Krstovi u drvetu

Hrastovnik

Poznat
Poruka
9.374
regkrstudrvetusrebrenic.jpg

Zapis u drvetu: krest ili krst (cuva se u manastru Sase kod Srebrenice).

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.70.html:344731-Srebrenica-Krst-u-drvetu

profilepic1875246gif.jpg

Bozanski zapis u stablu drveta: krest sa ocilima (negdje iz Srbije)

drvenikrst.jpg

Bozanski zapis sa Radan planine u Srbiji: plameni krest.

dsc0269pi.jpg

Zapis u drvetu: krest (krst), selo Magas, atar cerak ispod Radan planine u Srbiji (samo petnaestak kilometara od mjesta gdje je nadjen radanski krest.

dsc0420d.jpg

Bozanski zapisi kazuju vise od proroka.

207449krstkf.jpg

Bozanski zapis: krest u drvetu kod Vucitrna, Kosovo, Srbija

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/194016/Vucitrn-Srbi-u-drvetu-pronasli-krst

repsrbikimmalautxt.jpg

Zapis u drvetu, Priluzje, Kosovo, Srbija

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...69-Priluzje-Srbima-krst-u-drvetu-predskazanje

Kako objasnjavate ovo?

Poslednja izmena:
Nadam se da imas zdrave oci, te ce ti one pomoci da gledajuci zakljucis da je to nije niko pravio, nego je to tako. Udji na link, razgledaj sliku i godove drveta:

http://imageshack.us/f/338/dsc0420qj.jpg/

Kazem ti, ili je drvo kao mlado zasecano ili je kasnije izdubljeno pa umetnuto drugo drvo. Ako postoji link ka video snimku gde se vidi da neko preseca drvo i nalazi krst u njemu, poverovacu.

Dubljenjem drveta dletom, umetanjem druge vrste drveta i strpljenjem.

Čudan si ti organizam,Han !

Kako li te podnose lica,koja su prisiljena da provode 24 h sa tobom ?
Mora da im vadiš mast i uvek si dežurni kontraš !

A,ovamo,priča se da je konzumacija ribe sa blagotvornim uticajem na moždane ćelije....
PosebICE žive ribe....

Ili je to komercijalna laž ili se to kod tebe ne prima....!

Postavio sam pitanje biolozima na podforumu Prirodne nauke da, ako mogu, nadju neko logicno (naucno) objasnjenje za to, no se bojim da ce ta moja tema biti obrisana ili premjestena na Alternativne nauke, prije nego sto ce oni moci bilo sta da kazu (jer sumnjam da imaju naucno objasnjenje za to). Ali, vidjecemo!

Čudan si ti organizam,Han !

Kako li te podnose lica,koja su prisiljena da provode 24 h sa tobom ?
Mora da im vadiš mast i uvek si dežurni kontraš !

A,ovamo,priča se da je konzumacija ribe sa blagotvornim uticajem na moždane ćelije....
PosebICE žive ribe....

Ili je to komercijalna laž ili se to kod tebe ne prima....!

Zato zivim sam i jedini smisao zivota vidim u nasumicnom kontriranju nepoznatim ljudima preko interneta.

Umesto da napadas moju licnost probaj da napadnes problem, kao sto sam ja uradio. Ponudi resenje ove misterije, pa da diskutujemo.

Zato zivim sam i jedini smisao zivota vidim u nasumicnom kontriranju nepoznatim ljudima preko interneta.

Umesto da napadas moju licnost probaj da napadnes problem, kao sto sam ja uradio. Ponudi resenje ove misterije, pa da diskutujemo.

I kada napadaš,to mora imati neki smisao.
Inače, liči na uticaj truda na sopstvenu pogubljenost....

PS. I da ti kažem još nešto...
99% onih koji sada drkkaju po internetu žive sami.
Kur bi bambusali po tastaturi da su familijarni.
Ja sam,takođe,jedan od takvih....
Već 12 godina.
Kuća na 10 ari i amer.staford....
Dovoljno.I ne žalim se !
Prema tome,nigde ne piše da,ko god šta kaže,ja čekam ko svinjski grip....
Da ga zaskočim....

Poslednja izmena:
Dobro, dobro. ali na stranu kakvi smo mi karakteri. Nije to daleko od istine.

Sto se tice krstova u drvetu, i suvise sam svestan ljudske prirode da bih tek tako mogao da ih pripisem bozijoj intervenciji. Koliko god sam zeleo i najmanje cudo.

Ma, i ja sam polovičan !
Nikakav privrženik vere,da znaš....
Polovnjak....ne znam šta da mislim o svemu.
Nisam bio 5 x u crkvi u životu.Ne hvalim se zbog toga.
Iskreno - smatram to ličnim propustom.
Ali,vremena su bila takva....

