Krivac

Say it right

Buduća legenda
Poruka
28.194
Izjedao me osecaj krivice za nesto sto generalno i nisam bila kriva
Sad sam samo tuzna a druga strana koja je uvredjena nece o tome da razgovara, nece uopste
Pa me zanima kako prevazici taj osecaj da ste okrivljeni a niste nista lose uradili, mozda rekli
i protumaceni pogresno
I ko se jos oslanja na reci kad reci nosi vetar?
:sad2:

Sad sam samo tuzna a druga strana koja je uvredjena nece o tome da razgovara, nece uopste
Pa me zanima kako prevazici taj osecaj da ste okrivljeni a niste nista lose uradili, mozda rekli
i protumaceni pogresno

Rijeci bole, i legitimno je sebi nedopustiti da se opet nadjes u takvoj situaciji ...

Gle, nece da razgovara o tome.
Znaci, napravi dramu dok se to ne resi i ne utvrdi kako je tacno bilo.
Bices zadovoljnija, neces se osecati krivom a i on verovatno ce biti ok kad vidi sta je tacno a sta ne.

I ja se jedem ko leba, ali ne pokusavam nikoga da razuveravam

vremenom ce sama osoba shvatiti pa onda ili prihvatis izvinjenje ili ne

Poslednja izmena:
i protumaceni pogresno

Kad vec druga strana nece o tome da razgovara, pokusaj i ti da vise o tome ne razmisljas.
Da zeli da saslusa, onda ok, objasnis i kraj.
Al ovako nema svrhe nervirati se.

i protumaceni pogresno
tesko je to mene to isto pojede pogotovu kad nsam kriv
I ja se jedem ko leba, ali ne pokusavam nikoga da razuveravam

vremenom ce sama osoba shvatiti pa onda ili prihvatis izvinjenje ili ne

nije tako jednostavno nina ne reci nista ce retko da promeni slucaj kod normalnog coveka normalan covek ocekuje normalan razgovor i razjasnjenje
,pzda nece trenutno preci preko toga al kad se slegne shvatice

Gle, nece da razgovara o tome.
Znaci, napravi dramu dok se to ne resi i ne utvrdi kako je tacno bilo.
Bices zadovoljnija, neces se osecati krivom a i on verovatno ce biti ok kad vidi sta je tacno a sta ne.

nema vremena kaze
mada sam i naucila da na takve stvari samo odmahnem rukom i kazem, neka
vremenom se sve iskristalise milion puta sam prosla kroz to
samo mi je zao bas :(

- - - - - - - - - -

tesko je to mene to isto pojede pogotovu kad nsam kriv

nije tako jednostavno nina ne reci nista ce retko da promeni slucaj kod normalnog coveka normalan covek ocekuje normalan razgovor i razjasnjenje
,pzda nece trenutno preci preko toga al kad se slegne shvatice
mislim i da on shvata
ja sam milion puta objasnila, a kada sam htela da se vidimo on nije hteo
sretala ga par puta sve normalno ponasanje na nivou ko da je sve ok, a ja nemala muda da zapocnem razgovor
i sta bih rekla sto vec nisam

i protumaceni pogresno

Ako nisam krin ignorisem takve optuzbe i neka se ona jede :aha:

To su samo reci :mazi: od zlonamerne osobe :manikir: koja zeli da se ti osecas lose ;)

zasto zeli da se ja osecam lose
nisam nikog lagala prevarila manipulisala ili slicno

Jer postoje zle osobe koje se hrane tudjom patnjom i tako se osecaju bolje

Zeli da ti razmisljas o necemu bzvz sto nisi uradila dok ti se ona smeje iza ledja :lol:

To su pakosni ljudi :aha:

I ja se pitam zasto svaki put kad me neko optuzi lazno ali ima bolesnika

i protumaceni pogresno

Kazi da je bio nesporazum, nisi htela da bude tako ...
izvini se.

Cekaj da vidis da li ce inicirati dalji kontakt...
ako ne, kontaktiraj ti nju/njega za par nedelja. ~~

Tako nekako :lol:

i protumaceni pogresno
to ti misliš da nisi ništa loše rekla, da nisi kriva... al ko zna kako je druga strana to doživela
treba da se čuju obe strane, ovako nema svrhe

Kazi da je bio nesporazum, nisi htela da bude tako ...
izvini se.

