Krstare skupstinom....

Zameniti?


  • Ukupno glasova
    2
  • Anketa je zatvorena .

Eric Draven

Veoma poznat
Poruka
13.290
Miševi kolo vode u Skupštini
Sreda - 09.09.2009
Dok se na ulazu u velelepno zdanje Doma Narodne skupštine već decenijama „igraju konji vrani“, danas po salama i hodnicima ovog značajnog istorijskog zdanja miševi kolo vode. I to oni pravi... sivi, sa repićima!

Naime, pažljivo oko našeg fotoreportera zabeležilo je u prašini skupštinskog tavana, rame uz rame sa grbovima SFR Jugoslavije, Hrvatske, Srbije, otrov za pacove, ali i mišolovke. Međutim, pojedini narodni tribuni tvrde da skupština zaista vrvi od glodara, ali onih drugih - u ljudskom obliku!
Najezdu glodara u jednom od najlepših istorijskih zdanja u Srbiji, koje mnogi smatraju i simbolom Beograda, narodni poslanici pravdaju starošću građevine koje datira još iz 1936. godine.
Kako za „Alo!“ opisuje jedan od poslanika, pre mesec dana u jednu kancelariju u prizemlju ušunjao se miš, što je izazvalo opštu vrisku i ciku.

- Gospođice koje rade u skupštini tada su se pele na stolice i stolove, uplašile se od miševa! Bilo je belaja na sve strane - opisuje kroz osmeh naš sagovornik. On dodaje i da je bilo slučajeva da miš protrči hodnikom, pa bi nastajala prava pometnja.
Nataša Jovanović, poslanica Srpske radikalne stranke, kaže da je to danak koji se plaća kada je zgrada ovako stara, a nada se da će renoviranje zgrade rešiti i ovaj problem.
- Iako nisam videla miševe, to za mene nije nikakvo iznenađenje. To je zgrada sa zastarelim ventilacionim sistemima, starim cevima kroz koje prolazi vazduh... pa biste našli tu svega i svačega, svakojakih glodara, pa i miševa. To je danak godinama. Ko zna čega sve ima u zdanju u ulici Kralja Milana iz koga smo se nedavno odselili... Nije mi strašno zato što verujem da oni ne bi došli do nas, treba ih prodrmati - kaže Jovanovićeva i u svom stilu dodaje: „Jedino ako ih dosovski uzurpatori 5. oktobra nisu poremetili, pa su se svuda po zgradi razbežali!“
Božidar Delić iz Srpske napredne stranke kaže da se dešavalo da su se miševi peli i do prizemlja.
- Jeste, ima miševa u podrumskim prostorijama, a dešavalo se da se popnu i do prizemlja. Zgrada je stara, pa je ih valjda ima po ventilacijama. Nije to nimalo naivno, mogu miševi da rašire raznu zarazu i bolesti, pa ćemo se tim problemom pozabaviti čim počnemo sa radom - najavljuje Delić.

Velja: Ima jedan pacov, debeljuškast!

Velimir Ilić, lider Nove Srbije, kaže da skupština „vrvi od miševa i pacova“.
- Ima i jedan debeljuškasti pacov koji se mnogo nagojio u poslednje vreme, pa ne sme pred poslanike. Vrlo često ih viđam, dolaze nam, posebno ovi domaći... - kaže kroz šeretski osmeh lider Nove Srbije za „Alo!“.

:lol:Nego da mi zamenimo bagru misevima:think:.....isplativije je i mozemo da ih placamo sirom...iz budzeta!
 

Back
Top