bird again
Buduća legenda
- Poruka
- 31.965
Zanima me da li dete moze biti krvne grupe AB+, ako su roditelji jedan 0, a drugi A?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Не може.Zanima me da li dete moze biti krvne grupe AB+, ako su roditelji jedan 0, a drugi A?
To sto je tvoj brat *ispao* 0 (a jedan roditelj vam je A) dokazuje da taj vas *A* roditelj nije *cista* (100%-na) A k. grupa (AA) vec u sebi nosi i recesivnu 0 (koja se kod njega/roditelja nije *realizovala* (taj roditelj vam je zapravo A0) ali je preneta na njegovog potomka/tvog brata koji je zato i postao 0 (tvoj brat tako ima potkomponente 00) ... za razliku od tebe koja si od tog roditelja dobila onu dominantnu potkomponentu (A) i zato si A (tvoje potkomponente su A0 ali je i kod tebe to 0 *pritajeno* kao i kod tvog A roditelja... tako da i ti mozes tu 0 potkomponentu da preneses na svoju decu)Brat i ja smo ispali iz kombinacije A i O, i ja imam A a on O.
A roditelji osobe koja ima krvnu grupu 0, koje mogu biti krvne grupe onda?Naravno da ne moze.
Ako je bar jedan od roditelja 0 on detetu sa svoje strane moze da prenese samo jednu od *potkomponenti* 0 (jer to sto je roditelj 0 znaci da taj roditelj obavezno ima svoje obe *potkomponente* 0 - zato taj roditelj i jeste 0).
I onda takav roditelj moze da prenese detetu samo jednu od svojih potkomponenti (a obe su 0) - znaci jednu od 0 (jer nema sta drugo ) ...onda (logicno) to dete nikako ne bi moglo da ima potkomponente A i B (sto mora da ima da bi bilo AB... )
Tako da ako je dete AB to dokazuje da mu *roditelj* koji ima k. grupu 0 sigurno NIJE bioloski roditelj (jer su detetove potkomponente A i B... a nista od toga mu nije mogao preneti roditelj 0)
Da bi mogla sama da zakljucujes o SVIM MOGUCIM slucajevima dovoljno je da znas 2 osn. pravila o nasledjivnju k.grupa -A roditelji osobe koja ima krvnu grupu 0, koje mogu biti krvne grupe onda?
Kkao onda nastane osoba sa krvnom grupom 0?Da bi mogla sama da zakljucujes o SVIM MOGUCIM slucajevima treba da znas 2 osn. pravila o nasledjivnju k.grupa -
1) svaku osobu gledaj kao celinu koju cine 2 komponente (polovine) od kojih 1 komponentu dobije od majke i 1 komponentu od oca
2) ako je 1 od komponenti kod neke osobe A ili B a druga komponenta 0 onda ce se ta osoba ispoljiti kao k. grupa A ili B ( komponenta A ili B ce uvek *nadvladati* onu komponentu 0 u zivotu te osobe).
Da to je jedna mogucnost - Oba roditelja su 0 (a da bi to bili strukture oba roditelja moraju da budu 00 I 00) i, posto imamo u casu zaceca, sve 4 komponente (roditeljske polovine) nule onda ce bilo koje 2 od njih (koje cine k. grupu deteta) dati spoj - 00 sto je definicija 0 krv. grupeKkao onda nastane osoba sa krvnom grupom 0?
Oba roditelja 0?
Uticu ali *iz daljine* tj. posredno (posto formiraju k. grupe roditelja a roditelji DIREKTNO formiraju dete)Da li mogu krvne grupe baba i deda uticati nekako?
Da li mogu krvne grupe baba i deda uticati nekako?
Posle citave ove price mozemo da zakljucimo - ako je dete zaista AB onda za ovu B komponentu kod deteta moramo da imamo *izvoriste* a to izvoriste u *ponudjenoj* kombinaciji roditelja (A I 0) nemamo.Tema: Zanima me da li dete moze biti krvne grupe AB+, ako su roditelji jedan 0, a drugi A?
Nikako.Zanima me da li dete moze biti krvne grupe AB+, ako su roditelji jedan 0, a drugi A?
A kako se prenosi Rh faktor? Da li od rh pozitivnih roditelja može dete da bude rh negativno?Ja sam AB. Moja majka je bila A a otac B.
dominantno recesivno se nasleđuje
Osim kada su oba roditelja negativna - dete mora biti negativno , a u svakoj drugoj kombinaciji dete može biti + ili -.A kako se prenosi Rh faktor? Da li od rh pozitivnih roditelja može dete da bude rh negativno?
majka | – | + | + | + | + | – | – |
otac | – | + | + | – | – | + | + |
dete | – | + | – | – | + | – | + |