krv u stolici??

Tek kada odradi kolonoskopiju znace se sta je tacno. Krvarenej mzoe biti iz hemoroida, ali moze biti i drugi uzrocnim. Napamet se ne mzoe nikako pricati, a bez kolonoskopije sa sigurnoscu konstatovati. Pogotovo sto je ona stara. Tu se obavezno rade kolonoskopije kod krvarenja. Najveca greska lekara je da misli da je krvarenje zbog hemoroida.
aha ako nisu hemoroidi onda da nastavi sa sedenjem i nekretanjem i nejedenjem zdravije hrane?hahahahahahahahah

aha ako nisu hemoroidi onda da nastavi sa sedenjem i nekretanjem i nejedenjem zdravije hrane?hahahahahahahahah

Ohohooo, pa ko je to meni odgovorio ala "j..cu ti mater posle na replici" prim. aut Toma Diploma ?

Dakle da vidimo sta sam ja tacno izjavio?

Tek kada odradi kolonoskopiju znace se sta je tacno. Krvarenej mzoe biti iz hemoroida, ali moze biti i drugi uzrocnim. Napamet se ne mzoe nikako pricati, a bez kolonoskopije sa sigurnoscu konstatovati. Pogotovo sto je ona stara. Tu se obavezno rade kolonoskopije kod krvarenja. Najveca greska lekara je da misli da je krvarenje zbog hemoroida.

A ti posle ovoga, uzimas i pises SVOJU recenicu, koja je u obliku petitio principii logicke greske - nepravilnog bezobraznog pitanja koje sa sobom nosi namernu satanizaciju diskutanta, i naravno lepis je MENI da ispadne da sam je JA IZJAVIO :

Aha, ako nisu hemoroidi onda nemas pravo da dopises namernu glupost koju ti IZMISLIS i onda prikacis drugom da to isto misli ili zakljucuje. Jer, to nije niko drugi izjavio, nego TI.

Dakle, zakljucak ako nisu hemoroidi onda da nastavi sa sedenjem i nekretanjem i nejedenjem zdravije hrane je totalno retardiran i logicki nepravilan kao i neistinit. :rtfm:

Ako nisu hemoroidi a ima krvarenja moze biti svasta - Divertikulitis, Kronova bolest i ulcerozni kolitis, moze biti kancer debelog creva, odn rektuma (ako oseca da se nije lepo ispraznio uvek i ako je krv svetlocrvene boje, onda je moguc kancer na poslednjem delu debelog creva, nisko dole), zatim moze biti kancer zeluca, ukoliko je stolica sa melenom - crne boje, jer onda krv zbog kiselina menja boju iz svetlocrvene sveze u tamno bordu i crnu. Itd itd itd.

Dakle, nemoj ovde namerno postavljati netacno SUGERISUCA pitanja koja u sebi sadrze precutan odgovor i koja kazuju nesto sto NIJE IZGOVORIO sagovornik - Niko ovde, ali niko ne zagovara da se ljudi ne bave umerenim fizickim zdravim aktivnostima, da se zdravo, pravilno hrane, da setaju, da budu vedri, da budu optimisti i sve ostalo sto svako po defaultu zna, jedino ako neko oboli od neke psihoze pa pocne da lupa suprotno.

Ja ne znam kako ti mozes da napravis takvu Strawman logicku gresku i da onda tako napakujes nekom, ajde meni, al videh gore pakovao si i Mikelu koji je sada licencirani doktor.
Da, ni on za tebe nista ne zna, ti si sveznalica iako si tesko neobrazovan, nista nisi zavrsio, pogotovo sto ima konekcija sa medicinom, al ti zato ne nedostaje nekulture i sramote da jednom lekaru pricas da nema pojma.

Mozda Mikelo nije dr nauka filologije ili dr nauka komunikologije, vrstan psihoterapeut, pa ne ume tebi takvom da pojasni i objasni sta je tacno mislio (iako svi mi osim tebe kapiramo), ali to i nije njegova struka i duznost, covek je lekar a ne komunikolog i naucnik koji proucava reci, smisao reci, tekst, komunikaciju ili sta vec, pa da bi ti shvatio sta je zeleo reci.

Evo da ja probam - Mikelo, ja i jos neki su pokusali da ti skrenu paznju da ne dovodis pacijente u zabludu. Dakle, JESTE POZELJNO da se ljudi bave sportom, setnjom, zdravo da se hrane, da ne sede puno, da ne jedu ljuto i zacinjeno ukoliko vec krenuli hemoroidi i sl, ali TO NIJE SAMO PO SEBI UVEK I KOD SVAKOG U Z R O K nastanka hemoroida i drugih gastrointestinalnih bolesti koje nastaju pocev od aftoznog stomatitisa u ustima pa sve do analne fisure recimo, ili pilonidalne bolesti (pilonidalni sinus, urasla dlaka na zadnjici blizu anusa).

