Крвав сатанистички, капиталистички бизнис

Znaš li ti za onu priču o Tamnom vilajetu?
"Ko od ovoga kamenja uzme, požaliće, a ko ga ne uzme požaliće isto."
ili ako ti je to preteško:
"Dala ne dala, uvenućeš"
Gde je problem?

Bože, pa ti pripadaš ispranoj fejsbuk generaciji! Nemoj ti da mi objašnjavaš tu majmunsku američku filozofiju da pošto smo svi grešnici, nema razloga da se kontrolišemo ili da se zgražavamo i da osuđujemo a ja to i na ulici mogu da radim kada za to bude potrebe!

Jaka stvar.
Isto tako samo mnogo jače smrdela je humanost moje vaspitačice u zabavištu, pa sam se ipak izvukao.

Ko te pita za tvoju vaspitačicu? Kakav klinački odgovor.

Ja ne znam, je li neko toj vašoj Fejsbuk generaciji ikad objasnio da su pojmovi poput: fer, humanost na delu, dobroćinstvo isl, samo jedan neophodan začin za jednu vrstu rasprostranjenih iluzija, koje da ne bi postale opasne, odrastao čovek smatra iluzijama i razlikuje ih od ostatka tv. realnosti.

Znači, ljudske vrline nemaju veze sa realnošću... pa ti si neki težak balavander koji ove izlizane fraze ubacuje i rukovodi se.
Moralni poredak je stariji od ovog sveta i stariji od tvoje realnosti. Ono gore pokazuje da si samoživ i da te nije briga za druge i nije ti žao da ih unišiš za svoje potrebe!
Mikro slika REALNOSTI je ono što ti stvaraš ili utičeš na svet a ne ono što ti se nameće kao apsolut!
Čovek je upropastio društvo i duh mnogih nacija, svest za druge, moral a ne ,,realnost"!

- - - - - - - - - -

Da, svako ko nije sa nama protiv nas je, nevernik satana etc.
ŠMGDžB (ml.)

Naravno. Zaboravio si i otpad, ništarija, psihopata (pravi izraz pušipatkić satanin) koji je je u suštini slabić pa onda prihvata zlo i koji se pali pali na patnju drugih i želi da druge načini slične njemu.
Ako ti nisi takav, nisam hteo da te uvredim ako sam nehotice to postigao ali je danas više nego neophodno da se stvari nazovu direktnim i jasnim i pravim imenom zbog podvlačenja jasne granice.
Vrati se na pravi put ako si na pogrešnom.:kpozdrav:

Poslednja izmena:
Naravno. Zaboravio si i otpad, ništarija, psihopata (pravi izraz pušipatkić satanin) koji je je u suštini slabić pa onda prihvata zlo i koji se pali pali na patnju drugih i želi da druge načini slične njemu.

Hteo sam da ti samo nagovestim, ne bi li uvideo sam, ali izgleda moram eksplicitno da ti kažem:

Tako govore nacisti i njima slični, koji misle da ih njihova grlatost i bogatstvo psovki oslobađa obaveze da razmišljaju.

Hteo sam da ti samo nagovestim, ne bi li uvideo sam, ali izgleda moram eksplicitno da ti kažem:

Tako govore nacisti i njima slični, koji misle da ih njihova grlatost i bogatstvo psovki oslobađa obaveze da razmišljaju.

Ako su nacisti bili reakcionarni, to ne znači da svi koji reaguju na nešto onakvo da su nacisti ili fašisti...
Izmenio sam citiranu poruku u međuvremenu. Pogledaj je sada.

Ako ti nisi takav, nisam hteo da te uvredim ako sam nehotice to postigao ali je danas više nego neophodno da se stvari nazovu direktnim i jasnim i pravim imenom zbog podvlačenja jasne granice.
Vrati se na pravi put ako si na pogrešnom.:kpozdrav:

Ako jesam, ako nisam.
Nemam pojma svakako jesam li na pravom ili krivom putu. Hvala na savetu, nisi me uvredio.
No, koliko sam primetio svaki put je pomalo krivudav, a oni ravni i pravilno zarogljeni, malo su mi sumnjivi.
Stvar ukusa valjda, ne bih znao.

Svakako, nigde nema pravog vraćanja, zato bolje, ubuduće izbegavaj da menjaš već postavljene poruke. Bilo je ovde ljudi koji su zbog te svoje navike izašli na prilično loš glas, nezasluženo po mom mišljenju.

