Krvna slika, dobra ili ozbiljan problem?

micik369

Početnik
Poruka
20
Pozdrav, krvna slika mi deluje da nije dobro, a doktor kaže da jeste...Pre mesec dana krvna slika odlična sve sem alkalne fostfataze koja je bila 400, a normalno je 306. Ove vrednosti su mi se povećale kad sam krenuo da pijem lekove tj. terapiju protiv anksioznosti...99 sam godište.

Pijem: Rivotril 2*1/4 i 1*50mg Eglonyl
od lekova.
Napisaću za šta su povišene vrednosti i smanjene:

Neurofilni granulociti: 0.425 (0.50 - 0.75)
Limfociti: 0.426 (0.20 - 0.40)
Limfociti: 3.2 (1.0 - 3.0)
AST: 85 (<45)
ALT: 220 (<45)
γ-GT ili GGT: 79 (<55) ili Gama glutamil transferaza
Glukoza: 5.9 (4.5 - 5.9)

Doktor, neuropshijatar kaže da nastavim da pijem terapiju.
Ako neko može da mi kaže mišljenje da li je zbog lekova, alkohol ne pijem uopšte, ne pušim, ne pijem gazirano i čak negaziran sok retko kad popijem, baš retko kad.

Važan faktor je i tvoja volja i vera u izlečenje opusti se mlad si treba neko vreme da prodje da se zdravlje popravi, iskoristi taj impuls energije da smireno razmišljaš bez sumnje jer ako ne veruješ svom doktoru šta ovde očekuješ da se desi čudo. Mogu da ti preporučim još i čaj od Aronije i Kamilice to dosta smiruje, i spušta pritisak brzo kad se kuva zajedno.

Pozdrav, krvna slika mi deluje da nije dobro, a doktor kaže da jeste...Pre mesec dana krvna slika odlična sve sem alkalne fostfataze koja je bila 400, a normalno je 306. Ove vrednosti su mi se povećale kad sam krenuo da pijem lekove tj. terapiju protiv anksioznosti...99 sam godište.

od lekova.

Ako neko može da mi kaže mišljenje da li je zbog lekova, alkohol ne pijem uopšte, ne pušim, ne pijem gazirano i čak negaziran sok retko kad popijem, baš retko kad.
Verovatno je to zbog ovog Eglonyla. Pogledaj i sam koje su nuspojave
videces da su povecane vrednosti jetre.

od lekova.

Jooj covece zatrazi i drugo mislljenje, sta psihijatar zna o endokrinom sistemu.Meni je svojevremeno receno u vezi sa nekim drugim problemom da ako su ALT i AST zajedno, kao kod tebe iznad normale, da jetra otkazuje! Jos imas i povisene limfocite, organizam se bori sa samim sobom. Secer na granici, sve je to zbog jetre.Ovo i ne znam sta je GGT

od lekova.

Очигледно да требаш променити лекара. Терапија ти не одговара. Имао сам АСТ и АЛТ увећане за око 50% преко горње границе, и доктор ми је пријатељски саветовао да смањим алкохол и газирани, и стварно смањиле су се и ове трансаминазе. Код тебе је вероватно због лека.

Ја такође пијем Ривотрил, и саветујем ти да га не пијеш за живу главу. Има пуно терапија за анксиозност, па не мора баш и тај Ривотрил. Он изазива зависност, без њега не могу да спавам, то је највећа мора ако га немам.

Бићеш ти добро, постоји и психотерапија уз безазлене лекове који ти не наносе штету.

od lekova.

Svi lekovi, kad se piju kontinuirano, a da se prerađuju preko jetre, daju porast vrednosti enzima. Čak i vitamini.
Što se tiče ćelija krvi, ništa signifikantno ako si bez neke prehladice.

Svi lekovi, kad se piju kontinuirano, a da se prerađuju preko jetre, daju porast vrednosti enzima. Čak i vitamini.
Što se tiče ćelija krvi, ništa signifikantno ako si bez neke prehladice.
A šta da radim, on kaže da pijem samo eglonyl, a rivotril samo po potrebi, nzm da li mi je strašno povećano ili nije, ili da nastavim da pijem tu terapiju?
Iskreno dobro sam se osećao, krenuo sam da dobijam na kilaži, sad se dobro osećam samo danas mi je muka malo.

