Krštenje Kum pomoć

• Začetnik teme Začetnik teme solov
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

solov

Početnik
Poruka
2
Имам један проблем, мислим да сам изабрао прави форум.

Да ли је некако могуће доћи до текста који Кум треба прочитати током крштења?
И да ли је уопште то могуће?
Део текста где се Кум одриче сотоне и сјединјује са Христом, односно Символ православне вере.

То ми је потребно за особу која имам проблем са читањем. Ја знам да ће свештеник помоћи око тога, али ипак био бих захвалан ако неко може да помогне. Хвала унапред.

Део текста где се Кум одриче сотоне и сјединјује са Христом, односно Символ православне вере.

То ми је потребно за особу која имам проблем са читањем. Ја знам да ће свештеник помоћи око тога, али ипак био бих захвалан ако неко може да помогне. Хвала унапред.

Ne mora da čita Simbol vere.Najčešće sveštenik čita naglas deo po deo koje kum ponavlja.Naravno bilo bi jako lepo ako bi kum naučio napamet Simbol vere.
Tekst glasi:

Verujem u jednog Boga, Oca (prekrsti se), Svedržitelja, Tvorca neba i zemlje i svega vidljivog i nevidljivog.

I u jednoga Gospoda Isusa Hrista (prekrsti se), Sina Božjeg, Jedinorodnog, od Oca rođenog pre svih vekova; Svetlost od Svetlosti, Boga istinitog od Boga istinitog, rođenog, ne stvorenog, jednosušnog sa Ocem, kroz koga je sve postalo;

Koji je radi nas ljudi i našega spasenja sišao s nebesa, i ovaplotio se od Duha Svetoga i Marije Djeve i postao čovek;

I Koji je raspet za nas u vreme Pontija Pilata, i stradao i pogreben;

I Koji je vaskrsao u treći dan po Pismu;

I Koji se vazneo na nebesa i sedi sa desne strane Oca;

I Koji će opet doći sa slavom, da sudi živima i mrtvima, njegovom Carstvu neće biti kraja.

I u Duha Svetog (prekrsti se), Gospoda, životvornog, Koji od Oca ishodi, Koji se sa Ocem i Sinom zajedno poštuje i zajedno slavi, Koji je govorio kroz proroke.

U jednu, svetu, sabornu i apostolsku Crkvu.

Ispovedam jedno krštenje za oproštenje grehova.

Čekam vaskrsenje mrtvih.

I život budućeg veka.

Amin.

Poslednja izmena:

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Bogoslovlje/Lat_1756.htm

Back