Posle duzeg vremena sam uradila hematolosku analizu, biohemijske analizu, urino kulturu. Zenskog sam pola, imam 41 godinu. Elem sve je u redu sem sto mi je holesterol povisen, vrednost je 5.8 mmol/L (a ref. vrednosti su: 3.5 - 5.2), trigleciridi su: 0.90 mmol/L (ref. vrednost: 0.40 - 1.70). Doktorka mi rekla da nije nista strasno, da povecam unos barenog povrca i da izbacim iz ishrane tesku hranu (inace ne konzumiram tesku hranu, uglavnom mediteransku ishranu upraznjavam, tako da mi nije jasno sta da izbegavam?).
Takodje kod hematoloske analize svi parametri su u redu, sem MCHC cija je vrednost 354 g/L (ref. vrednost: 320 - 350). Kada sam je pitala o cemu se tu radi, rekla mi je na brzinu da se radi o velicini krvnih zrnaca, iskreno nista je nisam razumela, i da je sve ok.???
Sto se tice urinokulture, odnosno sedimenta, vrednosti su sl.:
Leukociti 4-6
Epitelne celije 4-6
Bakterije - dosta
Sluz - dosta
Pita me doktorka dali imam bolove pri mokrenju, dali me pece. Ja joj odgovorim da nemam nikakve smetnje pri mokrenju. Na moje pitanje sta treba da uradim, ona mi odgovara da ne treba nista da radim ako je stanje redovno i da se verovatno radi o autogenim bakterijama, znaci ponovo mi nista nije jasno.
Molila bih na odgovoru na moja pitanja (nadam se da WW nece napisati da se za detalje obratim svom lekaru!!!).
Hvala unapred!
Takodje kod hematoloske analize svi parametri su u redu, sem MCHC cija je vrednost 354 g/L (ref. vrednost: 320 - 350). Kada sam je pitala o cemu se tu radi, rekla mi je na brzinu da se radi o velicini krvnih zrnaca, iskreno nista je nisam razumela, i da je sve ok.???
Sto se tice urinokulture, odnosno sedimenta, vrednosti su sl.:
Leukociti 4-6
Epitelne celije 4-6
Bakterije - dosta
Sluz - dosta
Pita me doktorka dali imam bolove pri mokrenju, dali me pece. Ja joj odgovorim da nemam nikakve smetnje pri mokrenju. Na moje pitanje sta treba da uradim, ona mi odgovara da ne treba nista da radim ako je stanje redovno i da se verovatno radi o autogenim bakterijama, znaci ponovo mi nista nije jasno.
Molila bih na odgovoru na moja pitanja (nadam se da WW nece napisati da se za detalje obratim svom lekaru!!!).
Hvala unapred!