Ako su nacisti bili reakcionarni, to ne znači da svi koji reaguju na nešto onakvo da su nacisti ili fašisti...
Izmenio sam citiranu poruku u međuvremenu. Pogledaj je sada.

Svi ti koj reaguju radikalno, populistički, po kratkom postupku, "sve bih ja to uza zid", bogato etiketiraju, odaju da iza tih njihovih proglasa leži malo ili nimalo samostalnog razmišljanja. Takvi obično misle da je preterano razmišljanje suvišno jer kruni monolit discipline, a time i snagu, grupe u ime koje istupaju, ne moraju biti obavezno reakcionarni, ima mnogo suprotnih primera.
Oni samo ne znaju da budu odmereni, po tome ih je lako uočiti.
"Radikali su oni koji misle da ih njihova grlatost oslobađa od obaveze da razmišljaju" -reći su Česlava Miloša, češkog disidenta i filozofa sa kraja šesdesetih prošlog veka.
Ova njegova ocena mi još nije omanula, bio je on mudar čovek. Nije on izmislio da čovek mora da razmišlja, to je deo zakona opstanka čovekove vrste, on je samo to lepo rekao.

Takođe revolucionarne parole tipa:

"...danas više nego neophodno da se stvari nazovu direktnim i jasnim i pravim imenom zbog podvlačenja jasne granice."

odaju zdravo kratku pamet.

Ako je već do nazivanja jasnim i menima:
Danas kao i oduvek, jedino neophodno je dočekati sutra, da se ne lažemo.
Sve ostalo je ŠMGDžB (ml.)

A, granice postavlja onaj ko ne vidi bez njih, ili što je još češće, a mnogo gore, onaj ko neće da vidi bez njih.

Vidi, pak samo onaj ko misli, jer između ostalog taj i zna kuda da gleda.

Ostali, uglavnom laju na zvezde, u horu većinom.

Ako jesam, ako nisam.
Nemam pojma svakako jesam li na pravom ili krivom putu. Hvala na savetu, nisi me uvredio.
No, koliko sam primetio svaki put je pomalo krivudav, a oni ravni i pravilno zarogljeni, malo su mi sumnjivi.
Stvar ukusa valjda, ne bih znao.

Svakako, nigde nema pravog vraćanja, zato bolje, ubuduće izbegavaj da menjaš već postavljene poruke. Bilo je ovde ljudi koji su zbog te svoje navike izašli na prilično loš glas, nezasluženo po mom mišljenju.

Svi ti koj reaguju radikalno, populistički, po kratkom postupku, "sve bih ja to uza zid", bogato etiketiraju, odaju da iza tih njihovih proglasa leži malo ili nimalo samostalnog razmišljanja. Takvi obično misle da je preterano razmišljanje suvišno jer kruni monolit discipline, a time i snagu, grupe u ime koje istupaju, ne moraju biti obavezno reakcionarni, ima mnogo suprotnih primera.
Oni samo ne znaju da budu odmereni, po tome ih je lako uočiti.
"Radikali su oni koji misle da ih njihova grlatost oslobađa od obaveze da razmišljaju" -reći su Česlava Miloša, češkog disidenta i filozofa sa kraja šesdesetih prošlog veka.
Ova njegova ocena mi još nije omanula, bio je on mudar čovek. Nije on izmislio da čovek mora da razmišlja, to je deo zakona opstanka čovekove vrste, on je samo to lepo rekao.

Takođe revolucionarne parole tipa:

"...danas više nego neophodno da se stvari nazovu direktnim i jasnim i pravim imenom zbog podvlačenja jasne granice."

odaju zdravo kratku pamet.

Ako je već do nazivanja jasnim i menima:
Danas kao i oduvek, jedino neophodno je dočekati sutra, da se ne lažemo.
Sve ostalo je ŠMGDžB (ml.)

A, granice postavlja onaj ko ne vidi bez njih, ili što je još češće, a mnogo gore, onaj ko neće da vidi bez njih.

Vidi, pak samo onaj ko misli, jer između ostalog taj i zna kuda da gleda.

Ostali, uglavnom laju na zvezde, u horu većinom.

