Krivi penis...

vktBKh.gif

Hej neznam zasto ovoliko neozbiljnih odgvora na temu koja je vrlo ozbiljna.

Kriv penis moze biti iz dva razloga:
1. Urodjeno zakrivljenje (kongenitalna kurvatura)
2. Kurvatura nastala u toku zivota kao posledica fibroze tkiva (Pejronijeva bolest)

Kurvature mogu biti u vise ravni:
1. Dorsalne (na gore ili na dole)
2. Lateralne (levo ili desno)
3. Rotacija penisa pri bazi
4. Kombinacije 2 ili sve 3 ravni (corkscrew penis)

U zavisnosti od nivoa (ugla), kurvatura moze biti nebitna za normalan odnos, ili moze veoma uticati, pa cak i onemoguciti normalan seksualni odnos.
Kurvatura penisa se danas moze popraviti hirurskim putem, i time otkloniti i fizicki problem i psihosocijalni koji nastaje kod muskaraca kojima ovo smeta.
Uroloski hirurzi koji resavaju ove probleme mogu prepoznati ozbiljnost i ili predloziti operaciju ili savetovati pacijenta da se ne operise jer kurvatura koju ima ne utice na normalne odnose.

Postoji par razlicitih hirurskih pristupa, od kojih se razlikuju plikacija i graftovanje, kao i incizije i ekscizije. Pa na primer jedna hirurska metoda moze biti plikacija sa incizijom, druga moze biti graftovanje sa ekscizijom, itd... Hirurg koji otklanja problem moze preporuciti jednu od metoda u zavisnosti od nivoa i prirode kurvature koju pacijent ima, kao i od mogucnosti i znanja/metoda koje hirurg ima.

Sreca u nesreci za muskarce sa ovim problemom u Srbiji je to sto se u Srbiji nalaze neki od najboljih svetskih hirurga za resavanje ovih problema. U srbiji je ziveo i radio profesor Sava Perovic (preminuo 2010.) koji je bio gigant u ovoj oblasti i po cijim metodama se danas u celom svetu radi. Neki od njegovih ucenika danas uspesno rade po drzavnim bolnicama, fakultetima, kao i privatno, i izmedju ostalog resavaju ove probleme

Ljudi... braćo i sestre.. hvala svima na predivnim komentarima.. neki su se malo i šalili... imao sam neke teške dileme koje sam riješio...poslije meduzinog odgovora mislim da je tema zrela za lock i da možemo da se razilazimo polako ako više nema ko što da izjavi...

Kolege... pročitajte još jednom meduzinu izjavu... znam da ste ljubomorni... ali izgleda da je jatagan ipak prava stvar... Od danas ću cijeniti više svoj polni organ, hvala svima , hvala krstarici :heart:
Rekoh ti ja vec da je imati zakrivljeno spolovilo bozji dar

Kazu da je normalno ako prirodno pada na jednu stranu i tako ga nosis, pa se iskrivi kroz godine.
Ali moguce i da postoje zadebljanja tkiva, a to nije dobro. Moze uticati i na protok krvi, i potonciju, i treba se pregledati kod urologa. Postoje tablete i operacioni zahvati za popravku. Cesto se zadebljanje pojavljuje sa staroscu.

Back