Krivac

Izjedao me osecaj krivice za nesto sto generalno i nisam bila kriva
Sad sam samo tuzna a druga strana koja je uvredjena nece o tome da razgovara, nece uopste
Pa me zanima kako prevazici taj osecaj da ste okrivljeni a niste nista lose uradili, mozda rekli
i protumaceni pogresno
I ko se jos oslanja na reci kad reci nosi vetar?
:sad2:

Medjusobno razumevanje umesto manipulation.

Sad sam samo tuzna a druga strana koja je uvredjena nece o tome da razgovara, nece uopste
Pa me zanima kako prevazici taj osecaj da ste okrivljeni a niste nista lose uradili, mozda rekli
i protumaceni pogresno
razmisli..
posle ovog si mozda ipak kriva,iako neces priznati sebi...
Kratko i nejasno..sta si uradila?a da si optuzena ,,,S,druge strane mislis da nisi uradila nista lose..?
pojasni Say..

zasto zeli da se ja osecam lose
nisam nikog lagala prevarila manipulisala ili slicno
Da bi se osecao mocno. Ignorisanje je veoma mocna stvar zato sto je nevidljiva, jako boli napadnutu stranu (dokazano da boli i fizicki), daje osecaj superiornosti onome ko ignorise i da moze da se uzivi u ulogu da je on taj koji je ispravan i kao takav ima pravo da bude sudija.

Dok se pravdas, ti si inferiorna. OK je da pokusas da razjasnis nesporazum, ali ako te i dalje ignorise ili mu nije ni stalo do tebe, ili je manipulator, nesiguran pa mu treba da nekoga maltretira.

Moguce je (mada je malo verovatno) da to cini nesvesno. Ali ako i posle objasnjenja tera po starom, onda je tip za izbegavanje, jer se takvi ne menjaju nikada.

PS dovoljno je samo jednom objasniti, sve preko toga je pogresno.

[TABLE="class: FOGnav"]
[TR]
[TH][/TH]
[/TR]
[/TABLE]
The Silent Treatment
Definition:
Silent Treatment - A passive-aggressive form of emotional abuse in which displeasure, disapproval and contempt is exhibited through nonverbal gestures while maintaining verbal silence.

The Silent Treatment is often designed to produce feelings of Fear, Obligation and Guilt (FOG) in people and successful in doing so.

Poslednja izmena:
nema vremena kaze
mada sam i naucila da na takve stvari samo odmahnem rukom i kazem, neka
vremenom se sve iskristalise milion puta sam prosla kroz to
samo mi je zao bas :(
Pa on te zeza onako bas...

Sve dok se pravdas siguran je da ti je stalo i da te nece izgubiti. Ja bih to posle objasnjenja preokrenula. Ako je spreman da rizikuje da te izgubi kad se povuces, znaci da mu nije ni stalo. Ako ga tvoje povlacenje promeni, onda ima sanse, ali pazi da mu vise nikad ne das sansu da igra tu igricu!

Ako si kriva i treba da se pravdaš. Ja se vodim parolom da treba da ispaštaju ljudi koji su to zaslužili. Naravno, ti iz tvog ugla nisi kriva nit' to možeš biti... Ja do sad nisam čuo nekoga da je došao i rekao "dobio sam otkaz zbog mene, ostavila/o me devojka/dečko zbog mene, ja sam kriv/a"...

Pa on te zeza onako bas...

Sve dok se pravdas siguran je da ti je stalo i da te nece izgubiti. Ja bih to posle objasnjenja preokrenula. Ako je spreman da rizikuje da te izgubi kad se povuces, znaci da mu nije ni stalo. Ako ga tvoje povlacenje promeni, onda ima sanse, ali pazi da mu vise nikad ne das sansu da igra tu igricu!

moje povlacenje je dovelo prvi put do pomirenja
a sad ne da sam se povukla nego sam nestala
ostalo je da razgovaramo i da cemo se dog kada
mada nematu sta da se razgovara
ja sam u principu 70% prevazisla taj osecaj krivice pa i njega s obzirom da nisam kriva
no, ako mu je lakse tako, neka ga

i protumaceni pogresno

ako si sasvim sigurna da nisi bila kriva , a za krivicu je potrebna i druga strana, onda nemash o chemu da razmishljash ..
takvi uvredjeni koji nece da razgovaraju nisu vredni ni pomena..
lako...idesh dalje... odgledash crtic, skochish u ladnu moravu, oshisash se na celavo, pojedesh neki uzas koji inache ne bi ... dok ti ne pozli i kazesh e nek ga nosi vetar...
rechi nisu dela... izem ti budale koje se hvataju za rechi .
kisss tebi jes da si malo blentava kad pishesh 'vake stvari, al draga

Back