ne tražim običnu vodu što želim da prođem jeftinije i neka mi vodu naplate po cijeni soka ili
piva ali ipak ostanem bez vode . Došlo mi je da ih sve skupa pošaljem u pzdu mtrnu glumpavu ali sam se ipak suzdržao .
Što je interesantno , samnom su bila trojica mojih kolega motorista i sva trojica su bili na konobarevoj strani . U stilu - ajd popij pivo kao i mi i ne zjebavaj .

Dosta je česta pojava da u restoranima flaširana min.voda košta više od nekih zaslađenih gaziranih pića. Realno, dobra mineralna voda i košta više, tako je i u prodavnicama.

danas je voda izuzeta od toga

imam poznanicu koja je zivi i radi u holandiji
svakog vikenda sa prijateljicama ode na rucak
ovog puta su sele i porucile hranu..konobar je pitao za pice, sve sem jedne su porucile, a ta jedna je porucila samo casu obicne vode
i naisla na - izvinite ne sluzimo vodu iz cesme..mozete da porucite flasiranu..znate, mi svakog meseca platimo racun 2000eu zbog te porucene case vode
kaze da su rucak pojele, ali da im je ostao u grlu
i seca se da svaki put kad dodje u srbiju i ode u omiljeni kafic, konobar bez pitanja prvo na sto iznese bokal vode sa nanom i casu za svakog

ne kazem da i u srbiji ne postoji pojava nesluzenja cesmovace
realno, ako pogledamo da ta casa vode nije samo popijena voda, nego i deterdzent i voda koje se koriste da bi se ta casa oprala, dodjemo do cinjenice da voda sa cesme nije nesto sto treba da se sluzi besplatno u restoranima

do juce, ta besplatna casa vode se podrazumevala cak i da samo svratite sa ulice i zamolite za casu vode

da li je ta obicna besplatna casa vode najava onoga sto nas ceka sutra?

Ti to hoces da kazes da radnici Vodovoda treba da rade za 0 dinara?

Sto si ti vrednija od njih pa oni treba da rade za 0 dinara, a ti za svoj rad treba da dobijas pare?

Hajde ti meni u svom kaficu, ili sta vec drzis, da das flasu Dzeka besplatno, moze?

Dosta je česta pojava da u restoranima flaširana min.voda košta više od nekih zaslađenih gaziranih pića. Realno, dobra mineralna voda i košta više, tako je i u prodavnicama.

Koje su kod nas dobre mineralne vode?
Ranije sam malo istraživala na tu temu, nijedna ne može da se pohvali odgovarajućim setrifikatima, mada ima onih boljih i gorih, A to što koštaju više nego sokovi u restoranima i kafanama, to je malo što im se može.

Podrazumeva se... ali će da istu donese kada je gost zatraži, ne 3 flaše otvorene odjednom ili jedna za drugom... da bi ubio račun.

I da, doneće onu koju ja tražim, a ne onu za koju ima gazda dil sa proizvođačem i ta mu je jedina ( :

Koje su kod nas dobre mineralne vode?
Ranije sam malo istraživala na tu temu, nijedna ne može da se pohvali odgovarajućim setrifikatima, mada ima onih boljih i gorih, A to što koštaju više nego sokovi u restoranima i kafanama, to je malo što im se može.
Ne znam, živim u inostranstvu.
Podrazumeva se... ali će da istu donese kada je gost zatraži, ne 3 flaše otvorene odjednom ili jedna za drugom... da bi ubio račun.

I da, doneće onu koju ja tražim, a ne onu za koju ima gazda dil sa proizvođačem i ta mu je jedina ( :

Tu si u pravu, mada zaista uvek samo ono možeš da naručiš i dobiješ što imaju u ponudi.

- - - - - - - - - -

Nije mi jasno kako onda ne naplacuju koriscenje toaleta po restoranima i kaficima..mislim realno i tu ide voda i to mnogo vise od jedne case

Ukoliko nisi ništa naručio, ima gde naplaćuju.

- - - - - - - - - -

Ni korišćenje javnog WC-a nije besplatno.

Na to da obratiš pažnju, da te ne šišaju ovde kad dođeš... Ista fora i sa vinima..kako su neka tražena, zato što su se zapatila u restoranima jer gazda ima dil sa Kovačevićem, Radovanovićem... (onda seljosi zapamte da je to "dobro" i nema bolje reklame, rezon-imaš za restorane, kupićeš to vino i u trgovini)(....pitaš za sortu i od te uzmeš, ne od proizvođača..što bi te šišali... nije tema, al pomažem ministarstvu za dijasporu :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back