Greška. Ovo što sam izneo je zdravorazumski i nije potrebna nikakva filozofija kada se uvide činjenice da su ljudi sve bolesniji i bolesniji od svakakvih tumora, opšte slabosti a deca od 15g izgledaju ko nekad sa 20, da je moral skoro nestao i da je sve manje onih koji se svojom voljom odupiru iskušenjima zla tj. nemorala.
A ovo ne da se tiče opstanka, nego je jedno od glavnih stvari koje dovode u pitanje opstanak ljudi.
Naprotiv, ja sam opozicionalan prema mnogo čemu i nikako ne idem sa ,,krdom" (mada nema ničeg pogrešnog u tome da se društvo slaže i da se zajednički bori) a nije lepo govoriti o ljudima koji vide kuda svet ide, da su sebični i plitki, željni prihvatanja što opet nije ništa loše.
Inače, život često ne trpi filozofiju kada se o činjenicama radi.

Svojevremeno sam negde citao da i u Koka-koli behu nadjene celije ljudskog porekla?

Sad da vas pitam...jel' stvarno mislite da u danasnje vreme postoji nesto kao "cist vazduh","zdrava hrana","prirodno poreklo","nezagadjena voda?"

onako, iskreno...

Negde jos uvek postoji, sa tendencijom rasta da se izgubi potuno.
E to treba da se spreci dokle god nas ima razumnih.
Kad se izgubi potpuno bice kasno.
I zbog toga treba da se siri prica, sto je vise ljudi svesno veca je mogucnost da ce se nesto promeniti.

Greška. Ovo što sam izneo je zdravorazumski i nije potrebna nikakva filozofija kada se uvide činjenice da su ljudi sve bolesniji i bolesniji od svakakvih tumora, opšte slabosti a deca od 15g izgledaju ko nekad sa 20, da je moral skoro nestao i da je sve manje onih koji se svojom voljom odupiru iskušenjima zla tj. nemorala.
A ovo ne da se tiče opstanka, nego je jedno od glavnih stvari koje dovode u pitanje opstanak ljudi.
Naprotiv, ja sam opozicionalan prema mnogo čemu i nikako ne idem sa ,,krdom" (mada nema ničeg pogrešnog u tome da se društvo slaže i da se zajednički bori) a nije lepo govoriti o ljudima koji vide kuda svet ide, da su sebični i plitki, željni prihvatanja što opet nije ništa loše.
Inače, život često ne trpi filozofiju kada se o činjenicama radi.

Zdravorazumski nije dosta.
To što si primetio, vide svi zdravog razuma, manje ili više. Taman toliko da počnu da se nadmudruju, ono čiji je konj bolji.
Samo pojmovima kao što su zlo nemoral i sl se ne mogu objasniti pojave koje nas snalaze. Potrebno je uočiti i sile njihove opozicije, shvatiti dinamiku međudejstva ovih sila, tek onda se ukaže po koji odgovor.
To ja zovem zdravorazumski i kao što rekoh to nije dosta, jer svaki čovek na svet gleda samo iz svog ugla, kroz ono šta je sam doživeo i osetio. To, kod svakog od nas krivi sliku sveta, svakom na drugačiji način i nikakvog smisla nema druge ubeđivati da je tvoj način pravi za razliku od njihovih. Danas, to zna jako malo ljudi i svi misle da su objektivni tj svako misli da je on sam najobjektivniji.
Kada su pitanju obične svakidašnje gluposti to i ne smeta mnogo. Vreme, rezultati utakmica, izbori, glupe serije, burek, pivo, gradski prevoz, tu smo svi mi relativno normalni, zdravorazumski kako ti kažeš, stvarno i objektivni. Zato naše zajedništvo najbolje i funkcioniše u tim stvarima. No, čim se malo misleći odmaknemo od toga, a moramo, inače nas ubrzo neće biti, nastane igranka. To je zato što svi mi vidimo isto, a tumačimo, svako već po svojoj pameti, uglavnom prekratkoj, uglavnom umišljen da zna najboje.
Tako ne može, ustvari može, ali ne baš dugo.
Nema ničeg pogrešnog u tome da se društvo slaže i da se zajednički bori, zaista.
Problem je samo, što tako nešto postoji samo u stripovima o Mirku i Slavku, u novije vreme i o kapetanu Draganu.
Te i takve revolucije često počivaju na veoma plemenitim idejama, ali realizacija svake od njih prolazi putem koji ne prašta ni jedan korak, jer se zasniva na, kao voda sa izvora čistoj, prirodnoj sebičnosti. Ni jedno ni drugo, ni svetle ideje ni sebičnost, nije to ništa loše, ali nema načina da se nešto napravi, a da se te dve stvari nerazdvojivo ne pomešaju.
Zato ne bih baš mnogo da razgraničavam.

