Критички осврт о учењу Јеховиних Сведока

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Сале

dekapitare
VIP
Poruka
77.507
дакле један сведок рече да јеховини сведоци поштују све људе, ако не верујете погледајте на затвореној теми, те стога питам
да ли на овакав начин поштују?
у прилогу слика страна из књиге куле стражара

Sigurnost146-1.jpg

Sigurnost150-1.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
да ли има припадника јеховиног сведока да нам разјасни да ли су под мојсијевим законом

у једној књизи у издању вачтауера се каже овако:

"Будући да смо ми њихови Потомци, тај закон обавезује све нас"

Spoznaja128-1.jpg

док у другој из исте штампарије овако:

"Прави хришћани Нису под Мојсијевим законом"

StaBiblija132-1.jpg

Hriscanski stav je DA SE MOLIMO ZA SVOJE NEPRIATELJE.

Akoje moguce , da i oni dodju do spoznanja Isusa Hrista i Boga ^^

- - - - - - - - - -

Isus se i u trenucima najvece psiho-fizicke boli molio za svoje neprijatelje: z:shock:z;)

"Oprosti im Gospode, jer ne znaju sta cine" :)

Hmmm a kak je to on zna da oni sto cine, ne znaju sta cine i kad se to dogodilo, tko je to zapisa, kak je to zapisano,

A na kom jeziku je prica, i dal su i oni njegovi razumeli taj jezik, mozda su oni hteli njega da spasu a on se ni da....:zlud:

Nis ne kuzim stara, kak ti sve to znas, jel si bil tamo i gledila sta se njemu radi.....:zelenko3:

да ли има припадника јеховиног сведока да нам разјасни да ли су под мојсијевим законом

у једној књизи у издању вачтауера се каже овако:

"Будући да смо ми њихови Потомци, тај закон обавезује све нас"

Spoznaja128-1.jpg

док у другој из исте штампарије овако:

"Прави хришћани Нису под Мојсијевим законом"

StaBiblija132-1.jpg
http://1-ps.googleusercontent.com/x...taBiblija132.jpg.pagespeed.ic.ma-R5o4hR2.webp
Posto ti je jasno da su pisali o svojim neprijateljima, kako Sale ocekujes od svojih neprijatelja suvisle odgovore, kako mozes ocekivati ista sto se moze povezati logicno, jer do pre neki dan nisu ni postojali.....

Pazite ovako.Ja se nesto nebih mnogo kriticki osvrtao na tudje stavove o njemu samom i pogledu na zivot i drustvo,i osudjivao ako nisam sredio svoje dvoriste.Mnogo toga je trulo i u drzavi Danskoj tj.SPC kojoj ja i jedan deo vas pripada.Verujem da bi i Isus nesto ovako prokomentarisao na vase kritikovanje

Isus je osudjivao greh

I javno ga iznozio.

Vrlo vazno !!!!

- - - - - - - - - -

Bilo ko da je u pitanju... bilo koja crkva
Treba osudjivati greh - a ne osobu ili instituciju ^^

Pazite ovako.Ja se nesto nebih mnogo kriticki osvrtao na tudje stavove o njemu samom i pogledu na zivot i drustvo,i osudjivao ako nisam sredio svoje dvoriste.Mnogo toga je trulo i u drzavi Danskoj tj.SPC kojoj ja i jedan deo vas pripada.Verujem da bi i Isus nesto ovako prokomentarisao na vase kritikovanje

па види, ово је пдф религија, што значи да се расправља и дискутује о догмама, о чему ти мислиш да пишемо на религији о цвећу?

Isus je osudjivao greh

I javno ga iznozio.

Vrlo vazno !!!!

- - - - - - - - - -

Bilo ko da je u pitanju... bilo koja crkva ili osoba.
Treba osudjivati greh - a ne osobu ili instituciju ^^

зашто не институцију ако вара народ да преписују имовину у корист институције-рецимо?

http://1-ps.googleusercontent.com/x...taBiblija132.jpg.pagespeed.ic.ma-R5o4hR2.webp
Posto ti je jasno da su pisali o svojim neprijateljima, kako Sale ocekujes od svojih neprijatelja suvisle odgovore, kako mozes ocekivati ista sto se moze povezati logicno, jer do pre neki dan nisu ni postojali.....

