Krstarica bookmarks - Mala pomoc potrebna

sreckom92

Domaćin
Poruka
3.093
Pozdrav svima!

Radim na jednom mini-projektu, koji je vise radi licnog napredovanja, nego sto je zarad neke koristi.

Sasvim je prosto: HTML stranica sa bookmark-ovima / precicama do raznih podforuma i tema ovde na Krstarici.

U pocetku mi je cilj bio cisto da to bude stranica sa linkovima koji su vec postavljeni.
Zatim mi je palo na pamet da ja sam unosim linkove i nazive precica na toj stranici.

Ovako to otprilike sad izgleda preko mog telefona:

Screenshot_2019-08-14-16-22-57.png

Imam tu jos puno da doradjujem, ali verujem da je jasno o cemu se radi.

Da bih cuvao podatke koje unosim, treba mi baza podataka.
Vec sam radio nesto slicno, gde sam pravio klasicne stranice za login i registraciju.
Koristio sam SpringBoot i radio sa Thymeleaf kodom....
Sve je to otislo na Heroku, a baza je na RemoteMySQL.

Pomenuo sam jednom drugu sta sam radio, a on mi je odgovorio sa:
"Covece, predji na PHP."

Probao sam malo i taj PHP, i za sad super ide.

Da vise ne duzim, imao bih par pitanja:

- Da li se ipak potpuno preorijentisati na PHP, ili nastaviti sa koriscenjem SpringBoot-a i Jave?

- Da li sam zamislio projekat na los nacin, tj. da li previse komplikujem sa bazama?

- Radeci u PHP-u, potrebno je samo da promenim host-a u koju god onlajn bazu nadjem? Ili je to malo veci proces? Ne zelim da radim u "lokalu", i ne treba mi Wamp server na telefonu. :D

Zelim da naglasim da mi je sve ovo (za sad) jedan obican hobi. Ne trazim nikakav kod, ali bi mi koristile smernice i saveti.
Cenim da je moguce da "idem previse napred", ali se osecam prilicno pouzdano (da ne kazem uzbudjeno i samouvereno) dok sve ovo radim.

Hvala najlepse za bilo kakav komentar!

Sta ne valja kod 1., a sta ti donosi bolje drugo? Mislim na PHP. Ne bavim se web programiranjem, pa ti tu ne mogu dati savet.
Dok sam radio Springboot / Java, morao sam trazim tutorijale za Thymeleaf i Hibernate.
Za PHP, ceo proces sto zelim da odradim izgleda dosta jednostavnije.

To je ono sto me buni. Ono sto izgleda previse lako, najverovatnije ima jos neku "caku" tu.
Mada, ovo sto sam do sad radio sa PHP-om i MySQL-om jesnostavno....radi.

Cenim da sam sam sebi odgovorio na pitanje. Mada, opet mislim da je bolje pitati nekoga ko bolje zna od mene za savet.

Back