Zdravorazumski nije dosta.
To što si primetio, vide svi zdravog razuma, manje ili više. Taman toliko da počnu da se nadmudruju, ono čiji je konj bolji.
Samo pojmovima kao što su zlo nemoral i sl se ne mogu objasniti pojave koje nas snalaze. Potrebno je uočiti i sile njihove opozicije, shvatiti dinamiku međudejstva ovih sila, tek onda se ukaže po koji odgovor.
To ja zovem zdravorazumski i kao što rekoh to nije dosta, jer svaki čovek na svet gleda samo iz svog ugla, kroz ono šta je sam doživeo i osetio. To, kod svakog od nas krivi sliku sveta, svakom na drugačiji način i nikakvog smisla nema druge ubeđivati da je tvoj način pravi za razliku od njihovih. Danas, to zna jako malo ljudi i svi misle da su objektivni tj svako misli da je on sam najobjektivniji.
Kada su pitanju obične svakidašnje gluposti to i ne smeta mnogo. Vreme, rezultati utakmica, izbori, glupe serije, burek, pivo, gradski prevoz, tu smo svi mi relativno normalni, zdravorazumski kako ti kažeš, stvarno i objektivni. Zato naše zajedništvo najbolje i funkcioniše u tim stvarima. No, čim se malo misleći odmaknemo od toga, a moramo, inače nas ubrzo neće biti, nastane igranka. To je zato što svi mi vidimo isto, a tumačimo, svako već po svojoj pameti, uglavnom prekratkoj, uglavnom umišljen da zna najboje.
Tako ne može, ustvari može, ali ne baš dugo.
Nema ničeg pogrešnog u tome da se društvo slaže i da se zajednički bori, zaista.
Problem je samo, što tako nešto postoji samo u stripovima o Mirku i Slavku, u novije vreme i o kapetanu Draganu.
Te i takve revolucije često počivaju na veoma plemenitim idejama, ali realizacija svake od njih prolazi putem koji ne prašta ni jedan korak, jer se zasniva na, kao voda sa izvora čistoj, prirodnoj sebičnosti. Ni jedno ni drugo, ni svetle ideje ni sebičnost, nije to ništa loše, ali nema načina da se nešto napravi, a da se te dve stvari nerazdvojivo ne pomešaju.
Zato ne bih baš mnogo da razgraničavam.

I? Gde grešim?
Znam ja kakva je revolucija komunistička a nisam komunista i ne želim takvu revoluciju sa takvim ciljevima i ne znam zašto skrećeš sa teme na mene i moje mišljenje.
Ne postoji crno i belo? A inače poniženje čistog nevinog deteta kada od njega prave dodatak ishrani je sivo?
Normalno da postoji i da može postojati zdravo društvo koje će svi od reda da kazne, ukoliko imaju moć, te gazde iz tih korporacija koji se bave onim o čemu se ovde dosađujemo a neki filozofiraju obilazeći temu.
U ljudskoj prirodi nije sebičnost. Čovek je promenjljiv i može od najboljeg postati najgori ako postane plitak i samoživ tj. ako da gresima da vladaju a on se ulenji i ne razmišlja.
Ono što postoji danas ne znači da ga je bilo oduvek.
I posle mi odgovori mi direktno i jasno.

Poslednja izmena:
Između crnih i belih šešira, jer šeširdžija, pre svega ima raznih.

Kakva glupost.
Ti kao da ne znaš šta je dobro a šta loše...
Meni i drugima, neodređeni, nije potreban neko ko će mi obsjanisti razlike između dve strane, dobra i zla ili šta je uopšte dobro a šta loše...
Ovo je besmislena rasprava.