Popijem najmanje 2 litre vode, jedan dan sam popio i 4 litre..
Čaj isto pijem tako da nzm, a bez terapije nmg bar za sad...
I ne treba da prestanes sa terapijom,sacekaj bar 5 dana,posle vode i cajeva,a cajeve je najbolje piti uvece da se rastvore te negativne supstance i ujutru izbacis.I sa lekovima pij vise vode,popi casu vode,ne manje.

A šta da radim, on kaže da pijem samo eglonyl, a rivotril samo po potrebi, nzm da li mi je strašno povećano ili nije, ili da nastavim da pijem tu terapiju?
Iskreno dobro sam se osećao, krenuo sam da dobijam na kilaži, sad se dobro osećam samo danas mi je muka malo.
Ako ti je od nje dobro, nastavi. Kad ti više ne bude potrebna, a nećeš je piti narednih 100 godina, vratiće se sve u normalu.
Nisu to neke stravično povećane vrenosti, ne brigaj. ;)

Ako ti je od nje dobro, nastavi. Kad ti više ne bude potrebna, a nećeš je piti narednih 100 godina, vratiće se sve u normalu.
Nisu to neke stravično povećane vrenosti, ne brigaj. ;)
Dobro mi je, nekad nije ali to tako ide kod anksioznosti, tek mesec dana, možda manje pijem terapiju tu, sad pre par dana sam bio na kontrolu i onda su se povećale vrednosti i ja se razbesneo i zabrinuo ali pitaću još internistu privatnog za mišljenje...
Hvala na odgovoru iskreno lakše mi je malo, a jedna doktorka sa "stetoskop.rs" mi je napisala da je možda "hepatoksičnost lekova" ili kako već sad nzm...
Zato sam se i zabrinuo.

Dobro mi je, nekad nije ali to tako ide kod anksioznosti, tek mesec dana, možda manje pijem terapiju tu, sad pre par dana sam bio na kontrolu i onda su se povećale vrednosti i ja se razbesneo i zabrinuo ali pitaću još internistu privatnog za mišljenje...
Hvala na odgovoru iskreno lakše mi je malo, a jedna doktorka sa "stetoskop.rs" mi je napisala da je možda "hepatoksičnost lekova" ili kako već sad nzm...
Zato sam se i zabrinuo.
To ''hepatotoksično'' zvuči, ali poenta je da sve što povećava enzime u jetri ima tu osobinu.
Kao što sam ti napisala, čak i vitamini ako se rabe neumereno.

To ''hepatotoksično'' zvuči, ali poenta je da sve što povećava enzime u jetri ima tu osobinu.
Kao što sam ti napisala, čak i vitamini ako se rabe neumereno.
Pa da razumeo sam, samo sam ja pročitao na netu otkazuje jetra od toga i sve najgore pa sam se uplašio...
On kaže još dva meseca da pijem samo eglonyl 50 mg i rivotril po potrebi 1/4 (0.5 mg) ili 1/2, pa kontrola.
I kad popijem samo eglonyl, jača mučnina me uhvati i nzm ne osećam se najbolje, kao da mi je potrebniji rivotril nego eglonyl...To ću mu i reći za koji dan...
Bojim se da ako su mi povećane vrednosti za 3
nedelje i jače konzumiranja terapije, šta će biti za dva meseca?
A ja nzm da li su to opasno povećane vrednosti ili nije tako strašno, za tako "kratak" period?

Pa da razumeo sam, samo sam ja pročitao na netu otkazuje jetra od toga i sve najgore pa sam se uplašio...
On kaže još dva meseca da pijem samo eglonyl 50 mg i rivotril po potrebi 1/4 (0.5 mg) ili 1/2, pa kontrola.
I kad popijem samo eglonyl, jača mučnina me uhvati i nzm ne osećam se najbolje, kao da mi je potrebniji rivotril nego eglonyl...To ću mu i reći za koji dan...
A ja nzm da li su to opasno povećane vrednosti ili nije tako strašno, za tako "kratak" period?

