Kucica za psa

salbo_pismena

Ističe se
Banovan
Poruka
2.767
Pa ovako
Moja komsinica drzi jednog psa.On je lutalica i dosao je tu kod nje,i ona je kao prihvatila da ga hrani
Medjutim,ona i najmanje vodi brigu o njemu
Jedino sto ga je vakcinisala
i ponekad ga odvede do veterinara
Ja sam mu dala kucicu od mog proslog psa .
Inace kucica je posle 5 godina nikakva
Ja nisam videla pametnijeg psa
Kada sednes,on ti pridje ,sedne do tebe,i podigne sapu da mu das "kosku"
ma divan je
..Svi ga iz komsiluka hrane,i malo po malo to je postao "NAS" pas
I tako je ,pa vec 4-5 godina
SVI MU DONOSE HRANU I MAZE GA,ali nikome nije padalo na pamet da on ne dobija pravu i dovoljnu brigu od "gazdarice"
U poslednje vreme,sav je izranjivan
I vec par meseci stalno ide sa podignutom sapom jednom
Sapa je malo natecena,ali nema nista,ni gnoja ni uboda nista,,
Kako se ova zima oduzila,ja ga pustam da prespava u hodniku,Sa obzirom da ,takodje pustam i jos dve macke(pored mojih dve),nocu je vrlo veselo..:),,,svuda zivotinje po kuci
Moj dragi polako pocinje da se ljuti ,i da mu smeta to sve...-a kako i ne bi?:)
Kaze da pas smrdi i pored toga sto sam ga ja okupala...(dobrih 5 minuta sam ga kupala i svih 5 minuta je bila tamna voda)
prvo moje pitanje je
1.kako je najbolje okupati psa,i da li smem da napunim kadu i da ga cusnem u vodu.Da li smem sa mojim samponom da ga kupam,i koje topline bi trebalo da bude voda- ( sa obzirom da nikada nisam imala u kuci psa)
2.kako je najbolje,i od cega da mu napravim kucu,Sta je najbolje za izolaciju i kako to da izvedem?
3.
Da li to sa sapom moze da bude neki ozbiljniji problem?i kakav pregled je potrebno da uradi?
4,Cini mi se d je malo izgladneo,sta da mu dajem?( zaboravite na skupe recepte)
5 hvala vam unapred

1. Ne puni kadu...stavi ga u kadu..polako ga kvasi...toplotu vode ces sama da procenis. Vidi nabavi sampon za pse...okupaj ga time.
2. Kucicu..pa sad da je pravis mozes od svacega...za izolaciju unutra slama, stiropor. Al najbolje je da vidis od dasaka...pa da je prelakiras.
3. Za sapu...vodi ga kod veta. Nema ti druge
4. Sto se hrane tice...kupi mu granuliranu hranu u skladu sa tvojim finansijama. Izmeri ga i prema tome ces videti kolko da mu dajes.

Verovatno nece da mu smeta obicni sampon. Mislim da bi trebalo isto kao i kod ljudi, da mu ne ulazi sapunica u oči i u usta. A sto se tice dlake, verovatno nece da mu smeta ni obican, ljudski sampon.
Srecno sa kucom

ma ne smeta obican ljudski sampon, ali od tog ljudskog sampona, hoce da zasmrde 5 puta gore!
bar je to moje iskustvo, pa kad mi nestane sampona za pse, ja uzmem onaj baby neutralan, jer od ovog ljudskog smrde na kilometar!

Zaimb nemoj ga kupati jer je i ovako dovoljno hladno,nego uzmi sirce i vodu (jedna rakijska casica sirceta na dve l vode) potopi u to neku krpu i dobro ga istrljaj. Sirce ubija sve necistoce a i mirise,a brzo isparava. Tako ja cistim svoje pse.

Kucicu mu mozes napraviti od iverice. Zid treba da bude iverica-stiropor-iverica i tako sa svih strana,ali odozgo mu moras zastititi necim nepromocivim,a to bi mogla da uradis i sa strane. Recimo ja sam mojim psima pravila kucice od stare lamperije isto tako lamperija-stiropor-lamperija,i u svaku kucicu sprovela sijalicu koja ce da je greje iz nutra.

Sto se noge tice,ako to vec dugo traje,onda je sigurno u pitanju prelom i obavezno ga vodi kod veta.

Hrana,u pet maxu ili pet centru imas jako povoljne hrane (oko 1000din 20kg)

jao divni ste hvala vam
ajde
bas cu sve ovo da uradim,pa vam javljam sta se desava
hvala za savete za sampon,trebala sam taj neutralan,vec je poceo da se oseca,mada ne toliko kao pre.
a sto se tice vode i sirca,ne vredi to kod njega on je toliko bio prljav da bi potrosila ko zna koliko flasa ,
Ali je to fenomenalan savet za kucice koje provode svoje vreme u kuci
...mislite li da to da vredi za macke:)
Ja kada sam ga okupala .7 sati je bio u toploj prostoriji

Krzno zivotinja se susi 24h,lepo od tebe sto je bio 7h u toploj prostoriji,ali to ne znaci da ne moze da se razboli.

Sirce i voda su dobri i za macke,ali one same sebe kupaju i ne smrde,barem je moj ludak mirisao na silan.

ma pas je dobar
kao zmaj,, samo sto i dalje copa ,,
ja sam pokusala da napravim kucicu,,,ni na sta nije licilo
,,,ako ima neko neku kucicu koju razmislja da baci ,,,ili mu je visak ,,nemojte bacati,,,
ma kakva da jeste,ja cu je uzeti ,,,pa cu preurediti...samo da nisu zmije boravile u kucici

Ma imaš po farbarama i stovarištima stiropor i najlon, obloži tu staru spolja stiroporom pa je presvuci najlonom i ako treba vidi da ti neko zameni krov. A jesi li ga vodila kod veta zbog šape?

pa jesam
kao trebalo bi da ga odvedem da snima ,,, sto je meni problem,jer nemam kola a zivim na periferiji beograda

I ja imam isti problem, kola nemamo, a morali smo kucu da vodimo na vakcinaciju. Predlažem si pet taxi ili prevoz za ljubimce. Našla sam na netu jednog čiku koji nas je vozio kod veterinara, čekao da završimo ( oko pola sata) i vratio kući. cenu određuje prema kilometraži.
Probaj. Meni je pomoglo!
:bye:

Psa ,su odveli Altinu .kao.opasan je,napao je coveka koji ga je gadjao ciglama,,,
Budalastine.
Kako nikog drugog ne napada ker ,samo tog dedu..ma nije ni bitno
dakle
odveli su ga
i pas se SAM vratio,presao 15 km sam
Oni su hteli da ga ponovo voze, ali ,,ja sam rekla neka bude kod mene ispred mojih vrata
Pitala sam ovde na forumu ,kako da dodjem do kucice za njega,devojka mi je dala broj mladica
koji nekada pravi kucice za pse,kada ima materijala
iii,ja sam odusevljena,,juce mi je dovezao kucicu,,,ma, ja bi u njoj boravila:)
ali nece pas...
sta da mu radim

Back