Krivična prijava zbog lopata-terapije?!

Nema roditelj pravo da podrzava da mu neko lopata dete..gde vi zivite, indijanci??

U Timbukutu???

Roditelj nema pravo da bije svoje dete, a kamoli da ga da nekom suludom popu , da mu cupa nokte i lomi prste:roll:

Ako je narkoman, neka se roditelj zapita koliko je on doprineo tome, i neka ga leci kako se lece narkomani, a ne , seljacinama rodjena deca teret zato sto su upali u pakao droge, pa sada da ih se rese preko popove lopate:evil:

Ti ces da nam govoris o pravu... Samo smo tebe cekali da nas prosvetlis...

Super, kad ti neko opali par šamara nemoj onda da se rasplačeš i žališ :))

Нисам наркоман,криминалац,блудник,педер,па да ми неко опали шамар.Нормални људим се не ударају шамари,само поменутим посрунилима(и осталим блејачима) да би се довели у ред.
А,овде имамо пример да они и пристају на то,јер знају да им је то потребно да би се одупрели страшним тежњама за самодеструкцијом коју им дрога намеће правећи им ужас у мозгу.

Немој да мешаш бабе и жабе.

Kako mislis,DOBROVOLJNI INCEST JE LEGALAN:dontunderstand:

Ma lupa gluposti. Mislim da incest nije ilegalan u Brazili i, na žalost, u Francuskoj. U ostalim evropskim zemljama, mislim, da je ilegalan. Ali eto neki vole da opljunu po EU imali osnova za to ili nemali. Bitno om je širiti sliku o EU što goru...odvratna tvorevina, ne mlate narkomane u rehabilitacionim centrima!

Нисам наркоман,криминалац,блудник,педер,па да ми неко опали шамар.Нормални људим се не ударају шамари,само поменутим посрунилима(и осталим блејачима) да би се довели у ред.
А,овде имамо пример да они и пристају на то,јер знају да им је то потребно да би се одупрели страшним тежњама за самодеструкцијом коју им дрога намеће правећи им ужас у мозгу.

Немој да мешаш бабе и жабе.

Nemaš pravo da udaraš bilo koga. Postoji zakon, postoji policija i postoji pravosudje. Postoji red u državi, A ti nemaš pravo da udariš nikoga. Je li ti to jasno?

Nemaš pravo da udaraš bilo koga. Postoji zakon, postoji policija i postoji pravosudje. Postoji red u državi, A ti nemaš pravo da udariš nikoga. Je li ti to jasno?

Јел` ти ниси у стању да разумеш да неко плати да га налупају ако је потребно да би се спасао смрти и патње?Јел` можеш то да схватиш или си природно глуп?

Јел` ти ниси у стању да разумеш да неко плати да га налупају ако је потребно да би се спасао смрти и патње?Јел` можеш то да схватиш или си природно глуп?

aman choveche, gde si video da se neko lechi od droge tako shto ga umlate batinama?!

:roll:

Rehabilitacioni duhovni centar u Crnoj reci nije jedini pravoslavni centar koji radi sa narkomanima. Ima ih još bar desetak, na medju većima je u manastiru Kovilj. Po onome što ja znam tamo se ne primenjuju takve metode i nema nasilja. A veoma su uspešni. Batinjanje ne pomaže u odvikavanju od narkotika. Ali baš nimalo ne pomaže. Batine su tu samo u svrhu da se neko iživljava. Prosečan narkoman dobije u životu veoma kmnogo batina, od murije, dilera, ovih i onioh... pa ne ostavi drogu. Da li je tebi to jasno ili ćeš sam za sebe reći ono što si sugerisao da sam ja?

ako smem da napisem sta mislim

lecenje narkomana je sizifov posao, a onaj ko se toga prihvati zasluzuje postovanje. spc pokazuje svoju pravu snagu i velicinu, pomazuci nesrecnicima i njihovim porodicama

ko moze biti antiprotivan? pa naravno trgovci drogom i svi oni koji su na neki i na svaki nacin umesani

ovaj incident i snimak samo u tom svetlu mogu da posmatram, kao jedva docekana prilika za napad na spc.
ko nam se to sve momentalno javio da bran narkomanska prava? i ko predvodi? pa da vidimo

