Krv u ispljuvku

• Začetnik teme Začetnik teme sdis
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sdis

Početnik
Poruka
1
Zdravo. Imam 18 godina i veoma sam zabrinut za trenutno zdravstveno stanje.
Pre tri meseca su počela da me bole pluća pomalo. Bio sam na promaji u hali i od tada su počeli bolovi. Taj bol je postepeno slabio da se eto sada i ne oseća. Znači, kada se ne pazim i izlažem promaji bol se malo pojača, a kada se "pazim" bol nestane. Napominjem da taj "bol" nije bio jak, već sam osećao da se nešto dešava u plućima. Mislio sam to je mala upala pluća i proći će, ali pre oko mesec dana primetio sam tačkicu krvi u ispljuvku. Nekad je tračica a nekad kao mala grudvica. E, to me je već uplašilo. Krv mogu videti retko kada, ponekad u rasponu od 2-3 dana, a može se videti samo kada se nakašljem i opteretim grlo.
E sada, mislio sam da je ta krv povezana sa plućima, međutim bol u plućima je nestao a krv je još uvek tu. :think:
I ono zbog čega se sada najviše brinem je to da kada sam sinoć legao da spavam, grlo me je "zagolicalo" i kašljao sam jako 2-3 minuta i kada sam ispljunuo, primetio sam dosta krvi u ispljuvku i grlo me je malo bolelo. Sada mi je grlo ok i nema krvi.
Odakle potiče ta krv i koliko je to ozbiljno?
I da, krv ne mogu videti u običnom ispljuvku već samo kada se nakašljem.
Ostalo: Nemam temperaturu, lepo se osećam, ne boli me glava, nisam smršao... Znači osećam se potpuno normalno.
Hvala unapred.

Треба да одеш код оториноларинголога (др за ухо, грло и нос) да ти неко мало ларингоскопом погледа дисајне путеве до трахеје. Не би било лоше урадити и снимак плућа. За сваки случај.;)
Колико је опасно знаће се након прегледа.

Back