No,što se tiče ovoga krsta u blizini korena drveta,
pa ne govori se o tome prvi put sada....
Raznih je tu motiva bilo u prošlosti.
Da ne poveruješ šta su sve seljaci pronalazili krčeći šume.
Gledao sam slike presečenog panja sa preciznim likom Isusa Hrista.
Onakvim,kojim se najčešće prezentuje u crkvama,bogomoljama i slikovnicama.
Do najsitnijih detalja - očiju,brade,usta,izboranog čela,kose....
Neverovatno.
Ali,filozofsko pitanje - kako je to dospelo u deblo ?

Izgleda da se i sama priroda bavi umetnošću.
U slobodnom vremenu...

Poslednja izmena:
Dakle ti mislis to je nemoguce da bude prirodno.

Da cujemo i ostale!

Nije nemoguće da je prirodno.
Sumnjivo je to što je jako često.
U jednom selu pa onda odma' i u drugom susednom, da ne bi neko pomislio kako su jedni pravi a oni drugi ne.
To mi jako miriše na večiti derbi dva susedna sela, kakvih ima širom sveta.
Opet, da bi se uzgojila jedna takva stvar, treba najmanje desetak godina, a ti rivali ne znaju da čekaju, pa to upućuje na kakavog seoskog matorog mangupa, nekog travara koji poznaje drvo, a imao je strpljenja da deset godina čeka ostvarenje fazona kog je zakuvao, baš tim svojim seljanima koji bi ceo život da budu bolji od onih s druge strane brda.
Lep primer ne-rada.

Kazem ti, ili je drvo kao mlado zasecano ili je kasnije izdubljeno pa umetnuto drugo drvo. Ako postoji link ka video snimku gde se vidi da neko preseca drvo i nalazi krst u njemu, poverovacu.

постоје приче неких дрвосеча који су секли дрва на планинама и на одсеченом дрвећу проналазили симболе крста у многобројним облицима, после тога су напустили посао дрвосеча и прелазили на друга занимања. неки даље то повезују с креманским пророчансвом где се народу каже да бежи у крстасте горе кад почне коначни обрачун а тврде да ће те крстасте горе бити препознате између осталог и по тим знацима на дрвећу, е сад колко је то истина - не знам, ал прича јесте интересантна.

постоје приче неких дрвосеча који су секли дрва на планинама и на одсеченом дрвећу проналазили симболе крста у многобројним облицима, после тога су напустили посао дрвосеча и прелазили на друга занимања. неки даље то повезују с креманским пророчансвом где се народу каже да бежи у крстасте горе кад почне коначни обрачун а тврде да ће те крстасте горе бити препознате између осталог и по тим знацима на дрвећу, е сад колко је то истина - не знам, ал прича јесте интересантна.

To kemanci ne tvrde.
To je neko pridodao onako šakački

Koliko znam moguće je da nastane prirodno? Zašto da ne? Možda zbog vlage.

Ali učestalost ukazuje na ljudski faktor...

A što se tiče komentara u vezi sa proročanstvom.....AHAHAHA....

Biblija je samo fikcija, lepo napisana priča, puna nedoslednosti i nije savršena, kao i svako umetničko delo. Krst kao simbol postoji i pre Biblije i nije vezan ni za šta božansko...

Dakle ti mislis to je nemoguce da bude prirodno.

Da cujemo i ostale!

Znas li ti koliko naroda,sekti i pokreta je od kad je sveta koristolo krst kao simbol?
A to sto ti vidis ka "javljanje"Hrista,mozda bi neki nacista protumacio drugacije.
Bila je tema o neobicnom drvecu....
A lepo ti Han nan Zem kaze da je to delo covekove ruke.Ne mogu verovati da postoji i danas neko,i to jos muskarac koji veruje u nekakva cuda!

Znas li ti koliko naroda,sekti i pokreta je od kad je sveta koristolo krst kao simbol?
A to sto ti vidis ka "javljanje"Hrista,mozda bi neki nacista protumacio drugacije.
Bila je tema o neobicnom drvecu....
A lepo ti Han nan Zem kaze da je to delo covekove ruke.Ne mogu verovati da postoji i danas neko,i to jos muskarac koji veruje u nekakva cuda!

A kakve veze ima što je muškarac?

I ja verujem u čuda (ne od Boga naravno)... Ta čuda svakodnevne sitnice koje nam ulepšavaju život i onda se desi neko veće čudo koje ne možemo objasniti...

Krst nije samo njihov simbol,mnogi narodi su ga koristili i ranije.
Ovaj se vise moze povezati sa templarskim nego katolickim.

dsc0269pi.jpg

Verovatno se priroda poigrala kako ona to cesto cini,vidjamo cesto oblike koji nas podsecaju na nesto,ali sam oblik toga ne mora neminovno voditi nekom misticnom znacenju.

http://www.funnymad.com/images/image.php?content_id=1306

Back