Excerpt from a video, from Vreme magazine, showing a man being beaten
A video of one assault, published by Vreme magazine, shows a man appearing to assault a patient by hitting him with a shovel and punching his face.
"Whoever has a junkie in the house knows what I am talking about," Archpriest Branislav Peranovic told B92 television.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8063855.stm

tako da sam krajnje uzdrzan cak i u pogledu autenticnosti-izvedbi snimka, (zluradom) tumacenju i medijskim mahanjem

sve mi se cini da ce taj objekat biti zatvoren, samo se dileri raduju

Hm... Roditelji su potpisali ugovor, dali svoju saglasnost ,da im neko batina decu. Onda me i ne cudi sto su ta deca, kakva god bila, zglajznula u drogu. Ne moze se ,naravno ,roditelj kriviti za sve gluposti koje dete napravi (ako je ovde uopste dete u pitanju, mislim da su ipak malo odrasliji ,verovatno i punoletni). Ali roditelj svakako ima debeo udeo u formiranju licnosti, navika i svega ostalog kod svog deteta. Kakav to otac i majka mogu mrtvi ladni da pristanu na fizicku torturu svoga deteta? Takve batine, surove i sirove, bole fizicki. Takve batine uticu na psihu i to trajno. Panika, strah, izgubljenost, fizicki bolovi,ne mogu da stvore zdravu ljudsku licnost. Ako su vec potpisali to sto jesu, mali aneks na "ugovor" je trebao da sadrzi klauzulu da ce prilikom prvog batinanja roditelj morati da bude prisutan i gleda svojim ocima kako to izgleda.Pa posle toga da ga vidim.

Narkomanija jeste strasno zlo. Narkomani jesu ljudi sa izmenjenom psihom.Ulice su pretrpane drogom. Drustvo zatvara oci. Blablabla... I onda bas lepo resenje, tuci dok ne pocne da cvili. To sto ne postoji potpuno efikasan nacin da se neko izleci, ne znaci da treba prihvatiti ovaj neljudski nacin.

A kakvi li su tek batinasi? Oni koji tuku, kakve su to izopacene psihe? I taj sad kao nekog leci...

A i ta nasa zaostala Srpska Pavoslavna Crkva .
Nikako da se potpuno reformise . A bas su Siptari pokrenuli reformaciju SPC , spalivsi stotine crkava . Al ovde kod on=vog primitivnog Srpskog naroda svaki proces reorganizacije mora da zastane . Jos bi Beogradjani dovsili rado proces , al nece oni Sabani , (jel se tako kaze ? ) iz centralne Srbije i one sabancine iz Banata da taj proces dvrse . Lepo je primetio kolega pobedonoscev , da je SPC rasisticka , retrogradna i nacionalisticka . Nema ni jednog srpskog Protojereja ili Vladike iz SPC , a da je crnac , pa ni da je Jevrej , a nema ni jedan katolik medju njima , a nema ni jedan Musliman da je Vladika .
Oni to rade namerno , tamo u toj SPC , jer su NACIONALISTI , ko onaj saban Mihajlo Pupin . I taj Mihajlo je isto bio nacionalista , i da je ziv , ne bi se u opste uklapao u evrop-atlanske integdracije . Sreca sto je umro , pa ga PESCANIK ne uzima u usta .

El onaj sto ode u mrsku satanisticku SAD ,a ne u majcicu Srbiju da zivi i radi ,ko i njegov savremenik iz Like? :sad2:

Prijava za torturu nad štićenicima

22. maj 2009. | 01:02 | Izvor: B92, Tanjug
Beograd -- Ombudsman Saša Janković podneće krivičnu prijavu protiv nadležnih u Duhovno-rehabilitacionom centru Crna Reka, kod Novog Pazara, zbog torture štićenika.

18032577454a15dd8ea760e720162203_extreme.jpg

Saša Janković (FoNet)

Janković je istakao da se iz snimka objavljenog na sajtu nedeljnika "Vreme" vidi da se u tom centru štićenicima nanose teške telesne povrede i "da to ne može biti lečenje, odnosno terapija".

"Očekujemo da Ministarstvo zdravlja u toku sutrašnjeg dana pošalje inspektore u Duhovno-rehabilitacioni centar Crna Reka, koji će proceniti da li ima osnova da bude zatvoren", dodao je on.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da nije izdalo dozvolu za rad tom centru, u kome se zavisnici "leče" batinama i drugim nasilnim metodama, a da će u saradnji sa MUP-om utvrditi da li postoje elementi koji ukazuju na nadrilekarstvo.

