Krompir salata sa ribom

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
389.115
Potrebno je :

-krompir
- maslinovo ulje
- sok od limuna
- riba u konzervi
- mladi luk ili glavica luka
- začini: morska so, biber, peršun, ruzmarin

Priprema.
Krompir skuvati u ljusci Dok se krompir kuva, iseckajte sitno začinsko bilje i mladi luk, i usitnite ribu iz konzerve.
Sve sastojke polako promešajte i dodajte maslinovo ulje i sveže isceđen limunov sok, i odložite salatu u frižider na desetak minuta.

Ovako pripremljenu salatu možete jesti i kao lagani ručak, ili večeru.
Ja ovu salatu pravim sa tunjevinom iz konzerve ali iscedim od ulja
Nekada dodam i avokado,a vi možete sa ribom iz konzerve koju volite , sardine, skuša itd

853339dc41013d877ac1276e64e84a7fe6481f31.jpg

ogulis krompir - beli ,kolko ti treba,brze se kuva,crna luka na rebarca,bela luka ko oce.crni luk u ciniju,posoliti i rukom dobro izgnjeciti.dodati topao iseckani krompir na kolutice,ja volim i kada se malo raspadne iako to nije kuvarski a to se postize malo duzim kuvanjem i secenje i mesanjem kada je jos topao.alkoholno sirce ili dosta limuna,zejtin,biber mleven.izmesas i to je salata.domacu sardinu serviras pored salata koja mora da bude dobro ladna.insistiram na domacem lebu sa patosa-debela kora odozdo.davno zaboravljeni banatski ladan sa kiselom a i ne mora voda.pricati o putovanjima -proslim i buducim.nikako o ljubavi.bar ne posle par litara.uz spremanje jela ohladjena tresnjevaca sa par tresanja iz zamrzivaca u casi.ziveli

ogulis krompir - beli ,kolko ti treba,brze se kuva,crna luka na rebarca,bela luka ko oce.crni luk u ciniju,posoliti i rukom dobro izgnjeciti.dodati topao iseckani krompir na kolutice,ja volim i kada se malo raspadne iako to nije kuvarski a to se postize malo duzim kuvanjem i secenje i mesanjem kada je jos topao.alkoholno sirce ili dosta limuna,zejtin,biber mleven.izmesas i to je salata.domacu sardinu serviras pored salata koja mora da bude dobro ladna.insistiram na domacem lebu sa patosa-debela kora odozdo.davno zaboravljeni banatski ladan sa kiselom a i ne mora voda.pricati o putovanjima -proslim i buducim.nikako o ljubavi.bar ne posle par litara.uz spremanje jela ohladjena tresnjevaca sa par tresanja iz zamrzivaca u casi.ziveli
hah ti ne znaš šta valja :zaljubljena:

Back