Kršomi redmi note 12 problem sa imenikom

mario80

Stara legenda
Banovan
Poruka
76.320
Ubacim broj u imenik i ne pojavljuju mi se vajber vacap kontakti. Mogu samo da me dodaju ljudi i onda se zasebno pojave bez imena.
1000003534.jpg

Inače vacap rade poruke ne mogu da zovem niti primam pozive.

Vajber radi samo kada sam u aplikaciji inače ne.

Kako je moguće da je ksiaomi tolika kršina?!??

Xiaomi telefoni nisu "krš", samo imaju dosta podešavanja koja nisu automatski podešena kako bismo želeli. Kad se jednom podesi sve kako treba – radi bez problema. 😊

1. Kontakti se ne vide na Viberu i WhatsApp-u?
  • Proveri da li si broj sačuvao u Google kontaktima ili na SIM kartici. Najbolje je da bude u Google kontaktima.
  • Broj mora biti u formatu sa +381 ako je iz Srbije (na primer: +381641234567, bez nula ispred 64).
  • Otvori Viber i WhatsApp i osveži kontakte:
    • Viber: Idi na Kontakti → tri tačkice gore desno → Osveži.
    • WhatsApp: Novi chat → tri tačkice gore desno → Osveži.

2. WhatsApp ne može da zove, samo poruke?
  • Verovatno si povezan na Wi-Fi ili mobilni internet koji blokira VoIP pozive (pozive preko interneta).
  • Probaj da se povežeš na drugi Wi-Fi ili isključi Wi-Fi i koristi mobilni internet.
  • Takođe, idi u Podešavanja telefona > Aplikacije > WhatsApp > Dozvole > Proveri da li aplikacija ima dozvolu za mikrofon i pozive.

3. Viber radi samo dok je aplikacija otvorena?

Ovo je najčešći problem kod Xiaomi telefona, jer štede bateriju agresivno i "gase" aplikacije u pozadini.
Uradi sledeće:
  1. Isključi uštedu baterije za Viber:
    • Idi na Podešavanja > Baterija > Ušteda baterije za aplikacije > Pronađi Viber i stavi na Bez ograničenja.
  2. Dozvoli Viber da radi u pozadini:
    • Podešavanja > Aplikacije > Viber > Dozvole > Ostale dozvole → Dozvoli sve.
    • Zatim u delu "Automatsko pokretanje" → Uključi.
  3. Zaključaj Viber u pozadini:
    • Otvori Viber, idi na meni poslednjih aplikacija (četvoro uglasti taster), pronađi Viber i povuci ga nadole ili zaključaš ikonicom katanca. Time sprečavaš da ga telefon gasi.

Sve sam to prošao i ništa, isto je bilo i na redmi 9 možda se druže međusobno? :mrgreen:

Haha, dobra fora za druženje između Xiaomi telefona! 😄

Evo još par ideja koje možda mogu da pomognu ako sve prethodno nije uspelo — ponekad problem nije u samim aplikacijama, već u dubljim podešavanjima sistema:

1. Proveri da li su aplikacije ažurirane​

Idi u Play Store, pronađi Viber i WhatsApp, i proveri da li ima opcija za ažuriranje. Novi modeli Xiaomi telefona ponekad loše "sarađuju" sa starijim verzijama aplikacija.

2. Resetuj podešavanja aplikacija (ne briše podatke!)​

Idi u:

Podešavanja > Aplikacije > Upravljanje aplikacijama > tri tačkice gore desno > Resetuj preferencije aplikacija

To će vratiti dozvole i pozadinske opcije svih aplikacija na podrazumevano, ali ne briše poruke i podatke.

3. Proveri MIUI podešavanja za pozadinski rad​

MIUI (sistem koji koristi Xiaomi) često prekida rad aplikacija u pozadini iako si sve "ručno podesio". Evo dodatne provere:

• Idi u Podešavanja > Baterija > Uštedu baterije u aplikacijama
    Pronađi Viber i WhatsApp i postavi ih na Bez ograničenja.
  • Idi u Podešavanja > Privatnost > Poseban pristup aplikacijama > Automatsko pokretanje
    Uključi Viber i WhatsApp.
  • Zatim još:

Podešavanja > Obaveštenja > Viber i WhatsApp – proveri da li su svi tipovi obaveštenja uključeni.

4. Ako ništa ne pomaže – pokušaj čišćenje cache memorije aplikacija​

Podešavanja > Aplikacije > Viber/WhatsApp > Skladištenje > Očisti keš

Ne briši podatke, samo keš.

Ako ti ni to ne pomogne, jedina "radikalnija" opcija je da probaš fabričko resetovanje telefona (posle backup-a naravno), jer se zna desiti da se neka MIUI funkcija "zaglavi".

Javi ako probaš nešto od ovoga – ako treba, idemo i na treće poluvreme protiv MIUI-a! 😁

Back