Podji od toga da nije strasno, pa ne bi te lekari bas trovali lekovima.
Za dva meseca uradi ponovo tu krvnu sliku pa ako su i dalje ove vrednosti prilicno visoke, batali taj lek. Kazi sam sebi da ti lekovi
nisu potrebni ( barem za ovo za sta ih sada dobijas). Ja bih tako
jer ja mislim i ubedjena sam da je svako od nas sam svoj gospodar
( ovo sad nema veze sa religijom i nekim sektama, ja sam ateist)
i da iz svoje sopstvene volje i zelje moze neke psihicke " nezgodacije"
da prebrodi i bez lekova.

Podji od toga da nije strasno, pa ne bi te lekari bas trovali lekovima.
Za dva meseca uradi ponovo tu krvnu sliku pa ako su i dalje ove vrednosti prilicno visoke, batali taj lek. Kazi sam sebi da ti lekovi
nisu potrebni ( barem za ovo za sta ih sada dobijas). Ja bih tako
jer ja mislim i ubedjena sam da je svako od nas sam svoj gospodar
( ovo sad nema veze sa religijom i nekim sektama, ja sam ateist)
i da iz svoje sopstvene volje i zelje moze neke psihicke " nezgodacije"
da prebrodi i bez lekova.
Mene to već muči od 17 godine i bez lekova doktor kaže da sam samo odlagao i sa strane gurao jer sa lekovima mi je bolje iskreno sad nzm, uzeću ulje od konoplje to nema neželjenih dejstva ili dejstava pa ću probati...
Imaš više stepena napada panike od prvog do četvrtog, a ako ne lečim kasnije mogu samo da naštetim svom zdravlju...

Mene to već muči od 17 godine i bez lekova doktor kaže da sam samo odlagao i sa strane gurao jer sa lekovima mi je bolje iskreno sad nzm, uzeću ulje od konoplje to nema neželjenih dejstva ili dejstava pa ću probati...
Imaš više stepena napada panike od prvog do četvrtog, a ako ne lečim kasnije mogu samo da naštetim svom zdravlju...
Ali ako uzimas lek koji ti ocigledno ostecuje jetru onda ipak vise
stetis svom zdravlju. Ne znam sta da ti savetujem, meni licno
ove vrednosti deluju neprihvatljivo, ali mozda i nisu, ako vec ne
mozes bez tog leka, idi kod nekog specijaliste za jetru, neka ti on
kaze da li je to opasno ili nije. Tvoj psihijatar to ne moze da zna, ili
moze naravno, ali ne mozemo od lekara da ocekujemo da se bave i hemijom, fizikom, a mi demo kod njih u nadi da ce nam pomoci u vezi
psihe.

Ali ako uzimas lek koji ti ocigledno ostecuje jetru onda ipak vise
stetis svom zdravlju. Ne znam sta da ti savetujem, meni licno
ove vrednosti deluju neprihvatljivo, ali mozda i nisu, ako vec ne
mozes bez tog leka, idi kod nekog specijaliste za jetru, neka ti on
kaze da li je to opasno ili nije. Tvoj psihijatar to ne moze da zna, ili
moze naravno, ali ne mozemo od lekara da ocekujemo da se bave i hemijom, fizikom, a mi demo kod njih u nadi da ce nam pomoci u vezi
psihe.
Slažem se ali i meni deluju neprihvatljivo, iću kod privatnog interniste, jer sada kako da dođem do specijaliste za jetru i to državnog, pa svakako bih čekao 3 meseca na red...

Ma kakvi, trostruko povećanje enzima jetre je smejurija. Jetra je organ sa ogromnim rezervnim kapacitetom.
Ne brigaj, nije ti to ništa strašno.
Svakako treba da nađeš način da te lekove ne piješ ako je moguće ili da ih piješ periodično. ;)

Ma kakvi, trostruko povećanje enzima jetre je smejurija. Jetra je organ sa ogromnim rezervnim kapacitetom.
Ne brigaj, nije ti to ništa strašno.
Svakako treba da nađeš način da te lekove ne piješ ako je moguće ili da ih piješ periodično. ;)
Petorostruko povećanje je ali gledaću da pijem samo jedan, ne dva zajedno leka ili da mi promeni lekove, mada ako se ne varam svi antipsihotici i antidepresivi imaju negaetivan uticaj na jetru?
Hvala na odgovoru, trudim se da ne brinem 😃
Javljam se ja za par dana kad budem razgovarao sa neuropshijatrom opet i internistom...

Back