Kruna na glavi

Za kvalitetan odnos je potrebno da oboje odloze svoje krune, u svoja cetiri zida i cetiri oka, a pred drugima da paze da se onom drugom ista ni ne naheri.

Stava sam da nekome do koga nam je stalo treba da budemo podrska, vetar u ledja,... Ali ne verujem u borbu ZA nekoga. Mozemo se boriti samo SA nekim, za odnos ako je zelja obostrana. Cim jedna starna samo pomisli na kraj, vec je vreme za kraj.

Kažu da je bolje izgubiti dostojanstvo zbog ljubafi, nego ljubaf zbog dostojanstva.

i sad, okej..znamo svi da su muškarci, glede ove izreke, uglavnom jel'te, krmad..

Povrede pa se izvinjavaju, razbiju pa lepe, pljuju pa ližu, mole kukaju cmizdre..jednom rečju, bore se ljudi za ljubaf bre..!

A kako je sa ženama?

Da li vam je nekada pala kruna s glave?

Da li ste ga nekada vukle za nogavicu, pred zgranutim komšilukom?

Da li ste ga blokirale na vajberu pa posle kao slučajno slale poruke?

Ili ste radije gutale tablete, zatrpavale se poslom,filmovima, drugim usputnim muškarcima...jer vi kada kažete Ne, onda je to Ne ?

Hvala

Jesam, mnogo puta, i nije mi uopšte pala kruna s glave niti me sramota. Dok god ima ljubavi u meni, posipaću se pepelom bez problema. Ima samo jedna mala začkoljica. Svaki takav slučaj je po jedan rez, ubod, rana, kakogod, mojim osećanjima. Kad rana postane preduboka, ljubav umire i nestaje. I tu svemu bude kraj.
Pored mene bi mogao do kraja života ostati čovek koji pazi da me ne povredi previše. Nisam preterano krhka, ali imam granicu pucanja kao i svi. Ne odgovaraju mi kolerici, ni preterano osetljivi ljudi. Takvima najviše moraš da titraš.

Za kvalitetan odnos je potrebno da oboje odloze svoje krune, u svoja cetiri zida i cetiri oka, a pred drugima da paze da se onom drugom ista ni ne naheri.

Stava sam da nekome do koga nam je stalo treba da budemo podrska, vetar u ledja,... Ali ne verujem u borbu ZA nekoga. Mozemo se boriti samo SA nekim, za odnos ako je zelja obostrana. Cim jedna starna samo pomisli na kraj, vec je vreme za kraj.

Mnogi parovi u dugogodisnjih brakovima kazu da je vrlo cesto razlog zasto su ostali zajedno to sto oboje nisu pozeleli da se razvedu u istom trenutku. :D

Nisu stvari crno-bele u zivotu. Normalno je i posumnjati u svoje izbore, preispitivati se, normalno je i da imas periode kada ti sa nekim ne ide bas najbolje, pa mozda pomisljas na neku alternativu, to ne znaci da zivot ne pokaze da je to ipak najbolje resenje za tebe i da posle krize shvatis da to zelis i volis. Nema osobe koja u odredjenim momentima ma koliko volela svoje izbore nije imala sumnje da li je bas taj/ta najbolji za nju, da li je to sto je odabrao kao profesiju bas ono sto zeli. Zato kad dodju takvi momenti, dobro je da neko drugi manje zeli kraj.

Ako je zaista kraj, ti tu ne mozes nista osim da znas da prepoznas momenat kada je vreme za odustajanje kao i da taj momenat ne dodje ni prerano ni prekasno, jer mu dodje na isto. Ni previse a ni premalo ponosa.

Kažu da je bolje izgubiti dostojanstvo zbog ljubafi, nego ljubaf zbog dostojanstva.

i sad, okej..znamo svi da su muškarci, glede ove izreke, uglavnom jel'te, krmad..

Povrede pa se izvinjavaju, razbiju pa lepe, pljuju pa ližu, mole kukaju cmizdre..jednom rečju, bore se ljudi za ljubaf bre..!

A kako je sa ženama?

Ili ste radije gutale tablete, zatrpavale se poslom,filmovima, drugim usputnim muškarcima...jer vi kada kažete Ne, onda je to Ne ?

Hvala

Morala bih da budem iskrena i kažem da do sada nisam tako zabrljala da bih morala da vučem za nogavicu.
Moje veze su bile jednostavne, duže bi bilo lepo a onda bi sporo curila ljubav do kraja...nikada nisam otišla, makar ne u ozbiljnijem dobu, uz tresak vratima...umem da se svadjam ali ne raskidam...ma koliko bila besna imam negde na pameti da se nešto teško zaboravlja, kao na primer "ne volim te, varala sam te, neću više da te vidim, nije mi lepo sa tobom"...kada bih to rekla i mislila stvarno ne bih imala obraza da se vratim, pa nije on otirač...kao sto ne bih ostala sa njim u suprotnom slučaju, kada bih ja bila ta kojoj su reči upućene...

A kako je sa ženama?

Hvala
Meni se samo par muskaraca dopadalo u zivotu i nisam se nesto dostojanstveno ponasala. Rekla bih da ja uopste nisam dostojanstvena licnost! Imam gomilu primera da pokazem svoju nedostojanstvenost, ali svi ljudi oko mene cak i oni koji me ne poznaju misle da sam izuzetno dostojanstvena. Prosto je to prvi utisak koji ljudi imaju o meni. Nalazim ovo u ovom momentu introspekcije u nedostatku niceg pametnijeg veoma interesantnim i pitam se kako i zasto se to desava. Ali naravno odgovor necu dobiti u moru nepoznatih osoba.

Meni se samo par muskaraca dopadalo u zivotu i nisam se nesto dostojanstveno ponasala. Rekla bih da ja uopste nisam dostojanstvena licnost! Imam gomilu primera da pokazem svoju nedostojanstvenost, ali svi ljudi oko mene cak i oni koji me ne poznaju misle da sam izuzetno dostojanstvena. Prosto je to prvi utisak koji ljudi imaju o meni. Nalazim ovo u ovom momentu introspekcije u nedostatku niceg pametnijeg veoma interesantnim i pitam se kako i zasto se to desava. Ali naravno odgovor necu dobiti u moru nepoznatih osoba.
Što ti ne bismo rekli,kao da je to za jednog psihologa nešto naročito...
Tvoj libido (Id) nadjačava tvoj superego ili jednostavnije:ljubav i tvoje ljubavne želje su jače od tvojih usvojenih (društvenih) normi ponašanja i stavova.
Vređa to tvoj ego,ali to smatraš cenom ljubavi...:lol:
Dušo draga-jako si u pravu...Ybš šta će ko misliti, Viva amore!

Poslednja izmena:
Što ti ne bismo rekli,kao da je to za jednog psihologa nešto naročito...
Tvoj libido (Id) nadjačava tvoj superego ili jednostavnije:ljubav i tvoje ljubavne želje su jače od tvojih usvojenih (društvenih) normi ponašanja i stavova.
Vređa to tvoj ego,ali to smatraš cenom ljubavi...:lol:
Dušo draga-jako si u pravu...Ybš šta će ko misliti, Viva amore!
Viva indeed :)

Back