Poslednja izmena:
I? Gde grešim?
Znam ja kakva je revolucija komunistička a nisam komunista i ne želim takvu revoluciju sa takvim ciljevima i ne znam zašto skrećeš sa teme na mene i moje mišljenje.
Grešiš, jer misliš da postoji dobra revolucija, onakva po tvojoj želji. To je samo ideja o revoluciji ili ne mora ni da bude revolucija, to je ideja manje ili više jasna. Njena realizacija je nešto što o čemu svaka ideja sanja, ali to ne ide onako kako čovek obično planira.
Otkud znaš da su svi predratni komunisti želeli baš takvu revoluciju kakva je ispala?
Ne skrećem sa teme, od početka se bavim tobom i tvojim mišljenjem, nema baš mnogo smisla odvajati ih.

Ne postoji crno i belo? A inače poniženje čistog nevinog deteta kada od njega prave dodatak ishrani je sivo?
Ne, to je lakoumna osuda koja priču svodi na špageti vestern, da se slučajno ne bi moralo malo dublje razisliti.
Gde ti vidiš poniženje, placente koja se baca nakon svakog porođaja otkad je sveta, a tek odnedavna koristi u medicini i kozmetici ili pobačaja po želji ili nuždi majke, gde fetus ide u đubre, a tek odnedavna u medicinu i farmaceutsku industriju, ja vidim recirklažu iz korisoljublja i šansu da se ponekom živom produži život, na račun onoga što je ovo društvo već odbacilo.

Normalno da postoji i da može postojati zdravo društvo koje će svi od reda da kazne, ukoliko imaju moć, te gazde iz tih korporacija koji se bave onim o čemu se ovde dosađujemo a neki filozofiraju obilazeći temu.

Može da postoji, ali ono koje je sto posto zdravo ne može i ne postoji.
Tako isto ne postoje ni gazde korporacija koji su sto posto zli i naopaki.
Osim u pomenutim filmovima.

U ljudskoj prirodi nije sebičnost. Čovek je promenjljiv i može od najboljeg postati najgori ako postane plitak i samoživ tj. ako da gresima da vladaju a on se ulenji i ne razmišlja.

U ljudskoj prirodi jeste sebičnost, ali isto tako i altruizam, dva suprotna principa u veoma dinamičnom međudejstvu

Ono što postoji danas ne znači da ga je bilo oduvek.
Ne znači.
I posle mi odgovori mi direktno i jasno.

Nadam se da je ovo dovoljno jasno.

Kakva glupost.
Ti kao da ne znaš šta je dobro a šta loše...
Meni i drugima, neodređeni, nije potreban neko ko će mi obsjanisti razlike između dve strane, dobra i zla ili šta je uopšte dobro a šta loše...
Ovo je besmislena rasprava.

A ti znaš?

Što nam neodređenima, onda potanko ne objasniš?

Biće mi čast.

("Kakva glupost" ili "Ovo je besmislena rasprava" koriste obično oni koji ne bi da kapiraju. Ko te ovde tera da se baviš glupostima?)

Grešiš, jer misliš da postoji dobra revolucija, onakva po tvojoj želji. To je samo ideja o revoluciji ili ne mora ni da bude revolucija, to je ideja manje ili više jasna. Njena realizacija je nešto što o čemu svaka ideja sanja, ali to ne ide onako kako čovek obično planira.
Otkud znaš da su svi predratni komunisti želeli baš takvu revoluciju kakva je ispala?
Ne skrećem sa teme, od početka se bavim tobom i tvojim mišljenjem, nema baš mnogo smisla odvajati ih.

Ne kažem da su svi predratni komunisti hteli što i crveni ustaša tito koji je poubijao klevetom srpske komuniste iz komenterne. To je za istoriju.

Ne, to je lakoumna osuda koja priču svodi na špageti vestern, da se slučajno ne bi moralo malo dublje razisliti.
Gde ti vidiš poniženje, placente koja se baca nakon svakog porođaja otkad je sveta, a tek odnedavna koristi u medicini i kozmetici ili pobačaja po želji ili nuždi majke, gde fetus ide u đubre, a tek odnedavna u medicinu i farmaceutsku industriju, ja vidim recirklažu iz korisoljublja i šansu da se ponekom živom produži život, na račun onoga što je ovo društvo već odbacilo.

Fetus za tebe nije čovek? Odrekla ga se nesavesna majka iliti dromfulja koja neće da diže decu nego da se ebe bez gumice, ne društvo.
Abortus je zločin, tačka.

Može da postoji, ali ono koje je sto posto zdravo ne može i ne postoji.
Tako isto ne postoje ni gazde korporacija koji su sto posto zli i naopaki.
Osim u pomenutim filmovima.