Cekaj da vidis da li ce inicirati dalji kontakt...
ako ne, kontaktiraj ti nju/njega za par nedelja. ~~

Tako nekako :lol:

ma sto puta sam se izvinula
sto puta bukvalno
i na kraju ispadne ne greska moja nego pogresna informacija al smesno skroz
al nece

been there, done that... ne forsiraj ništa, jer brani se onaj ko je kriv.. ako zaista nisi uradila ništa loše i već objasnila milion puta sve, onda je vreme da staneš i čekaš... na kraju krajeva, ako te ne razume i nije sposoban da ti veruje, šta će ti? znam da je lako reći, ali nakon 100 pokušaja da prođem glavom kroz zid, odustala sam i naučila da budem strpljiva...

ne znam kad je nesto poslednji put pogresno shvaceno ili protumaceno da nisam istero do kraja,sta se posle toga izmontira u reziji puca mi k

da kad nekog mozes da vidis i mozes da razgovaras a ja kad sam imala prilike bila sam kukavica jer je verbalno jaci od mene i ja cu ko curka da zacutim a on ce verovatno poceti da se dere

lose se osecas kad si ti nesto zeznula znaci verovatno ima neke krivice do tebe pa vidi sta je to. kad oni brljaju nije tako strashno. ili ako ne mozes da prevazidjes to ti je prosto tako zivis s tim dok ne prodje ili pricaj s nekim popom, psihologom, forumom, sobom, ormanom...

ne znam jedem se uglavnom zbog svojih postupaka, i neke tudje reakcije gledam kao odgovor na neke moje, cesto tacno znam sta je u pitanju

- - - - - - - - - -

ali mi ni to sto sam znala nekako niej znacilo krenula sam na pogresnu stranu valjda da vidim kako je i nije dobro. tako sada vidim stvari, mozda cu nekad videti drugacije

- - - - - - - - - -

ili recimo zabagovala sam prosto nekako
ali sve u svemu kad prodje vreme ono sto me tishti su moji postupci a ne tudji mada moguce da preterujem

i protumaceni pogresno

jedini problem vidim u osobi koja NECE DA RAZGOVARA. time i onemogucava da tebi bude lakse.. jako lose uradjeno od te osobe. mislim, ljudski je dati sansu svakome da se objasni i razjasni i eventualno izvini.... mene u celoj tvojoj temi zaista muci ta osoba... na neki nacin, tvoj osecaj krivice je nametnut tim cutanjem, odnosno- tim bezobrazlukom

Lepo napises poruku, mejl, prethodno pazljivo sastavljenu i procitanu da ti se ne omakne nesto zbog cega ces se kajati.
U toj jednoj jedinoj poruci pobjasnis sve sto hoces da objasnis i pustis da reaguje. Tako ces postici da nesto ne izostavis da kazes i da te niko i nista ne prekida. Sigurno ce procitati vise puta.

Ako i pored toga ne zeli da ti oprosti onda vise ne pokusavas da mu se priblizis. Cekas da prodje neko vreme, pa ako mu je stalo, pricice ti, a ako ne, onda ga pusti da igra pasivno-agresivne igrice sa nekim drugim.

Pasivno agresivni tipovi su toksicniji za odnos od bilo koje druge grupe ljudi, zato sto je ono sto rade nevidljivo, ostavljaju ti da se ti osecas krivom, a i drugima tako izgleda.
Ignorisanje je uzasno agresivno, pa razmisli da li ti to treba

Sam čin ignoriranja istodobno napada četiri osnovne ljudske potrebe; osjećaj povezanosti i pripadnosti je poremećen, kontrola između željenih radnji i ciljeva je razdvojena, samopouzdanje je poljuljano s čuvstvima stida, krivnje ili inferiornosti,

Za razliku od drugih oblika ponašanja, na primjer fizičkog zlostavljanja, odbacivanje karakterizira ne-ponašanje. Ciljane osobe mogu primijetiti da su ignorirane i misliti u sebi: »Događa li se to uistinu ili je to moja imaginacija? Jesu li oni ljutiti na mene? Jesam li toliko nebitan za njih da me niti ne primjećuju?« Upravo ta prijetvornost čini odbacivanje jedinstveno snažnim i često rabljenim, jer se rabi bez priznanja i bez isprike da se čini.

Poslednja izmena:

Back