зато треба стално писати истину о тим непријатељима
пријатеља држи уз себе, непријатеља још ближе:D

.Ok je da ljudi imaju razlicita misljenja,ali sad toliko da analiziras druge religije da ih uporedjujes sa svojom i trazis im ''rupe'' i zbog toga osudjujes je koliko god se Isus intepretirao na razlicite nacine,sa modernog nekog stanovista fanatizam.Ja sam ovaj pdf drugacije zamisljao.Muslimani da u svom kutku proucavaju Kuran, mi u svom Bibliju,Pravoslavci da cestitaju kad pada Bozic po julijanskom i td.A ovo sad da otvorim temu gde cu kao Pravoslavac da kriticki analiziram Kuran i osudjujem njihov odnos prema zenama i sl...malo je...

тема је критички осврт о учењу јеховиних сведока

ево шта кажу о еноху

Dobravestkojausrecujes80-1.jpg

док библија каже другачије

јевр. 11,5
Вером би Енох пренесен да не види смрт; и не нађе се, јер га Бог премести, јер пре него га премести, доби сведочанство да угоди Богу.

Da, ovo je neko pogresio...

Verovatno greska u pravopisu...

Enoh je primer kako covek moze da zivi bez greha..

Ako se izvezba da cini dobra dela, i da usmerava svoje misli na plemenite svari.

Bog ga je vazneo na Nebo zivog... kao i Iliju :)

Perlice nisi mi odgovorila na pitanje : Ko su vasi neprijatelji i kako cete se njima osvetiti.

Perlice nisi mi odgovorila na pitanje : Ko su vasi neprijatelji i kako cete se njima osvetiti.

O cemu to pricas ??

Ovo gore nije knjiga moje verske zajednice ^^

Nema osvete -

Bog kaze "Moja je osveta,ja cu osvetiti"

Bog ce svima dati po njihovim delima.... i po svojoj pravdi ce im suditi.

Nije na coveku da se sveti....

Sta god nas se desilo - bilo dobro ili zlo - Bog je dozvolio da se to desi :)

O cemu to pricas ??

Ovo gore nije knjiga moje verske zajednice ^^

Nema osvete -

Bog kaze "Moja je osveta,ja cu osvetiti"

Bog ce svima dati po njihovim delima.... i po svojoj pravdi ce im suditi.

Nije na coveku da se sveti....

Sta god nas se desilo - bilo dobro ili zlo - Bog je dozvolio da se to desi :)

Citat Original postavio Eliotte Pogledaj poruku
Da... kod fus note 10, pise da se mole da dodje dan osvete za sve njihove neprijatelje...

Hm.. ja smtram da to nije ispravan stav.

Tj. Mislim da to nije primer koji nam je Isus dao.....

On se molio za svoje neprijatelje ^^

Zar nisi stavila ON se molio za svoje neprijatelje...

A sad stavljas da je Bog rekao: Moja osveta, ja cu osvetiti.

Dakle , gde je tu oprastanje, gde je ta takozvana ljubav prema svakom bicu i zasto postoje te kontradikcije u razlicitim citatima....

I ko su to tvoji neprijatelji, dal medju njih i Ja spafam jer eto pitam pitanja, i vidm da se dosta nerviras zasto ti postavljam pitanja i trazim neki ,tj ikakav logicki odgovor.

marsovac - sa tobom se ne moze diskutovati

ti si sa druge planete

Planeta Mars, ili ti TROLOLOLO

Draga moja Peeeeerlice.

Da se moze diskutovati, morali bi smo da i odgovaramo na fin nacin na Teze i Anti teze, na Dokaz i na ono sto ukazuje da nema dokaza.

ali mi i nemamo , diskusiju, nema ni retorike, ima samo ili da Ja prihvatim tvoje kako ti kazes trolovanje i samo da potvrDjujem tebi.

Zao mi je , Ja jesam za dijalog, Ja jesam i da porazgovaramo i u verovanje Isusa ( stotinu puta sam ti vec napomenuo da ga Ja licno znam ) i njegovog raskalasnog zivota , i bome je i mene uvlacio u takav zivot: Vina, Vrisak zena sa Kolena i bome muzicari....i Pesme....

I sta , je tu , netacno i sto je najvaznije , mogu i to i dokazati, i to bez problema.

O Perliiiice.- nego nisi mi odgovorila dal znas kako se dobija prava perla a kako se dobija vestacka.

па види, ово је пдф религија, што значи да се расправља и дискутује о догмама, о чему ти мислиш да пишемо на религији о цвећу?

A da li je SPC religija ili drzavna institucija ? Da li ostale verske zajednice mogu da pisu o njoj ? i kritikuju ?? :ceka:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back