Da uvek će biti kriminala i labalnih.
Ovi naravno nisu nimalo zli iako truju svet svojim zavisničkim smesama. A što si ti mislilac:roll:

U ljudskoj prirodi jeste sebičnost, ali isto tako i altruizam, dva suprotna principa u veoma dinamičnom međudejstvu

Dakle po tebi ne postoje ni zli ni dobri nego je to pomešano i kako oni imaju svoju vrednost iako su činili to što su gazde pepsija na primer činili?
Da, i u njima ima dobrote pa ih je zato teško optužiti.:mrgreen:
Razumem ja da je čovek, pošto je i biološko biće, teži da sebe zadovolji ali je svestan svoje vrednosti i vrednosti drugih ljudi i da ih treba paziti ukoliko oni svojom pažnjom, ljubavlju i ponašanjem prema njemu to dopuštaju.
Čini mi se da mnogo gledaš filmove (ili bar tako razmišljaš) koji ,,teraju na razmišljanje" o životu zločinaca i o tome kako su teško živeli pa su postali to što su postali ali ne njihovom krivicom. Oni su u suštini žrtve...:D
Nisam li daleko od istine jer imam takav utisak da želiš da ih opravdaš a da ostaviš utisak racionalnog (šta god danas to sve značilo) i objektivnog tipa.

Ne znači.

Nadam se da je ovo dovoljno jasno.

Jasno.

Poslednja izmena:
Много крвавији бизнис праве разни робовласници по Индокини, Африци, Индији и Кини.
Користе клинце за све, од ринтања у фабрикама, преко којекаквих шема крађа и прошења, до разних изопачености.
Да не спомињемо "фабрике беба" и којешта још.
Добро рече Брзи - људи су, част изузецима, измет...
Приче о неким додацима неким пићима служе управо да замаскирају праве проблеме.
Као и фотке пи*ке Бритни Спирс, сиса Станије Добројевић, или "вјечити дерби" у било ком спорту.

A ti znaš?

Što nam neodređenima, onda potanko ne objasniš?

Biće mi čast.

("Kakva glupost" ili "Ovo je besmislena rasprava" koriste obično oni koji ne bi da kapiraju. Ko te ovde tera da se baviš glupostima?)

Au...
Pa jel povređivati nekog i imati koristi od njegove patnje isto što i brinuti čuvati i voleti?
Paradoksi su paradoksi ali to ne znači da sam taj zakon nije u redu, već da su ljudi nesavršeni zbog spoja dve prirode koje su dve sasvim suprotne krajnosti.
Dakle, savršenstvu treba težiti tj. vrlinama.
Šta te buni?

Много крвавији бизнис праве разни робовласници по Индокини, Африци, Индији и Кини.
Користе клинце за све, од ринтања у фабрикама, преко којекаквих шема крађа и прошења, до разних изопачености.
Да не спомињемо "фабрике беба" и којешта још.
Добро рече Брзи - људи су, част изузецима, измет...
Приче о неким додацима неким пићима служе управо да замаскирају праве проблеме.
Као и фотке пи*ке Бритни Спирс, сиса Станије Добројевић, или "вјечити дерби" у било ком спорту.

Dakako.
Razlike između iskorišćavanja i manipulacijom dece i time ih dovoditi u opasnost i ovih koji ih pretvaraju u kolu nema.
Ipak, možemo da zahvalimo internetu koji ima vesti i ispovesti svedoka za sve što nas interesuje za svaku temu.
To će da bidne dok ne počnu da ga cenzurišu i zato priprema skidanje u pdf i cele stranice.

Au...
Pa jel povređivati nekog i imati koristi od njegove patnje isto što i brinuti čuvati i voleti?
Paradoksi su paradoksi ali to ne znači da sam taj zakon nije u redu, već da su ljudi nesavršeni zbog spoja dve prirode koje su dve sasvim suprotne krajnosti.
Dakle, savršenstvu treba težiti tj. vrlinama.
Šta te buni?

Razlika između čistote principa za koje se zalažeš i oštrine radikalnih osuda kojima se razmahuješ.
Ta smesa me asocira na one, koji su sredinom prošog veka širom Evrope patili od grčeva u desnom ramenu, na javnim istupima, uglavnom

Trebalo bi više razmisliti.

Back