Protojerej Branislav Peranović, koji već šest godina rukovodi tim centrom, izjavio je za B92 da je kroz centar prošlo skoro 1.000 ljudi i da je, s obzirom na vrstu zavisnosti, "čvrsta ruka neophodna".

"Mi ponekad primenjujemo silu, naravno, u dogovoru sa roditeljima, a štićenici su na vreme upozoreni da nećemo tolerisati kršenje naših pravila. Onaj ko ima narkomana u kući najbolje zna o čemu pičam“, kaže Peranović.

U nedeljniku "Vreme" objavljen je članak, a na sajtu i video zapis načinjen u Duhovno-rehabilitacionom centru Crna Reka, na kome se vidi kako zavisnika tuku pesnicama, nogama, pa čak i lopatom.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=05&dd=22&nav_category=12&nav_id=361880
odlicno :super: treba sve te sektase i nadrilekare pozatvarati pa nek u Mitrovici lece ljude batinama , pasuljem i zecijim repovima :ok:

Evo upravo prikazali ovu bruku na BBC world - snimak kako manijak lupa lopatom po dupetu narkomana uz podsecanje da je u pitanju Serbian ortodox church. Shta mogu stranci da pomisle nego da smo divlljaci i pagani....

retardosu , roditelji tih narkomana kao i sami narkomani i ovi koji su zaleceni podrzzavaju te metode. na tom tvom zapadu je sadizam i mazohizam u seksu SASVIM DOZVOLJEN . Ako je dozvoljen mazohizam u seksu zasto da ne bude dozvoljen mazohizam u lecenju , sobzirom da svi koji u tome ucestvuju to podrzavaju jer ta metoda donosi rezultat.

ko si ti da bilo kome sta zabranjujes ako je to na dobrovoljnoj osnovi?

da nisi ti neki narkodiler pa hoces sto vise zavisnika na ulicama da im prodajes drogu?

Hm... Roditelji su potpisali ugovor, dali svoju saglasnost ,da im neko batina decu. Onda me i ne cudi sto su ta deca, kakva god bila, zglajznula u drogu. Ne moze se ,naravno ,roditelj kriviti za sve gluposti koje dete napravi (ako je ovde uopste dete u pitanju, mislim da su ipak malo odrasliji ,verovatno i punoletni). Ali roditelj svakako ima debeo udeo u formiranju licnosti, navika i svega ostalog kod svog deteta. Kakav to otac i majka mogu mrtvi ladni da pristanu na fizicku torturu svoga deteta? Takve batine, surove i sirove, bole fizicki. Takve batine uticu na psihu i to trajno. Panika, strah, izgubljenost, fizicki bolovi,ne mogu da stvore zdravu ljudsku licnost. Ako su vec potpisali to sto jesu, mali aneks na "ugovor" je trebao da sadrzi klauzulu da ce prilikom prvog batinanja roditelj morati da bude prisutan i gleda svojim ocima kako to izgleda.Pa posle toga da ga vidim.

Narkomanija jeste strasno zlo. Narkomani jesu ljudi sa izmenjenom psihom.Ulice su pretrpane drogom. Drustvo zatvara oci. Blablabla... I onda bas lepo resenje, tuci dok ne pocne da cvili. To sto ne postoji potpuno efikasan nacin da se neko izleci, ne znaci da treba prihvatiti ovaj neljudski nacin.

A kakvi li su tek batinasi? Oni koji tuku, kakve su to izopacene psihe? I taj sad kao nekog leci...

jos jedna muska kukavica i podrzavalac trgovaca drogom...

TO nije lečenje.To je sadističko iživljavanje.
Kako možete to da opravdavate?

Ма најбоље би било да ми наркоманију легализујемо ...

Збратимимо се са шиптарским дилерима,
пустимо дроге у слободну продају,
(наплатимо ПДВ, акцизу ...)

И СЕКА нам не може ништа ...

Долазили би нам туристи из целог света, паре само пљуште ...

И ко је луд да сеје жито, копа кукуруз ... Посадиш мак, марихуану и Бог да те види ...
Накривиш шеширче и уживаш ...

И онда нема више "лопата-терапије" ...

Back