Krvne grupe i ishrana

IMG_20220501_231731.jpg

prvom prilikom dajm krvca :aha:malo nas je, mladi smo, pa neka ima u rezervama.
nemaš pojma koliko se bojim i krv vaditi,ali, žrtvovaću se :lol:
А чега се тачно бојиш?
Мени је страх од таквих ствари увек био нејасан?
Вађење крви у опште не боли ако је сестра искусна. Много пута ми се десило да убод игле нисам готово ни осетио.
Прошле недеље су ме боли у врат, биопсија штитних жљезди. То је мало заболело, била дебља игла.

А чега се тачно бојиш?
Мени је страх од таквих ствари увек био нејасан?
Вађење крви у опште не боли ако је сестра искусна. Много пута ми се десило да убод игле нисам готово ни осетио.
Прошле недеље су ме боли у врат, биопсија штитних жљезди. То је мало заболело, била дебља игла.
pa ne boli, ne boli ni primiti injekciju, ali ne vredi... šašavo pa to ti je :lol:
kad treba da dobijem injekciju prvo ištipam to mesto da sve utrne, pa dam blagoslov :zcepanje:
sreća pa se poznajemo, malo je mesto... i nisam čest gost.

Retke su sve negativne, dok pozitivnih imas kolko hoces. Radio u transfuziji pa znam. Inace nema veze ishrana sa krvnom grupom.
i na kraju samo svoja grupa moze da primi svoju, ono O kao neutralna vise ne vazi.

Retke su sve negativne, dok pozitivnih imas kolko hoces. Radio u transfuziji pa znam. Inace nema veze ishrana sa krvnom grupom.
i na kraju samo svoja grupa moze da primi svoju, ono O kao neutralna vise ne vazi.
Од када не важи?
Знам да сам многима могао да дам али да примим само своју?

Од када не важи?
Знам да сам многима могао да дам али да примим само своју?
Od 90ih kada sam jos radio u ZTK. Tada je bila uvodjena i autotransfuzija gde se krv cirkulise i vraca na operaciji, bilo je govora da ce se
ukinuti klasicna transfuzija. Pretpostavljao sam da ce se klasicna transfuzija primenjivati samo u slucaju nesreca.

Back