Sta vise i kod ovih sto "nepravilno zive" il puno sede kao programeri ili kamiondzije, kada se javi patologija hemoroida ili kolitis neki, divertikulitis i sl, NE MOZEMO sa sigurnoscu reci da je to - zato sto mnogo sedeo. Milijarde ljudi tako sede, pa oni ne dobiju, a zasto ovaj jedan na 200 000 njih ? Genetika, genetika bato. Ona je najvise odgovorna na sve. Imunitet. Sklonost ka autoimunim bolestima i bagovanju imuniteta. Mutacije gena.

To sto dugo sede, to je OTEZAVAJUCA OKOLNOST, ali kada neko ima "dobru genetiku", odn ima genetsku antisposobnost za oboljevanje od neke bolesti, pa taj moze da "dubi na glavi" i da sve radi namerno kako ne treba - da se nateze na wc solji da hronicno kaslje, da pusi pije, jede zacinjeno, masno, da je antisportista - NECE DOBITI HEMOROIDE A NI DRUGE GASTROINT BOLESTI.

Ovo nije preporucljivo raditi, ali samo kazem da to sto ti tvrdis NIJE GLAVNI UZROK za nastanak raznih bolesti, nego samo otezavajuca okolnost koja dodatno kvari klinicku sliku i brze progresira VEC NASTALA BOLEST, pa logicki dosledno, shodno tome, ni ispravljanje tih losih faktora samo po sebi NIJE LEK ZA BOLESTI, pogotovo one progresivne u jednom pravcu, autoimune i neizlecive sa visokim skorom mortaliteta. U svakom slucaju osoba treba da tezi tome, tim savetima sto si ti napisao i da ih upraznjava, ali lekari i strucnjaci MORAJU objasniti lepo pacijentima i obicnimgradjanima, da to NIJE J.... LEK ZA BOLEST, VEC DA SE MORAJU JAVITI LEKARIMA RADI DETALJNIJIH ISPITIVANJA, pogotovo da odu na "zlatni standard" medicinske procedure - KOLONOSKOPIJU (nista rektoskopija, nista pregled prstom, nista ultrazvuci, kolonoskopija je must have, cak i kada imate vrlo malo simptoma - moguce je da imate kancer debelog creva i da, od kada vam krenu tegobe zivite narednih 6 meseci do godinu dana).

Nadam se da sada bar malo razumes.
Nije ovo nikakva teorija zavere "farmakomafijasa" Mikela, bRua i jos nekih, koji ne podrzavaju zdrav zivot, a guraju bolesnicima lekove u ruke da zarade masne pare, vec se radi o logickim greskama u zakljucivanju o medicinskim temama, koje nestrucni neobrazovani ljudi i uplaseni pacijenti donose.

Cilj nam nije da sprecimo da se ljudi setaju po parkovima, da bude manje guzve, vec da zaista objasnimo ljudima sta je UZROK BOLESTI, sta posledica, a sta LEK, sta su olaksavajuci faktori, sta otezavajuci, sta su promene u zivotnoj sredini, ishrani, koje su BLAGONAKLONE na tok bolesti i malkice olaksavaju pacijentu bolovanje, a sta su faktori koje OTEZAVAJU tok bolesti i vode tezoj klinickoj slici i patologiji, te izazvanom komorbiditetu drugih bolesti koje idu u kompletu.

Prestani vise da zenskim forumasima, pa cak i zenskoj deci kao neki pedofil pises "kad si imala zadnji sexic, koliko puta siris noge nedeljno, kako je bilo poslednji put, salji gole slike u inbox da onanisem"., a muske pacijente da lecis "setnjama u parkovima" i vozenjem bicikla. Zaista.
Kazes pratim te po forumu i proganjam, pa niej bas tako, nego ti svuda pises jedne te iste nebuloze, i to bolesnim ljudima, pa na kojoj god temi na zdravlju ili psihologiji da udjem eto tebe i 2 situacije:

ako je zensko - "kad si imala zadnji sexic, je l se j... redovno m - kiss, pusa, srculence".
ako je musko - "Setaj se po parku, jedi zdravo, teraj biciklu, bezi dalje od farmakomafijasa". :roll:

:bye:

Back