Kriza srednjih godina

Koliko je opasna za brak ?

Nešto razmišljam, krenu valunge, nesanica ili slabij san, nekako kao naduvena lopta a živci tanki ko dlaka …. A oko tebe ništa se nije promijenilo očekivanja su ista , miraš funkcionisati kao uvek

Popijes neku biljnu tabletu pita te “šta to piješ ? Za šta je to”

I samo kazete “suti ništa me ne pitaj”

Veoma zeznuta zivotna ženska priča

I sad se pitam

Kako je muškarcima? Kako vi doživljavate taj njen pre klimaks ili klimaks ?

Ima žena koje u tim godinama sebe na novo definišu

Menjaju stil garderobe
Upisuju klavir , sport,
Izlaze sa drugaricama
Yoga, zrnevlje

Trče za nekim novim “to sam ja” tu i tamo strada i poneki brak, ne zbog novih ljubavi već zbog želje da eto sam kreneš možda zbog propustenog a možda eto jer je takvo vreme 🤷‍♀️

Dok on ostaje onako prizeman, poznato isti ona se na novo definise

Da li pokušavate da je pratite u svemu tome ? Ili se molite Bogu da je to sto prije prodje ?
Valjda godine kada vise mozes da otkrivas sebe.

Pri kraju srednje škole je drug čiji su roditelji bili stariji objasnio kako znaš da ti je majka ušla u to doba: "Sad te udari, a za 15 minuta uhvati da te mazi, za oboje ti nije jasno zašto".
Nisam još lično svedočio tako nečem. Video sam smešnije muškarce nego žene sa tim sindromom, npr poznatog biznismena koji je u prodavnicu izašao u drečavim i vrlo pretesnim biciklističkim pantalonicama.
Sad se setih šta je jedna starija psihološkinja rekla, da ima žena koje što su im ćerke starije, one (mame) nose sve kraće suknje.
Inače, svaka kriza je i prilika za rast, uz malo sreće i uz pametan pristup.

Koliko je opasna za brak ?

Nešto razmišljam, krenu valunge, nesanica ili slabij san, nekako kao naduvena lopta a živci tanki ko dlaka …. A oko tebe ništa se nije promijenilo očekivanja su ista , miraš funkcionisati kao uvek

Popijes neku biljnu tabletu pita te “šta to piješ ? Za šta je to”

I samo kazete “suti ništa me ne pitaj”

Veoma zeznuta zivotna ženska priča

I sad se pitam

Kako je muškarcima? Kako vi doživljavate taj njen pre klimaks ili klimaks ?

Ima žena koje u tim godinama sebe na novo definišu

Menjaju stil garderobe
Upisuju klavir , sport,
Izlaze sa drugaricama
Yoga, zrnevlje

Trče za nekim novim “to sam ja” tu i tamo strada i poneki brak, ne zbog novih ljubavi već zbog želje da eto sam kreneš možda zbog propustenog a možda eto jer je takvo vreme 🤷‍♀️

Dok on ostaje onako prizeman, poznato isti ona se na novo definise

Da li pokušavate da je pratite u svemu tome ? Ili se molite Bogu da je to sto prije prodje ?
šta tu nije jasno , prihvatiš je takvu kakva je pomogneš , ukoliko prihvati, da prevaziđe to stanje

Back