Kriza svesti

Radijus

Početnik
Poruka
2
Imam 32 godine i imam takozvanu krizu svesti.Nekad i izgubim svest koja traje 5 sekundi.
Bio sam kod par lekara dva lekara su mi savetovala da pijem eftil 500 mg.Treci kaze dato nije epi napad.Dali ima neko problema sa ovim.Imam bar jednom nedelnjo samo onako blagu krizu a jednom mesecno gubitak svesti.

Imam 32 godine i imam takozvanu krizu svesti.Nekad i izgubim svest koja traje 5 sekundi.
Bio sam kod par lekara dva lekara su mi savetovala da pijem eftil 500 mg.Treci kaze dato nije epi napad.Dali ima neko problema sa ovim.Imam bar jednom nedelnjo samo onako blagu krizu a jednom mesecno gubitak svesti.

Savetovali su ti eftil,a da li si ga uzimao ili si ostao samo na tome da ti je neko ''savetovao'' terapiju???

Dalje da bi bio siguran da li je epilepsija ili ne mora da ti se udari kompletan neuroloski pregled i EEG { elektroencefalogram } na taj nacin ces biti siguran zasto dolazi do krize svesti i dobices adekvatnu terapiju. Mislim da ne bi trebalo da se igras sa svojim zdravljem vec da posetis lekara.

Imala sam problem s tim dok sam bila jos dijete, na vrijeme se moras javiti doktoru, uraditi sve nalaze jer kriza svjesti uvijek ide stepen vise ako ne kontrolises na vrijeme meni je trebalo 20 dana da budem u bolnici, radim sve snimke i rijesim taj problem, zatim sam isla redovno na kontrole i pila par godina tablete, postepeno su mi smanjili dozu, zatim ukinuli, nikad se vise nije ponovilo... Provjerit cu kako se zovu tablete pa ti javim ;) Reaguj brzo i slusaj doktora, radi sve po pravilu inace mozes imati velikih problema sto se desilo mojoj drugarici, ona je imala padavicu zbog toga, jer se nije pridrzavala pravila, nekad je pila tablete a nekad ne i to je veliki problem, moras biti uporan, inace ce te to uzeti pod svoje... ;)

Eh da, zaboravih napisati jako je vazno da znas uzrok, to je pretezno neki strah, ako si opterecen necim .. To je bitno da kontrolises, da budes opusten, da ne brines previse ako imas neke probleme .. ;)

A sto si se toliko uplasio da nije epi napad?Sto odmah dramis?Mislim moze biti mali milion stvari a ne epilepsija odmah.

Back